Jump to content



Αγορά υπολογιστή για gaming (3000 €)


Recommended Posts

Είχα ένα "σκυλί" Q9550 + oc'ed 5850 σε μία Asus Workstation Evolution από το 2010. Τα βοηθούσε και η Dell Ultrasharp 2209WAf (eIPS, 1680x1050), άλλα πλέον έφτασε ο καιρός να παραδώσει τα όπλα. Με το νέο σύστημα ελπίζω να βγάλω άλλα 6 χρόνια, άλλα επειδή έχω χάσει επεισόδια, ζητώ ταπεινά τα φώτα σας! :)

 

  • budget: 3000 €
  • χρήση: gaming (latest AAA titles, συνήθως FPS, RTS, RPG πχ. BF1 κτλ)
  • ειδικά προγράμματα: όχι
  • οθόνη: ναι, εξ ου και το υψηλό budget. Θα προτιμούσα έως 27” (γιατί την έχω στο ~1.5μ - ανοιχτός σε συμβουλές πάντως!), G-Sync, xIPS ή xVA, και όσο υψηλότερο refresh rate. Για ανάλυση δεν είμαι σίγουρος αν το 1080p είναι ακόμη ΟΚ ή θα έπρεπε να κινηθώ σε 1440p (4Κ το θεωρώ overkill)
  • περιφερειακά: ναι - keyboard, mouse, mousepad, headset. Tο πληκτρολόγιο θα ήθελα να είναι compact, άλλα δεν μου αρέσουν τα red cherries μηχανικά που ακούγονται πολύ (brown δεν έχω δοκιμάσει/ακούσει). Να σας δώσω να καταλάβετε ως τώρα είχα το Logitech G510 και G500 σε Steelseries mousepad. Επίσης με ενδιαφέρει ένα καλό headset, ωστόσο δεν σκοπεύω να βάλω ξεχωριστή sound card (κάνω λάθος; δεν θέλω επαγγελματικό ήχο, άλλα σίγουρα ποιοτικότερο από ότι είχα ως τώρα) 
  • συναρμολόγηση: την κάνω εγώ
  • λειτουργικό: όχι (έχω win10 pro)
  • oc: δεν σκοπεύω να ασχοληθώ εξ αρχής, εκτός και αν είναι πανεύκολο (τόσο σε cpu όσο και σε gpu). Έχω ακούσει ότι οι "Κ" intel cpus κλοκάρονται σχετικά εύκολα.
  • scavenging (από παλιό pc): (1) case - Silverstone Raven RV02, (2) PSU - Corsair HX850, (3) UPS - APC RS 1200, (4) ίσως το dvd-rw και (5) κάτι απλά logitech speakers (99% χρησιμοποιώ headset)

 

άλλες σημειώσεις

  • δεν σκοπεύω να κάνω SLI
  • έχω custom υδρόψυκτο (single loop cpu + gpu), επομένως η gpu είτε πρέπει να έχει ήδη το full cover block (όπως η SEA Hawk EK της MSI) αλλιώς το βάζω έξτρα
  • για cpu Intel και gpu Nvidia, ίσως με παίρνει για GTX 1080 (ως τώρα είχα AMD, αυτήν την φορά είπα να κάνω την αλλαγή, γιατί είδα ότι ούτε 2xRX480 δεν φτάνουν μία GTX1080, επίσης για το freesync βλέπω ακόμη ανάμεικτα reviews)
  • Για μητρική θα προτιμούσα Asus ή MSI, εταιρείες που εμπιστεύομαι χρόνια και νομίζω έχουν top quality. Ειδικά η Titanium μοντέλα της MSI είναι και χάρμα οφθαλμών, άλλα το look είναι δευτερεύον
  • Για σκληρούς δεν θέλω RAID, άλλα εννοείται SSDs (Samsung υποθέτω; ), τώρα για sata ή pci το αφήνω στην κρίση σας

 

 

Σημείωση: έχω κάνω το post και σε διπλανό forum, άλλα θέλω να ακούσω και τις εδώ γνώμες. 

