Jump to content



Αγορά υπολογιστή για gaming (3000 €)


Recommended Posts

Τα hifiman για μένα είναι τα κορυφαία. Τα μαγνητοστατικα είναι μία κατηγορία μόνα τους. Τεράστιο ρόλο παίζει και ο ενισχυτής ειδικά στις απαιτήσεις αυτών πάνω από 6-7βατ τα κορυφαία 6αρια. Το μόνο αρνητικό τους είναι το βάρος για μένα.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Βγαίνουμε off-topic γι'αυτό ένα τελευταίο σχόλιο.

Αν πάμε στην κατηγορία αυτή, που υπερέχει σίγουρα στο μπάσο, τα Audeze φαίνεται να είναι τα λιγότερο προβληματικά(λιγότερα artifacts). Φαίνεται από τις κάμποσες μετρήσεις που έχουν δημοσιεύσει μέλη του superaudiobestfriends από δικά τους κομμάτια μαζί με τα hifiman.

Μιας και έχω ακούσει τα εντυπωσιακά LCD-3 το περίεργο είναι ότι πολλά από τα μέλη του φόρουμ θεωρούν ότι στις μεσαίες και πάνω τα δυναμικού τύπου είναι ομαλότερα και πιο ευκρινή. Δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη από τη σύντομη ακρόαση των LCD-3 με τοπ ενισχυτή, απλά μου έκαναν εντύπωση αυτά τα σχόλια.

 

Τα top ακουστικά αυτή τη στιγμή είναι τα Focal Utopia/Elear. Δεν τιμολογήθηκαν από καπρίτσιο στα 4.000€(τα πρώτα). Η τεχνολογία τους είναι μπροστά από το οτιδήποτε και οδηγούνται με νορμάλ ενισχυτή ακουστικών όχι ηχείων.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 10/28/2016 at 2:53 ΜΜ, το μέλος Athanasios2104 έγραψε:
  1. μοντέλο: διαβάσα εδώ και εδώ ότι το Z μοντέλο είναι αρκετό για gaming. Η διαφορά του Zx είναι το εξωτερικό μπαρμπαδέλι με το sound wheel και τις εξόδους, ενώ η ZxR έχει λίγο καλύτερο SnR και την daughter card που είναι προαιρετική. Οπότε ερώτηση [1] ισχύουν όντως αυτά; [2] το εξωτερικό module είναι περιττό ή όχι (εφόσον μπορώ να κουμπώσω τα ακουστικά στις εξόδους της κάρτας, άλλωστε πλέον τα ακουστικά έχουν μακριά καλώδια); [3] τι ρόλο παίζει αυτήν η daughter card; [4] κάποιοι αναφέρουν ότι οι παλιότερες X-Fi Titanium είναι καλύτερες από τις Z, ισχύει; (scroll down εδώ όλα τα μοντέλα)

^ αυτά;

 

εν τω μεταξύ συγκεντρώνω finalists για τα ακουστικά να τα καταθέσω στην κρίση σας και να κλείνουμε το θέμα :) 

Link to comment
Share on other sites

^ αυτά;
 
εν τω μεταξύ συγκεντρώνω finalists για τα ακουστικά να τα καταθέσω στην κρίση σας και να κλείνουμε το θέμα [emoji4] 

Άσε για λίγο τις κάρτες ήχου, πάρε τα ακουστικά και τον ενισχυτή ακουστικών, και μετά το ντακ. Οι διαφορές στα παιχνίδια δεν ξέρω πόσες είναι, πάντως στα τραγούδια είναι μικρές οι διαφορές και πετυχαίνονται δίνοντας αρκετά χρήματα. Με τη μία στον ενισχυτή θα ακούσεις πολλά που δεν ακούγονται χωρίς αυτόν και θα βελτιωθεί συνολικά ή εικόνα των ακουστικών.
Στο υπόλοιπο hardware μία χαρά κοιτάς. Ssd m.2 960 evo θα βάλω εγώ, δεν γνωρίζω αν βγάζει προβλήματα, εκείνα μόνο από αριθμούς. Οθόνη που έχεις καταλήξει; Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, η Z μόνη της κοστίζει ~80 ευρώ και διάβασα μπορεί να οδηγήσει ακουστικά έως και 220 Ωhm (θεωρητικά έχει 600 Ω amp), συν του επεξεργαστή, software κτλ., οπότε δεν ξέρω αν όντως υπερτερεί ένα amp + dac, τόσο από άποψη κόστους όσο και τελικού αποτελέσματος (ποιότητα ήχου). Και γενικά θέλω να στήσω το σύστημα με το ελάχιστο δυνατό καλιμπράρισμα, και μετά να τρέχει στον "αυτόματο". 

