Jump to content



Netflix και IPv6 TunnelBrokers (HE.net)


trendy

Recommended Posts

Όσοι βλέπετε Netflix και χρησιμοποιείτε κάποιον tunnelbroker για IPv6 συνδεσιμότητα ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το Netflix σας πετάει πρόβλημα με τον proxy και δε σας αφήνει να δείτε.

Η Netflix στην προσπάθειά της να περιορίσει την πρόσβαση σε περιεχόμενο διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ κόβει τα δίκτυα που ανήκουν σε proxy-vpn και η μπάλα έχει πάρει ακόμα και υπηρεσίες 6in4 όπως το he.net που δίνουν ipv6 σε χρήστες που ο πάροχός τους δεν το προσφέρει. Η ίδια η Netflix σηκώνει τα χέρια, ρίχνοντας την ευθύνη στους tunnelbrokers που έχουν δηλωμένο όλο το χώρο διευθύνσεών τους στις ΗΠΑ, παρόλο που δίνονται σε άλλες περιοχές.

Λύση στο πρόβλημα είναι είτε να αποκλείσετε τις απαντήσεις από τον DNS σε ΑΑΑΑ records που αφορούν το netflix.com (βέλτιστη λύση αλλά θέλει λίγο δουλειά, καθώς ουσιαστικά στήνετε DNS), ή να κόψετε τις διευθύνσεις IPv6 που επιστρέφει ο dns resolver σας στο firewall (όχι και τόσο καλή λύση, μιας και το netflix βρίσκεται στο amazon cloud, οπότε ενδεχομένως κόβετε την πρόσβαση μέσω IPv6 σε άσχετες υπηρεσίες). Και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να βλέπετε το Netflix μέσω IPv4 χωρίς πρόβλημα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.