Έγινε επεξεργασία από Athanasios2104
Link to comment
Share on other sites

CPU: 6700K. Πλέον το ΗΤ και τα cores μετράνε πολύ. Κοντά 30% διαφορά το ΗΤ στο BF1. Το oc είναι εύκολο για πρώην κάτοχο παλιάς intel cpu. Όλα γίνονται με πολλαπλασιατές.

MOBO: Asus z170a ή z170pro gaming. Λίγο πάνω από τα 150€ ό,τι και να πάρεις, ο γενικός κανόνας. Να 'χεις lanes και για τους ssd.

RAM: 3.000Mhz 16Gb για να αφαιρέσεις το οποιοδήποτε bottleneck από την cpu ειδικά εκεί που το ΗΤ ζητάει bandwidth για να αποδώσει.

GPU: Πιστεύω ότι αυτή κάνει: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5919#kf

Όμως η nvidia δεν επιτρέπει overvolting. Πιο πολύ για μόστρα θα είναι η υδρόψυξη.

 

MONITOR: https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG_SWIFT_PG278Q/ Αν θες gsync δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

SSD: Ό,τι κρατάει. Καλοί samsung MLC τύπου.

Κάρτα ήχου: http://www.skroutz.gr/s/3340836/Creative-Sound-Blaster-ZxR.html Κάρτα με ενισχυτή ακουστικών για σωστή οδήγηση χωρίς αλλοιώσεις και το SBX pro που είναι άψογο για gaming.

Ακουστικά: https://www.athensproaudio.gr/el/beyerdynamic.html?gclid=CI_Ylfum4M8CFQw8Gwod5woJ9Q 

Για τα συγκεκριμένα ακουστικά υπάρχουν έτοιμα φίλτρα για φλατ ήχο. Η ηχητική πιστότητα είναι η καλύτερη στα λεφτά όπως και το μπάσο και το positioning.

Εναλλακτικά, αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο το μπάσο υπάρχουν τα AKG K612pro και τα Sennheiser hd558 στα ίδια περίπου λεφτά που είναι πιο ανοικτά από τα 990 για πιο εντυπωσιακή ηχητική σκηνή. Ειδικά τα 612 είναι πολύ άνετα.

Επίσης, καλά, ανοικτού τύπου είναι και τα Philips SHP9500. Αυτά οδηγούνται  και με απλή κάρτα ήχου, αλλά χωρίς ενισχυτή ακουστικών σαν αυτόν της ZxR υπάρχει αλλοιώση ακόμα και στην ηχητική σκηνή σε όλα τα καλά ακουστικά.

Τα mouse κτλ. είναι τι βολεύει εσένα. Απλά για mouse/keyboard θα σου πως ότι αν μπορείς βρεις τα προϊόντα της σειράς bloody της a4tech ίσως ξεχάσεις όλες τις άλλες επώνυμες μάρκες. Είναι πολύ μπροστά τεχνολογικά σε πολλά πράγματα. Έχω ένα ψιλοφθηνό ποντίκι τους και δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια ποιότητα κύλισης(μεταλλικά πατενταρισμένα mousefeets). Χώρια τους διακόπτες υπέρυθρων στα ακριβότερα μοντέλα που δεν υπάρχει πιθανότητα να διπλοκλικάρουν ποτέ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, SirDiman said:

θελεις gaming pc χωρις cheat aka sound card? βαλε μια soundblaster z κριμα ειναι ...

Συμφωνώ, εν μέρει.

Ναι, χρειάζεται καλή κάρτα, αλλά όχι απαραίτητα μια Ζ, αν έχει κάποια αξιόλογη η μητρική του.

 

2 hours ago, SirDiman said:

Δε κερδιζεις τιποτα με gayming mechanical keyboards

Διαφωνώ. Έχει μεγάλη διαφορά. Πολύ μεγάλη όμως. Ειδικά σε FPS.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις παίδες και συμπληρώνω:

  • πληκτρολόγιο/ποντίκι δεν χάλασαν, άλλα δεν θα ξανάπαιρνα σαν το G15 με τα έξτρα κουμπιά στα αριστερά. Και από τα reviews έχω καταλάβει ότι το χειρότερο mechanical (ακόμη και brown) έχει καλύτερη απόκριση από το καλύτερο membrane. 
     