 

Για οθόνη θα περιμένω για μέσα του 2017. Το ξέρω ότι είναι η απόλυτη ξενέρα, άλλα όπου έχω κοιτάξει και ρωτήσει, αυτό λένε. Τα τωρινά monitors με QHD, 144 - 165Hz και G-Sync ή FreeSync έχουν θέματα ποιότητας με BLB και Glow (όλα τα xIPS monitors και όχι μόνο της Asus) που για μένα δεν δικαιολογούνται όταν σκας 700+ ευρώ. Προσωπικά όταν δίνω από ένα ποσό και πάνω, απαιτώ το προιόν να είναι problem-free και plug & play. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι μία οθόνη των 700+ θα είναι το ίδιο με μια EIZO του ενός νεφρού+, άλλα προς το παρόν δεν μπορώ να παραβλέψω τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα σε monitors που και καλά προμοτάρονται ως "gaming" (δλδ σε κοινό που το ψάχνει λίγο παραπάνω και είναι διατεθιμένο να πληρώσει).

Έγινε επεξεργασία από Athanasios2104
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Athanasios2104 said:

Κοίτα, η Z μόνη της κοστίζει ~80 ευρώ και διάβασα μπορεί να οδηγήσει ακουστικά έως και 220 Ωhm (θεωρητικά έχει 600 Ω amp), συν του επεξεργαστή, software κτλ., οπότε δεν ξέρω αν όντως υπερτερεί ένα amp + dac, τόσο από άποψη κόστους όσο και τελικού αποτελέσματος (ποιότητα ήχου).

Πρέπει να διαβάσεις συγκεκριμένα πράγματα στην περιγραφή προϊόντος για να καταλάβεις αν έχει ενίσχυση ή είναι απλά μάρκετινγκ διατύπωση. 100% η Ζ είναι μια απλή κάρτα. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα ύπαρξης η ZxR με τσιπάκι εξειδικευμένο για ακουστικά. Αυτό πληρώνεις περισσότερο. Η ενίσχυση όπως λέει και ο panos έχει να κάνει περισσότερο με την ποιότητα.

Μην προσπερνάς και τις μητρικές που έχουν πάνω τους πλήρη κάρτα με SBX pro, σαν την killer, για να δώσεις λεφτά σε ανώτερο stand alone amp. Οι ακριβές μητρικές έχουν όλες καλή ποιότητα. Δεν είμαστε στα 70€ για να πεις ότι η Α έχει λίγο καλύτερους πυκνωτές από τη Β και θα αντέξει παραπάνω.

 

Για τις οθόνες έχεις δίκιο να ανησυχείς. Είναι και ρευστή η κατάσταση με όλες αυτές τις τεχνολογίες. 

 

edit: DAC δεν χρειάζεσαι, ειδικά για αυτήν την κατηγορία των ακουστικών. Ακόμα και οι ενσωματωμένες κάρτες παίζουν φοβερά(σαν πηγή) πλέον. Είχα ακούσει σε έκθεση ακουστικών ένα καλό μοντέλο της audiotechnica επάνω σε DAC και ενισχυτή meridian αξίας 2.000€.

Αν δεν έμπαινα στο νετ να κοιτάξω τιμές δεν θα το πίστευα ότι τα ακουστικά έπαιζαν μέσα από τόσο ακριβό μηχάνημα. Placebo είναι αυτά που διαβάζεις για DAC.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nα προτεινω εγω ενα σετακι ακουστικων με καρτα ηχου-ενισχυτη-dac.

Ειναι αυτο που εχω και επειδη δεν με ενδιαφέρει ο surround ηχος τοσο ,ύστερα απο πολλές δοκιμες κατέληξα σε μια μεση λυση και αρκετα καλή κατ εμε στα δικα μου αυτια και για αυτά που θέλω. 

Παιζω με sennheiser hd650 και asus xonar essence one με αλλαγμενα op amps.Το αποτελεσμα? θα πω απλα οτι επειδη ασχολούμαι με το "αθλημα" ηχος ενισχυτες ηχεια κατηγοριας hi-end.Το παραπάνω σετακι πλησιάζει πολυ σε αυτα που ακουω στα σετ ηχεια-ενισχυτες. 

Ειναι μια ισορροπημένη λυση all around και δεν ματώνεις στην τσεπη για να παρεις ενα επιπεδο ηχου Α.

Οπως ειπε και ο Πέτρος πιο πανω δεν σημαίνει ότι οσο πιο ακριβό ειναι καλυτερο και ακούγεται καλύτερα. 

Για μενα πριν αγοράσεις (στο θέμα ηχου) δοκιμασε πρωτα εαν μπορεις και οτι σου κάθεται καλυτερα στο αυτι και στην τσεπη και είμαι σίγουρος οτι θα το κατα ευχαριστηθεις.