  • και ο πόντικας G500 λειτουργεί αψεγάδιαστα, λέτε ότι δεν θα δω διαφορά με τα τωρινά ποντίκια; 
     
  • @Petros: αναφέρεσαι σε αυτά; Δεν τα είχα ματακούσει, από look πάντως κουκλιά. Αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο;
     
  • για την κάρτα ήχου παίδες, δεν θα ήθελα να δώσω 200. Όπως είπε ο Wizard, αν μία καλή μητρική (πχ. Asus Maximus ή MSI Titanium) έχουν καλά τσιπάκια, i'll stick to that. Ξέρω ότι ο ήχος δεν θα είναι ο ίδιος, άλλα επίσης δεν νομίζω ότι και τα παιχνίδια θα εκμεταλλευτούν μία καλή κάρτα ήχου.
     
  • μιλώντας για μητρική, ξέρει κανείς τι παίζει με τα διάφορα variants της Maximus; Έχω χάσει την μπάλα, Hero, Impact και δεν συμμαζεύεται. 
     
  • @Petros: για την Ram διάβασα ότι το "sweet spot" των ddr4 είναι και το 2666, οπότε δεν ξέρω αν τα 3000 αξίζουν το παραπάνω κόστος. Άλλα λες ότι στο ΗΤ (ή αντίστοιχα αν έχεις συνέχεια turbospeed) χρειάζονται;
     
  • @Petros: επίσης βλέπω προτείνεις ακουστικά και όχι headset (δλδ με μικρόφωνο). Υποθέτω για καλύτερο ήχο, και απλά αν θέλω μικρόφωνο κοτσάρω ένα έξτρα;
Link to comment
Share on other sites

Τα λεφτά είναι πολλά. Η τεχνολογία όμως έχει τρόπο να στα πάρει με το γάντι.. όπως έλεγε κι ο πατέρας μου είναι μια μαύρη τρύπα!

Μια και θες λοιπόν σύστημα για πολύ καιρό, φρόντισε να πάρεις κάτι με focus στις επιδόσεις κι όχι στα φρουφρου κι αρώματα.

Πάρε μια καλή μητρική για "γερή βάση", μα δεν αξίζει να πας στα τοπ μοντέλα με >200€. Δεν έχει νόημα. Δεν τρέχουν πιο γρήγορα τα προγράμματα με τα leds.

Πάρε έναν καλό επεξεργαστή, που να σηκώνει κι ο/c (εύκολο) και θα ξέρεις πως θα αντέξει χρόνια. Οι σημερινοί i7, έχουν τρομερά μοντέλα.. κ με πάνω από 4 πυρήνες. Ειδικά αν είναι στο νερό, θα'χεις ένα δροσερό κι ήρεμο σύστημα. 

Μετά βάλε μνήμες έστω στα 2666 ή και 3000. Μην πας στα 32gb. Δεν έχει νόημα. Ειδικά για gaming, δεν έχει έρθει ο καιρός για παραπάνω. Σε 1-2 χρόνια, ρίχνεις 2 dimm επιπλέον αν θες.

SSD να πάρεις ό,τι πιο γρήγορο βρεις.. εκεί είναι το μέλλον κ έτσι θα δεις σύστημα γρήγορο. Αυτό κρατά πίσω σε επιδόσεις! Εννοείται δεν μιλάω για sata λύσεις.. θες π.χ. έναν 512gb 960 pro. Έχω δει τιμές εξωτερικού και δεν είναι πολύ ψηλά, σε σχέση με ό,τι προσφέρει. Προσωπικά θέλω να στήσω ένα σύστημα σε 1-2 μήνες (αν πάνε καλά κάποια πράγματα πρώτα ο θεός) και θέλω να'ναι η πρώτη μου επιλογή. 

Κάρτα ήχου, δεν θεωρώ πως αξίζει. Ειδικά όταν οι περισσότεροι ακούμε μουσική από το youtube και παίζουμε απλά παιχνίδια.. μέχρι 100-150 θα'δινα κ για κάτι που θα άξιζε.. αλλιώς ενσωματωμένη.

Κάρτα γραφικών φυσικά θα'δινα να πάρω κάτι πολύ καλό. Όχι υπερβολές πάλι.. 

Τέλος οθόνη, θα'παιρνα κάτι καλό. Είναι η βάση του συστήματός σου και κάτι που δεν αλλάζεις εύκολα. Είναι αυτό που σε συνδέει με τα λεφτά που πέταξες.. θες ό,τι πιο καλό. Προσωπικά ίσως πήγαινα και σε μια ultrawide 4Κ, αλλά και τα 1440 είναι άριστη επιλογή. Ειδικά αν θες πολύ υψηλά hz στα μια ζωή κακογραμμένα παιχνίδια.

Τώρα ακουστικά ή ηχεία.. πάλι δεν θα'δινα πάνω από 100-150€. Δεν παίζουμε καλή μουσική, οπότε δεν χρειαζόμαστε και πανάκριβα συστήματα ήχου. Ούτε πολλά watt.. μια ζωή χαμηλά τα'χεις.. εκτός αν μένεις στην ερημιά ή πάνω στο βουνό κ τα θες στο τέρμα.. 

Μακριά από μηχανικά μουφοπληκτρολόγια.. μια μόδα απλά για πέταμα χρημάτων.. όπως τα ακριβά 1000άρια τροφοδοτικά με τις πιστοποιήσεις.. πέταμα χρημάτων.. 

Τέλος μικρόφωνο, αρκεί να'χεις μια καλή καμερούλα. Ή βάζεις ένα έξτρα.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω εκτός απο το μικρόφωνο. Η κάμερα έχει μικρόφωνο με μεγάλη ευαισθησία σε σημείο που εμένα μου φαίνεται ενοχλητικό. Μπορείς να μειώσεις την ευαισθησία αλλά ποτέ δεν θα ξέρεις ακριβώς τι ήχοι περνάνε.

Προσωπικά, το μικρόφωνο του headset δεν το αλλάζω.

Link to comment
Share on other sites

@Delijohn : συμφωνώ στα περισσότερα, εκτός των pci-e ssd, τους θεωρώ overkill για Gaming pc και με τις παρούσες τιμές θα έδινε βαριά βαριά για m.2, μόνο αν η διαφορά $/GB ήταν μικρή σε σχέση με τους sata. 

 

Τώρα για τα μηχανικά πληκτρολόγια, βλέπω ότι κάποιοι τα λέτε μούφα και κάποιοι ότι αξίζουν, κάποιο σχετικό (αντικειμενικό) άρθρο υπάρχει;

 

Για τα ακουστικά: τα 7.1 και μάλιστα κάποια wireless, πχ. Corsair Void αξίζουν; Ή καλύτερα για ένα καλό headset (πχ. Sennheiser). Σημειοτέον ακόμη προτιμώ headset (δλδ με mic) από το να το έχω ξεχωριστό :)

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Athanasios2104 said:

Τώρα για τα μηχανικά πληκτρολόγια, βλέπω ότι κάποιοι τα λέτε μούφα και κάποιοι ότι αξίζουν, κάποιο σχετικό (αντικειμενικό) άρθρο υπάρχει;

Δεν ξέρω να σου πω για αντικειμενικό review. H αίσθηση όμως είναι κορυφαία. Επίσης, επειδή εγώ τα χρησιμοποιώ και στο γραφείο εδώ και 4-5 χρόνια, όταν χρειαστεί να γράψω σε "παραδοσιακό" με μεμβράνες, αισθάνομαι σκληρά τα πλήκτρα και αν γράφω αρκετές ώρες, κουράζονται τα δάκτυλά μου. Από αυτό καταλαβαίνω, ότι έχουν μεγαλύτερη αντίσταση, άρα μεγαλύτερη καθυστέρηση στο πάτημα. Όταν ψάχνουμε να βρούμε server που είναι 10ms κάτω από άλλους, δεν είναι κρίμα να χάνεις 30-40ms πχ, από τα πλήκτρα;

 

6 minutes ago, Athanasios2104 said:

Για τα ακουστικά: τα 7.1 και μάλιστα κάποια wireless, πχ. Corsair Void αξίζουν; Ή καλύτερα για ένα καλό headset (πχ. Sennheiser). 