Οτι και να παρεις καλορίζικο και περιμένουμε εντυπώσεις. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

παίδες, εννοείται πως δεν χάνω post που κάνετε, τα έβαλα όλα κάτω, είδα και το πορτοφόλι, και κατέληξα στα εξής:

 

- θα κινηθώ προς Sound Blaster Z, γιατί αφενός η μητρική θα είναι από τις καλές (200-300) και από σοβαρή εταιρεία (Asus ή MSI), ώστε ο θόρυβος να μην είναι για το ανάθεμα. Βασικά ποτέ μου δεν έτυχε να ακούσω παράσιτα (παρά μόνο μια φορά που δοκίμασα ηχεία των 5 ευρώ), ίσως γιατί ανέκαθεν επιλέγω η μητρική να είναι καλή (η Asus Workstation κυμαίνοταν στα 300+ όταν είχε βγει). Επομένως, μια νέα μητρική (το build quality προφανώς έχει καλυτερεύσει μέσα σε 6 χρόνια) και ξεχωριστή κάρτα ήχου και καλά ακουστικά, συνιστούν ότι το πρόβλημα που δεν είχα ποτέ, σίγουρα δεν θα το έχω τώρα. Για τον ίδιο λόγο δεν θα πάρω την οδό του DAC. Δεν το αποκλείω όμως, ας "εξασκηθεί" πρώτα το αυτί στο να μάθει να καταλαβαίνει την ποιότητα, και μετά θα αρχίζω να το ψειρίζω. Ήδη από ότι λέτε το βήμα από onboard realtek σε Z + καλά ακουστικά θα με εντυπωσιάσει :)

 

- και τώρα, μετά από αρκετό homework, καταθέτω ταπεινά στα πόδια σας τα εξής ακουστικά :D 

νομίζω τα top που "κονταροχτυπιούνται" είναι τα HD 598 vs AD700X (για gaming), ωστόσο παραθέτω και τα υπόλοιπα γιατί πολλοί συστήνουν και αυτά. Για AKG θα ήθελα τα Q701, άλλα αυτά παίζουν σε άλλη κατηγορία (300+) που προς το παρόν και για τη δική μου μουσική "παιδεία" τα θεωρώ overkill.

 

- όσον αφορά το mic, εν τέλει διαπίστωσα ότι τώρα δεν το χρησιμοποιώ πολύ in-game, παρά μόνο για skype. Για αυτό και κατέληξα σε καθαρό headphone -όπως προτείνατε ήδη-, εκτός του GAME ONE που είναι στα ίδια λεφτά με το 598. Μπορώ να αγοράσω ένα modmic 4.0 όταν το χρειαστεί, άλλα ήθελα να ρωτήσω αν το μικρόφωνο της κάμερας (Logitech C525) ή το μικρόφωνο της Z είναι αρκετό για in-game επικοινωνία (TeamSpeak, Mumble). 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Athanasios2104
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω είσαι Θεσσαλονίκη, καθημερινές δεν έχω χρόνο αλλά σκ μπορώ να σε κεράσω καφέ να ακούσεις τα Κ7ΧΧ τα Fidelio και κάνα 2 ψείρες που μου έχουν μείνει. Έχουν παρόμοιο ήχο με τα 712 τα 7ΧΧ. Ο @Papakitou τα είχε ακούσει με καλό ντακ (Aune s16) χωρίς καλό ενισχυτή, μπορεί να σου πει και αυτός μερικά πράγματα. Το να αγοράσεις κάρτα ήχουν πριν καταλήξεις στα υπόλοιπα δεν γνωρίζω που θα σε οδηγήσει και πως θα οδηγήσει τα νέα ακουστικά.

H κάρτα ήχου που λέει ο Azazil είναι πολύ καλή, και πάλι όμως στα παιχνίδια δεν ξέρω τι θα κερδίσεις. τα 650 που σου προτείνει τα έχω δει μέχρι και 250€ που μπαίνουν μέσα στο μπάτζετ σου αλλά με μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση.

Το υπόλοιπο σετάπ έχεις καταλήξει; Στανταρες τα υλικά; Μπορείς να πεις να πάρω καμία ιδέα, μιας και είμαστε σε ίδιο μπατζετ και στόχους;

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μια ειλικρινής άποψη για τα παραπάνω ακουστικά:

Quote

 

Senn 598: Είναι μια τονική βελτίωση των HD 595 με θετικό τον πολύ ισορροπημένο ήχο. Εγώ ξέρω μόνο τα δεύτερα και τα πρώτα μέσω συγκρίσεων και review από ειλικρινείς headfiers. Στα αρνητικά, έχουν τζούφιο μπάσο, παράλληλα με λίγη τραχύτητα και πλαστικίλα στις μεσαίες-πρίμα εν σχέσει με τα HD 650 και άλλα καλά ακουστικά, ακόμα και κάτω από τα λεφτά τους. Δύσκολο να αντιληφθείς τη μέτρια ποιότητα της χροιάς τους αν δεν έχεις ακούσει κάτι καλύτερο.

Ρεζουμέ: Για gaming είναι πολύ καλά, για μουσική απόλαυση όχι τόσο. Επίσης στα ~190€ δεν είναι καλό vfm. Στα140€ ναι.