Δεν υπάρχουν 7.1 ακουστικά. Το έχουμε γράψει ξανά. 2 αφτιά έχεις. Στα πολύ γρήγορα, ο ήχος που έρχεται από "πίσω" υπόκειται μια παραμόρφωση από το πτερύγιο του αφτιού. Αυτή την παραμόρφωση αναπαράγουν είτε με soft είτε με hard κάρτες ήχου και ακουστικά. 1000 φορές μια SoundBlaster Z/Zx, παρά κάποιο HS 7.1.

 

6 minutes ago, Athanasios2104 said:

Σημειοτέον ακόμη προτιμώ headset (δλδ με mic) από το να το έχω ξεχωριστό 

Περιορίζεις πάρα πολύ την ποιότητα έτσι. Πάρε ένα σοβαρό ζευγάρι ακουστικά, AKG, Beyerdynamic και κόλα ένα Antlion Mic να ησυχάσεις, που επίσης είναι σαφώς ανώτερο από τα ενσωματωμένα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

σωστός, να ρωτήσω επίσης, τι χρησιμοποιείς red ή brown; Από διπλανό forum μου πρότειναν το Roccat TKL Pro.

 

για τα ακουστικά όπως είπα δεν θέλω να διαθέσω 300+ για ήχο, μπορεί να κάνω λάθος, άλλα προτιμώ να τα μοιράσω στα άλλα parts. Συμφωνώ πάντως με την ιδέα καλό headphone + antlion mic, οπότε το ερώτημα είναι κατά πόσο ένα καλό ακουστικό "χαραμίζεται" (ή όχι) με τα ενσωματωμένα sound chips καλών μητρικών (πχ. Asus Maximus Hero, MSI Z170A Titanium κτλ) ;

Έγινε επεξεργασία από Athanasios2104
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Athanasios2104 said:

σωστός, να ρωτήσω επίσης, τι χρησιμοποιείς red ή brown; Από διπλανό forum μου πρότειναν το Roccat TKL Pro.

Εγώ έχω REDs. Τα πιό μαλακά (νομίζω). Τα BROWNs έχουν την ίδια αντίσταση, αλλά είναι tactile, δηλαδή ενεργοποιούνται σε μικρότερη απόσταση και έχουν πιό γρήγορη επαναφορά (νομίζω πάλι, μη με φάτε :p )

 

5 minutes ago, Athanasios2104 said:

για τα ακουστικά όπως είπα δεν θέλω να διαθέσω 300+ για ήχο, μπορεί να κάνω λάθος, άλλα προτιμώ να τα μοιράσω στα άλλα parts. Συμφωνώ πάντως με την ιδέα καλό headphone + antlion mic, οπότε το ερώτημα είναι κατά πόσο ένα καλό ακουστικό "χαραμίζεται" (ή όχι) με τα ενσωματωμένα sound chips καλών μητρικών (πχ. Asus Maximus Hero, MSI Z170A Titanium κτλ) ;

AKG K550. Αυτά έχω. Είχαν βγει στα 330€, τώρα έχουν από 130€

http://www.skroutz.gr/s/423110/AKG-K550.html?keyphrase=akg+k550

 

Η Asus δεν έχει το κλασσικό Realtek, που θεωρώ μέτριο, σε αντίθεση με την MSI. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο πόσο καλό είναι, αλλά φαντάζομαι και λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και τεχνογνωσία της Asus στις κάρτες ήχου, δε θα έχει διαλέξει κάτι φθηνιάρικο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μητρική cpu ram ,ειναι ψιλοστανταρ ,στα είπανε .
Το μηχανικό πληκτρολόγιό εννοείται πως εχει τρελή διαφορά ,και επιπλέον κρατάει και μια ζωή .
Εγώ θεωρώ τη χρυσή τομη τους brown διακόπτες ,αν θες το κλατς κλατς πας σε μπλε ,εγώ το απεχθάνομαι ,οι red ειναι όντως οι πιο μαλακοί και με αίσθηση που κάπως πλησιάζει τη μεμβράνη (κάπως ) ,δεν αρέσουν σε ολους .
Ακουστικά κι εγώ προτείνω να πας σε κάποια sennheiser η akg με ξεχωριστό mic, αλλα κοιτάς να έχουν χαμηλη αντίσταση ,γύρω στα 30 ohm or something .
Αν πάρεις με τόσο χαμηλή αντίσταση η κάρτα ήχου δεν ειναι άκρως απαραίτητη .
Εγώ προσωπικά δε θα τα έσκαγα με τιποτα για consumer κάρτα ήχου ,ίσως μονο για μια σχετικά φτηνή αν η onboard είναι χάλια .



Να χαραμίζονται τα "καλά" ακουστικά με με onboard κάρτα ,δεν ισχύει .
Και παλι θα εχεις καλύτερο ηχο ,όπως θα έχεις ακόμα καλύτερό ίσως με άλλη κάρτα αλλα θα δοκιμαζα την ενσωματωμένη πρώτα.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@das ευχαριστώ, με κάλυψες πλήρως για τον ήχο! Για το πληκτρολόγιο νόμιζα ότι οι brown ήταν πιο μαλακοί και κοντά στη μεμβράνη, ενώ οι red πιο σκληροί... αυτό στην θεωρία, γιατί προφανώς θα τα δοκιμάσω και από κοντά. 

 

Αν ισχύει πάντως ότι οι red είναι πιο κοντά στη μεμβράνη, πιο πληκτρολογίο θα προτείνατε; Btw να διευκρινίσω ότι δεν είμαι pro/competitive gamer, οπότε δεν χρειάζονται υπερβολές :)

Έγινε επεξεργασία από Athanasios2104
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα διαφωνήσω με τον das πάντως. Δε θεωρώ πως έχει καμία σχέση η μεμβράνη με τους κόκκινους. Εδώ βέβαια, δε μπορεί να υπάρχει σαφής σύγκριση, αφού οι μεμβράνες ποικίλουν και δεν έχουν προδιαγραφές. Σε γενικές γραμμές όμως, θεωρώ τη μεμβράνη σαφώς σκληρότερη από τους κόκκινους (και τους καφέ, αφού έχουν την ίδια αντίσταση).

 

Εδώ μπορείς να δεις τους διακόπτες και πως συμπεριφέρονται:

http://www.wasdkeyboards.com/mechanical-keyboard-guide#comparison

 

Οι περισσότεροι, σαν καλύτερη χρήση για gaming & typing, προτείνουν τους καφέ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Οι καφέ είναι αρκετά κοντά στους κόκκινους, απλά θέλουν ελάχιστα περισσότερη δύναμη για να ενεργοποιηθούν.
Επίσης στο σημείο ενεργοποίησης (κάπου στη μέση της διαδρομής) έχουν ανάδραση (tacticle feedback), η οποία είναι άηχη μεν αλλά καταλαβαίνεις πότε το πλήκτρο ενεργοποιήθηκε και δεν χρειάζεται να το πατήσεις μέχρι το τέλος της διαδρομής.
Η ανάδραση αυτή βοηθάει τους περισσότερους χρήστες να πληκτρολογούν σχετικά πιο αθόρυβα, αφού δεν τερματίζουν το διακόπτη μέχρι κάτω με όλη τη δύναμη.
Θα σου πρότεινα πάντως πριν προχωρήσεις σε αγορά να δοκιμάσεις τα είδη των διακοπτών σε κάποια έκθεση. Και να προτιμήσεις τους cherry mx ανεξαρτήτου χρώματος.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικα θα σου ελεγα οτι για μηχανικο πληκτρολογιο δεν χρειαζεται δα και να το βαλεις καημο.. Προσφατα απεκτησα, ναι υπαρχει διαφορα, αλλα το αν αξιζει να την πληρωσεις ειναι αλλο θεμα. Εκτος απο τους Cherry διακοπτες, δοκιμασε και τους RomerG της Logitech. Τους προτιμησα γιατι ειναι αισθητα πιο ησυχοι (και αν τους μαθεις μπορουν να γινουν εως και αθορυβοι!!!). Το τιμημα ειναι πως ειναι και πιο σκληροι βεβαια...