Στενά μαξιλαράκια με κάπως ερεθιστικό υλικό και κάπως μεγάλη πίεση στο κεφάλι. Απλά καλή άνεση.

 

Sennheiser GAME ONE: Ξέρω μόνο ότι φοράνε μεγάφωνα της audiophile σειράς 5(πιο πάνω) και δεν μπορεί να απέχουν ποιοτικά πολύ από αυτήν. Από διάφορα gaming μοντέλα της Senn αυτού του κόστους βλέπεις χειρότερη απόκριση συχνότητας από τα αντίστοιχα audiophile. Και όχι απαραίτητα ισχυρότερο μπάσο. Νομίζω ότι και αυτά δεν είναι vfm.

 

K712pro: Τα έχω ακούσει και παίζουν ευχάριστα με το γνωστό καλό soundstage της AKG. Κατώτερα σε πιστότητα(ζωντάνια/ρεαλισμός) σε σχέση με τα HD 650. Ψευτίζουν λιγάκι και θυμίζουν πολύ καλό hi-fi σύστημα σχεδιασμένο να γλυκαίνει τον ήχο κρύβοντας κάποια πράγματα. Στα 220€ είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τα 598 και γενικά καλή επιλογή τόσο για ατμοσφαιρικό(π.χ. Skyrim) όσο και ανταγωνιστικό gaming. Πολύ μεγάλη άνεση.

 

AKG K702: Για τα Κ701 και τα Κ702 πολλοί έχουν πει ότι έχουν αφύσικες, αλλοιωμένες μεσαίες. Βασικά υπάρχει ένας χρωματισμός στον ήχο-πολλών AKG-που κάνει τις φωνές κλπ. να ακούγονται σαν να βγαίνουν από πλαστικό χωνί. Φαίνεται και σε μετρήσεις ένα είδος artifact κάπου στα 3Khz. Το άκουσα σίγουρα στα Q701(ένρινη χροιά) και σε διάφορα μοντέλα της επαγγελματικής σειράς(K272 νομίζω). Ειδικά κάποια επαγγελματικά της AKG δεν μου άρεσαν καθόλου. Δεν ξέρω τί παίζει με τα Κ701/702. Τα Κ712 δεν φάνηκε να έχουν κάτι ιδιαίτερα άσχημο στο σημείο αυτό.

Ο μουσικόφιλος θα προσέξει αυτήν την ατέλεια. Ο gamer μπορεί να το προσπεράσει. Πέρα απ'αυτό τα Κ701/702 παίζουν γενικώς φλατ με τα γνωστά περί soundstage. Πολύ μεγάλη άνεση.

 

 Audio-Technica ATH-AD700X: Έχουν πολύ ανοικτό ήχο μιας και πέρα από ανοικτά έχουν και ένα βύθισμα στις μεσαίες νότες. Ακούγεται λίγο απόμακρος ο ήχος τους με άλλα λόγια. Υπάρχει και ένα treble spike στα πρίμα. Δηλαδή απότομο boost σε συγκεκριμένο κομμάτι των πρίμων που βοηθάει πολύ στο positioning, στον ακαριαίο εντοπισμό ήχων. Η πραγματική τους ευκρίνεια στις μεσαίες είναι οκ, τίποτα τρομερό. Νομίζω ότι η λατρεία των gamers οφείλεται σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά.

Το ελάττωμα τους τώρα. Τα πρίμα συντονίζουν. Δεν είναι απλά δυνατά, ακούς τσιρίδα. Στη μουσική αυτό είναι σίγουρα πρόβλημα, στα games όχι ιδιαίτερα.

Άνετα, αλλά λίγο ασταθή στο κεφάλι.

 

Beyerdynamic DT990 Pro: Αυτά χρησιμοποιώ για το 95% του χρόνου ακροάσεων, με το υπόλοιπο 5% να καλύπτεται από τα 650 για ταινίες κυρίως. Ο βασικός λόγος είναι η άνεση. Αν και βρίσκουν στα αυτιά δεν ερεθίζουν και τα μαξιλαράκια τους έχουν βαμβακερή υφή(από τα καλύτερα που έχω δει μαζί με της AKG). Είναι λίγο άβολα το καλοκαίρι λόγω ζέστης.

Ο στοκ ήχος δεν έχει ίχνος αλλοίωσης. Ούτε σκληράδα, ούτε πλαστικίλα, ούτε βουητό στα μπάσα, ούτε παραμόρφωση. Ασυνήθιστη ομαλότητα και πλούσιος, speaker-like ήχος για τα λεφτά.

Το πρόβλημα είναι στα δυνατά μπάσα και πρίμα. Δηλαδή η στοκ τονικότητα. Στα games πρέπει να κατεβάσεις τα μπάσα για να μην μπουμάρουν, όταν θα ανοίγεις το virtual surround. Τα στοκ δυνατά αλλά αγρεζάριστα πρίμα προσφέρουν κορυφαίο positioning. Στη μουσική πρέπει να διορθώσεις τόσο μπάσα όσο και πρίμα για να μην κουράζεσαι. Μετά τη διόρθωση ο ήχος είναι συγκρίσιμος, σαν εμπειρία, με τα HD 650(με ολίγη υποβάθμιση σε ευκρίνεια και ζωντάνια). Με κτηνώδες μπάσο που δεν έχουν τα 650 ως καθαρόαιμα ανοικτά.

Γενικά, είναι πολύ ποιοτικά αλλά θα πρέπει να παίξεις μαζί τους για να πάρεις το 100%. Δεν είναι τόσο Plug and Play όπως τα AKG. Άλλα σετ δεν ανταποκρίνονται τόσο καλά σε EQ. Υπάρχουν τουλάχιστον έτοιμα φίλτρα διόρθωσης του ήχου τους από επαγγελματίες του χώρου. Αν τα επιλέξεις τελικά, μπορώ να σου δώσω δωρεάν(νόμιμο) υλικό.

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον βρει τα 650 σε καλή τιμή ή ανέβει λίγο δεν το συζητάμε. Αν και σε αυτά τα χρήματα είναι και τα hifiman he400 που έχουν άλλη θέση στην καρδιά μου, ίσως το μοναδικό ακουστικό που πούλησα και ακόμα το μετανιώνω. Με αυτήν την κατηγορία ακουστικών θέλει σίγουρα παραπάνω ενίσχυση σε σχέση με την mainstream που προσφέρουν οι κάρτες ήχου gaming.
Πετρο γράφεις και σε άλλα site ακουστικών/ήχου; (Το ρωτώ γιατί τα αναλύεις πολύ ωραία, το μόνο που κάνω είναι να ακούω και να λέω "αυτό μ' αρέσει πιο πολύ από εκείνο" και τέλος θεωρώ πως δεν έχω την βάση να το ανάλυσω..! :hehe:)

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οπότε οι φιναλίστς είναι τα K712 Pro vs DT 990 Pro

 

λεπτομέρειες που θα κρίνουν την διαφορά:

  1. δεν έχω δοκιμάσει headset με strap, πάντα είχα με μαξιλαράκι. Το strap είναι όντως άνετο για πολύωρη χρήση;
  2. @Petrossortep για τα DT990, πως ακριβώς κάνεις τη ρύθμιση; Πχ πας στο software της Sound Blaster; Και αυτό το κάνεις μια φορά (δλδ set & forget) ;

 

PS: @panos444 δεν έχω καταλήξει ακόμη για mobo και -το σημαντικότερο- οθόνη. Όπως έγραψα, αρκετοί λένε "περίμενε", από την άλλη τώρα διαβάζω ότι G-Sync ίσως βγούνε τέλος '17 με '18 (και πάλι πρέπει να δούμε αν θα είναι όντως ΟΚ). Οπότε κοιτάω πάλι τι επιλογές υπάρχουν, γιατί δεν έχει νόημα να στήσω σύστημα τώρα, με οθόνη του '10. Έχω ξεχωρίσει δύο οθόνες, την  ViewSonic XG2703-GS και την  AOC AGON AG271QG, και διαβάζω online τι παίζει με αυτές (BLB, glow κτλ.). Τις Asus PG279Q και Acer Predator XB271HU τις έχω διαγράψει γιατί έχουν σοβαρό θέμα με BLB και glow. Ωστόσο το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τις ViewSonic και AOC, λόγω έλλειψης feedback (οι Asus/Acer έχουν διαφημιστεί και περπατήσει πολύ περισσότερο, άρα προφανώς θα υπάρχει και περισσότερο feedback). 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Athanasios2104
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το βράδυ που θα πάω σπίτι θα σου γράψω που κατέληξα. Περιμένω ένα φίλο να τα περάσω στην εταιρία για να γλίτωσω τον φπα. Μου βγήκε 2000€ τελικά.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Athanasios2104 said:

Οπότε οι φιναλίστς είναι τα K712 Pro vs DT 990 Pro

λεπτομέρειες που θα κρίνουν την διαφορά:

  1. δεν έχω δοκιμάσει headset με strap, πάντα είχα με μαξιλαράκι. Το strap είναι όντως άνετο για πολύωρη χρήση;
  2. @Petrossortep για τα DT990, πως ακριβώς κάνεις τη ρύθμιση; Πχ πας στο software της Sound Blaster; Και αυτό το κάνεις μια φορά (δλδ set & forget) ;

http://www.rtings.com/headphones/reviews/akg/k712-pro

Το σχόλιο αφορά τα Κ712 pro. Για τα Κ701/702 δεν γράφουν κάτι αντίστοιχο. Παρατήρησε ότι και τα τρία μοντέλα κάπου στα 2,5 Khz έχουν ένα μεγάλο σαμαράκι, στο Frequency Response. Έχουν αντήχηση στο σημείο αυτό πράγμα που ενοχλεί κάποιους , αλλά ίσως να συνηθίζεται με τον καιρό. Άσχετα με αυτόν τον χρωματισμό τα AKG παίζουν καθαρά, ειδικά στις μεσαίες. Τα 990 προ είναι λίγο πιο μουντά και ίσως λιγότερο ευκρινή στις μεσαίες.