 

Ξεκινα απο μια gtx1080, εναν 6700Κ, και μια 1440p οθονη κατα τη γνωμη μου να δεις ποσο θα πανε αυτα τα 3 μαζι. Αυτα ειναι η βαση του συστηματος σου κακα τα ψεμματα. Τωρα το αν θα παρεις μηχανικο πληκτρολογιο με 100 ευρω η 120 ευρω, μητρικη με 150 η 165 ειναι πολυ δευτερευοντα να τα συζητησουμε απο τωρα. Κατεληξε πρωτα στην καρτα που θα παρεις και στην οθονη να δουμε ποσα θα φυγουν σ αυτα και με τα υπολοιπα χρηματα να στησουμε τα υπολοιπα.

 

Τωρα για τον ηχο, εγω θα ελεγα να κοιταξεις να βρεις την πιο οικονομικη sound blaster που εχει την τεχνολογια SBX, συνοδεψε την και με ενα καλο στερεοφωνικο headset οπως HyperX Cloud και τελειωσες. Και αρχοντας εισαι και δεν ξοδεψες μια περιουσια. Το οτι υπαρχουν 3Κ διαθεσιμα, δεν σημαινει οτι ειμαστε υποχρεωμενοι και να τα εξαφανισουμε.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον giorgos2187. 

 

Και σχετικά με τον ήχο, μπορεί ο φίλος να βρει και ένα amp/dac σαν το Fiio E10K (παίζουν σε πολύ καλές μεταχειρισμένα ή από έξω, σε σχέση με δω ή μπορεί να βρει κάποιο παρόμοιο). Driverless, και μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν επανέρχομαι με 2 θέματα:

 

SSD: λοιπόν, βλέπω κάτι Crucial ΜΧ300 (και τα 750GB μου φτάνουν) και Sandisk Ultra II και X400 στα 1 TB (~280 ευρώ) και θέλω να μου πείτε αν τα αξίζουν. Δλδ αντί να δώσω τα ίδια περίποτ λεφτά για έναν ακριβό 512 Samsung + 1TB hdd, θα μπορούσα απλά να κοτσάρω έναν σκληρό στο σύστημα, τόσο για storage (που δεν είναι μεγάλο και συχνό) όσο και για όλες τις άλλες χρήσεις. Btw έχω ακόμη έναν 512αρη MX200 στο laptop, no complaint so far.

 

Μητρική: εδώ έχω χάσει την μπάλα, συγκεκριμένα με τα διάφορα μοντέλα και τις παραλλαγές τους. Για παράδειγμα σε διπλάνο forum πρότειναν την VIII Hero, οι άλλες Impact, Ranger κτλ τι διαφορές έχουν; Επίσης οι Sabertooth λένε; Το ίδιο μπέρδεway (αν και αισθητά μικρότερο) έχω και για τις MSI. Παραθέτω μερικά μοντέλα που ξεχώρισα για να μην μιλάω γενικά και αόριστα:

 

MSI 

Z170A XPOWER GAMING TITANIUM

Z170A MPOWER GAMING TITANIUM

Z170A GAMING M7

 

Asus 

Maximus VIII Hero Alpha

Maximus VIII Ranger

SABERTOOTH Z170 MARK 1

SABERTOOTH Z170 S

Z170-Deluxe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.