 

Βασικά τα 990 pro είναι πιο all around λόγω του ισχυρού μπάσου(ημικλειστά) ενώ τα AKG εξαιτίας της πολύ ανοικτής κατασκευής πιο ζωηρά και δυναμικά στις μεσαίες, πράγμα που μετράει στα games.

 

Με το strap ίσως υπάρχει πρόβλημα σταθερότητας/χαλάρωσης. Βλέπεις όμως ότι η πίεση κατανέμεται σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια. Το τίμημα της άνεσης που πληρώνει κάποιος με τα AKG είναι η πιθανόν μέτρια εφαρμογή στο κεφάλι(αναλόγως το άτομο) που ενδέχεται να μειώσει το μπάσο. Γιατί πέρα από το strap έχουν μεγάλης διαμέτρου earpads. Τα 990 προ είναι φτιαγμένα για επαγγελματική χρήση γι'αυτό και βεντουζάρουν στο κεφάλι. Πιέζουν δε αρκετά και μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μαξιλαράκια τους με τη χρήση, μπορεί να αισθανθείς λίγη δυσφορία.

 

Είχα ανοίξει σχετικό θέμα για το EQing. https://www.thelab.gr/forums/topic/168358-εq-φίλτρα-βελτίωσης-ακουστικών/

 

Φορτώνεις τα φίλτρα με τη μορφή αρχείου text και όλοι οι ήχοι για όσο θες περνούν από το Equalizer APO. Όπως βλέπεις υπάρχουν και για τα AKG.

Επειδή τα φίλτρα τους είναι λίγο μπασάτα κόβω λίγο παραπάνω μπάσο για τα 990 και από το EQ της Asus xonar. Μπορείς όμως όποια διόρθωση κάνεις να την περάσεις στο τέλος μέσα σε τεξτάκι για να μην μπλέκεις με πολλά και διαφορετικά EQ. 

 

9 hours ago, panos444 said:

Πετρο γράφεις και σε άλλα site ακουστικών/ήχου; (Το ρωτώ γιατί τα αναλύεις πολύ ωραία, το μόνο που κάνω είναι να ακούω και να λέω "αυτό μ' αρέσει πιο πολύ από εκείνο" και τέλος θεωρώ πως δεν έχω την βάση να το ανάλυσω..! :hehe:)

Είχα ανοίξει έναν λογαριασμό στο avclub αλλά ποστάρω σπάνια.
Αν έχεις ένα καλό(ομαλό και φλατ) reference σαν τα 650, είναι εύκολο να αντιληφθείς τις όποιες αλλοιώσεις και σε ποιά σημεία του φάσματος, περίπου, εμφανίζονται.

 

ps: Στις ips οθόνες είναι δεδομένο το BLB πρόβλημα. Κάποιες το έχουν λιγότερο, κάποιες περισσότερο, αλλά οι εταιρείες το θεωρούν αποδεκτό. Άμα είσαι άτυχος, με άλλα λόγια, την έκατσες.
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το σχόλιο που λέω πιο πάνω στην αρχή είναι αυτό(χάθηκε στο edit):

Quote

Unfortunately, they can sound a little honky at times compared to the AKG 702, and the inconsistent high frequencies cause a slight loss in clarity and detail. On the upside, they have very low harmonic distortion.

Και κάτι τελευταίο. Ειδικά τα AKG θέλουν ισχυρό ενισχυτή γιατί τραβάνε πολύ ρεύμα. Χρειάζεσαι το λιγότερο μια ZxR/Xonar STX.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Petrossortep προσπαθώ να τα βρω σε κανένα κατάστημα να τα δοκιμάσω, θα πάω σε κανά δυο αύριο μπας και.. πάντως πρόσεξα ότι το καλώδιο των BD είναι coil, αυτό δεν "τραβάει" το αυτί (έχω τον υπολογιστή κάτω από το γραφείο) :huh: ; Επίσης, ποια η γνώμη σου για τα HD650; Ρωτάω γιατί μόλις ανακοινώθηκε ένα massdrop, που βγαίνει περίπου 100 € λιγότερα, σύνολο δλδ ~250 €, ΑΝ δεν πέσει τελωνείο..

 

@panos444 περιμένω feedback! Εν τω μεταξύ για μητρική έχω ψιλό-κλειδώσει σε Z170A MSI MPower Titanium ( ~260 € ), ssd και ram TBD.

 

--------

Γενικά προς όλους: έχει δοκιμάσει κανείς το Mionix Naos 7000 ; Όπως είπα ψάχνω για ποντίκι με palm-grip, ώστε να "αναπαύεται" το χέρι όσον το δυνατόν καλύτερα. Ειδικά δεν θέλω το μικρό δαχτυλάκι να εφάπτεται με το mouse pad. Από το ψάξιμο, βρήκα το εν λόγω ποντίκι που πολύ το επαινούν για την εργονομία του. Άλλα όπως και με τα ακουστικά, δεν μπορώ να το πετύχω σε κάποιο μαγαζί :mellow:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τα hd650 έχουν στουντιακό ήχο με τη σωστή σημασία των λέξεων. Μεγάλη φυσικότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ζωντάνια, ευκρίνεια, δυναμικά, αποσβέσεις κτλ. Τα θεωρώ μια κατηγορία από μόνα τους(στην τεχνολογία τους πάντα). Στην άνεση δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, αλλά γίνονται κάποιες παρεμβάσεις για να την βελτιώσεις. Αποκλείεται βέβαια να είναι τόσο άνετα όσο τα AKG. Ενισχύονται απροβλημάτιστα από κάρτες τύπου ZxR.

Εκείνο που δεν ξέρω είναι κατά πόσο η massdrop έκδοση υστερεί ποιοτικά σε σχέση με τα κανονικά. Αναφέρομαι στο ματσάρισμα των μεγαφώνων και στα ίδια τα μεγάφωνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα είναι καμουφλαρισμένα HD600, τα οποία παίζουν παραπλήσια, αλλά είναι χειρότερα στο τεχνικό κομμάτι(π.χ. THD). Μέχρι να τα δοκιμάσει κάποιος δεν μπορείς να πεις τίποτα.

 

Quote

πρόσεξα ότι το καλώδιο των BD είναι coil, αυτό δεν "τραβάει" το αυτί (έχω τον υπολογιστή κάτω από το γραφείο)

Και γω το ίδιο. Το καλώδιο ανοίγει με τον καιρό και είναι πολύ ελαστικό, αλλά καλό θα είναι να μαγκώσει κάπου π.χ. στην καρέκλα, στη βάση των χεριών.  Δεν αποφεύγεις το τύλιγμα γύρω από την καρέκλα ακόμα και με ίσιο καλώδιο αν έχεις το pc εκεί που λες. Αλλιώς θα το πατάς συνέχεια. Ίσα ίσα που το coil δεν χρειάζεται τύλιγμα γύρω από τα χέρια, αλλά στερεώνεται μόνο στη βάση του ενός.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τα 650 πωλουνται προς 200$ στο massdrop. Δεν έχω προλάβει ακόμα να δω τι παίζει, τώρα γυρναω από την δουλειά. Λέγονται 6ΧΧ. Ελπίζω να σκίζουν και να παραγγειλω και ένα σετακι γιατί μου βγήκε κομματακι φθηνότερο το πισι..! Όποιος διαβάσει παρακαλώ να γράψει ώστε να γνωρίζουμε. Πετρο εσένα εννοώ κυρίως! :)

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Εδιτ: για πιο λόγο 260€ μητρική; Εγώ κατέληξα στην msi που είναι λευκή και έχει γύρω στο 140αρι Γερμανια. Λεφτά για πέταμα είναι αυτά στην κυριολεξία, και τα έχω δώσει παλιότερα αυτά τα χρήματα, δεν θα κερδίσεις κάτι με αυτήν την μητρική. Θα ποσταρω που έχω καταλήξει από το σπίτι! :)

Εδιτ2: είχα ανοιχτό το κινητό και δεν προσεξα ότι είδατε την προσφορά! Τα 650 κάνουν για μεγάλους "κεφαλές";!
Link to comment
Share on other sites

λοιπόν, μόλις γύρισα από μαγαζί και δοκίμασα τα ακουστικά!

 

περιέργως, το σφιχτό clamp των DT δεν με απέτρεψε, αντίθετα τα ένιωσα "σφιχτά-σίγουρα", όχι "σφιχτά-πονοκέφαλος". Δηλαδή μια σιγουριά ότι δεν θα μου φύγουν από το κεφάλι. Τα μαξιλαράκια όντως τρομερά, άλλα το ίδιο και στα AKG. Τέλος το καλώδιο που είχα και την ανησυχία, καταρχήν πρέπει να φτάνει μέχρι το tower με ελάχιστο τέντωμα, κατά δεύτερον παρατήρησα ότι σε αυτά τα τύπου coil όντως μπορείς ένα κομμάτι να το κρατήσεις ανεπηρέαστο (πχ. όπως είπες το τυλίγεις σε καρέκλα, ή το κρατάς με ένα cable holder) και τεντώνεις το υπόλοιπο μέρος, οπότε απομονώνεις το τράβηγμα από το ακουστικό. Βέβαια για να πω την πάσα αλήθεια, ο "βραχίονας" (συννημένη φωτό) θα προτιμούσα να είναι πιο φαρδύς, γιατί τώρα δεν μου εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη :unsure:

 

τα AKG από την άλλη, όπως ακριβώς είπες, δεν μου έκατσαν καλά. Ναι μεν δεν είχα πρόβλημα με το strap, άλλα επειδή δεν έχουν το clamping force των DT, τα ένιωθα σαν να είναι λίγο στον "αέρα". Επίσης, επειδή έχουν μεγαλύτερη εσωτερική διάμετρο, ένιωθα ότι στην ουσία στηρίζονται στο πρόσωπο/αυτιά, ενώ το strap δεν συνεισφέρει πολύ. Και σε αυτήν την περίπτωση, το ηχείο δεν ήταν ακριβώς πάνω στον πόρο του αυτιού, άλλα λίγο πιο κάτω. Ίσως όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι δεν είμαι -σωματικά- κεφάλας :p 

 

Στο δια ταύτα, ο νικητής είναι τα DT990 Pro :T:

 

 

@panos444 Εννοείς την Arctic Mortar; Στην MPower έχει  Ζ170, ενισχυμμένα & shielded τις PCIe και τις Ram, σηκώνει χρονισμούς ως 3600 (αν και εγώ θα κινηθώ σε 2666 ή 3000) και κάτι άλλα ψιλά. Και το χρώμα μου άρεσε πολύ, αν και δευτερεύον.

 

Btw, πλησιάζουν τα 11k στο massdrop για τα 6ΧΧ :D 

 

dt-990-pro-build-quality-small.jpg

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν, μόλις γύρισα από μαγαζί και δοκίμασα τα ακουστικά!
 
περιέργως, το σφιχτό clamp των DT δεν με απέτρεψε, αντίθετα τα ένιωσα "σφιχτά-σίγουρα", όχι "σφιχτά-πονοκέφαλος". Δηλαδή μια σιγουριά ότι δεν θα μου φύγουν από το κεφάλι. Τα μαξιλαράκια όντως τρομερά, άλλα το ίδιο και στα AKG. Τέλος το καλώδιο που είχα και την ανησυχία, καταρχήν πρέπει να φτάνει μέχρι το tower με ελάχιστο τέντωμα, κατά δεύτερον παρατήρησα ότι σε αυτά τα τύπου coil όντως μπορείς ένα κομμάτι να το κρατήσεις ανεπηρέαστο (πχ. όπως είπες το τυλίγεις σε καρέκλα, ή το κρατάς με ένα cable holder) και τεντώνεις το υπόλοιπο μέρος, οπότε απομονώνεις το τράβηγμα από το ακουστικό. Βέβαια για να πω την πάσα αλήθεια, ο "βραχίονας" (συννημένη φωτό) θα προτιμούσα να είναι πιο φαρδύς, γιατί τώρα δεν μου εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη default_unsure.png&key=830153dced7683168f02c40816c71289492a95924970b3e061cc9d88ff7f2d4c
 
τα AKG από την άλλη, όπως ακριβώς είπες, δεν μου έκατσαν καλά. Ναι μεν δεν είχα πρόβλημα με το strap, άλλα επειδή δεν έχουν το clamping force των DT, τα ένιωθα σαν να είναι λίγο στον "αέρα". Επίσης, επειδή έχουν μεγαλύτερη εσωτερική διάμετρο, ένιωθα ότι στην ουσία στηρίζονται στο πρόσωπο/αυτιά, ενώ το strap δεν συνεισφέρει πολύ. Και σε αυτήν την περίπτωση, το ηχείο δεν ήταν ακριβώς πάνω στον πόρο του αυτιού, άλλα λίγο πιο κάτω. Ίσως όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι δεν είμαι -σωματικά- κεφάλας [emoji14] 
 
Στο δια ταύτα, ο νικητής είναι τα DT990 Pro :T:
 
 
@panos444 Εννοείς την Arctic Mortar; Στην MPower έχει  Ζ170, ενισχυμμένα & shielded τις PCIe και τις Ram, σηκώνει χρονισμούς ως 3600 (αν και εγώ θα κινηθώ σε 2666 ή 3000) και κάτι άλλα ψιλά. Και το χρώμα μου άρεσε πολύ, αν και δευτερεύον.
 
Btw, πλησιάζουν τα 11k στο massdrop για τα 6ΧΧ [emoji3] 
 
dt-990-pro-build-quality-small.jpg

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω προλάβει να δω ποια μητρική είναι. Αυτά όμως τα έξτρα δεν είναι κάτι που να αξίζουν τα διπλά χρήματα. Και εγώ 3χιλιαρες μνήμες έχω βάλει στο καλάθι.
Πάντως είναι κρίμα να μην πάρεις τα 6ΧΧ σε αυτήν την τιμή. Τα beyer είναι φοβερά σε θέμα άνεσης όντως αλλά σε ήχο δεν με ενθουσίασαν.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.