Jump to content


Συμβουλες για τροπο αποθηκευσης


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια ...θελω την βοηθεια σας αν ειναι ευκολο για το πως να στησω ενα συστημα αποθηκευσης στο πσ μου ...εχω εναν ssd (120) στον οποιο εχω περασει το λειυουργικο και τα driver και καποια ελαχιστα προγραμματα (1-2). Εχω επισης 2 hdd , ο ενας εχει περασμενα τα windows 7 αλλα δεν εχω καποιο αρχειο που θελω μεσα (οποτε θα ηθελα να τον καθαρισω πληρως αν γινεται καπως ). Ο δευτερος εχει περασμενα τα windows 8 αλλα εχει και καποια αρχεια τα οποια θα ηθελα να τα εχω στα χερια μου . Και οι δυο δισκοι εχουν διαφορετικους driver μεταξυ τους αλλα και με το συστημα μου (πιθανη ερωτηση : γτ εχω τοσο αλοκοτους σκληρους ...ο ενας ειναι δικος μου απο παλιο συστημα το οποιο αναβαθμηστικε με νεα μητρικη επεξεργαστη κτλπ, ενω ο αλλος (με τα αρχεια ) ειναι απο το συστημα της κοπελας μου που χαλασε κ μ εδωσε τον σκληρο μιας κ δεν παιζει να τον φτιαξει ). Αυτο π θα ηθελα λοιπον να κανω αν γινεται ειναι να καθαρισω τους σκληρους απο τα λειτουργικα (αλλα στον ενα να κρατησω τα αρχεια) και να τους χρησιμοποιησω σαν επιπλεον storage για προγραμματα (που δεν χρησιμοποιω πολυ ) αρχεια , ταινιες . Γενικα θελω τον ssd να μου ξεκιναει το συστημα και να εχω βασικα προγραμματα που χρησιμοποιω συχνα και να αποφυγω την σαβουρα ...και στους αλλους να βαλω οτι αλλο ... Ισως να κουρασα κ να μπερδεψα και συγνωμη για αυτο ...αν καποιος εχει την καλοσηνη να βοηθησει και χαθηκε καπου ευχαριστως να προσπαθησω να γινω ακομη πιο σαφης . Θα παρακαλουσα αν υπαρχουν steps για την διαδικασια θα παρακαλουσα να ησασταν περιεκτηκοι και σαφης ..γτ ειμαι αγχαριος ...Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η διαδικασία εξαρτάται από το τι χώρο πιάνουν τα αρχεία που θέλεις να κρατήσεις μέσα από τον δίσκο της κοπέλας σου. Όπως επίσης και το να μην είναι ο δίσκος ο λόγος που χάλασε το pc της κοπέλας σου.

α) Αν τα αρχεία που θέλεις είναι σχετικά λίγα (20~30GB) μπορείς να τα αποθηκεύσεις προσωρινά στον SSD σου μέχρι να ετοιμάσεις τον/τους δίσκους σαν αποθήκη/κες και να τα ξαναστείλεις από τον SSD στον δίσκο που θέλεις.

β) Αν τα αρχεία είναι αρκετά σε ποσότητα (που να μην χωράνε προσωρινά στον SSD) θα ετοιμάσεις πρώτα σαν αποθήκη τον δικό σου δίσκο. Θα αντιγράψεις τα αρχεία από τον δίσκο της κοπέλας σου στον δικό σου που θα είναι πλέον έτοιμος. Μετά θα ετοιμάσεις και τον δίσκο της κοπέλας σου.

γ) Στην περίπτωση που ο δίσκος της κοπέλας σου είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον δικό σου και τα αρχεία δεν χωράνε στον δικό σου. Τότε τα πράγματα είναι δύσκολα! Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ετοιμάσεις τον δικό σου δίσκο. Στον δίσκο της κοπέλα σου απλώς θα διαγράψεις όποια αρχεία δεν χρειάζεσαι.

Διαδικασία ετοιμασίας:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πότε θα κάνεις την αντιγραφή (αντιγραφή, όχι αποκοπή-επικόλληση) των αρχείων δεν αναφέρεται παρακάτω. θα το κρίνεις από τα α,β,γ παραπάνω.

Πρόσεξε τα καλώδια και το πως θα συνδέσεις τους δίσκους. Καλώδια χωρίς υποψία δυσλειτουργίας και καλό κούμπωμα.

Σύνδεσε τον/τους δίσκο/ους και ανοίγεις τον υπολογιστή. Μπαίνεις στο BIOS και επιβεβαιώνεις οτι το pc θα ξεκινήσει από τον SSD σου και όχι από κάποιον από τους δίσκους που μόλις σύνδεσες.

Όταν ξεκινήσουν τα Windows (μιλάω πάντα για τα 7) ίσως όταν ανακαλύψουν τους νέους δίσκους να σου ζητηθεί επανεκκίνηση την οποία θα κάνεις.

Όταν θα ξαναξεκινήσουν τα Windows. Δεξί κλικ στο "Ο υπολογιστής μου"--> Διαχείρηση --> Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις στην αριστερή στήλη "Διαχείρηση δίσκων". Στο κεντρικό μέρος του παράθυρου θα σου δείξει τους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στον υπολογιστή σου (Δίσκος 0, Δίσκος1, Δίσκος 2 κλπ.). Η σειρά που δείχνει τους δίσκους έχει σχέση με την σειρά που είναι συνδεδεμένοι στις θύρες της μητρικής (θύρα SATA 1, θύρα SATA 2 κλπ.). Πρόσεξέ το λίγο αυτό γιατί ο SSD δεν είναι απαραίτητα ο πρώτος δίσκος (Δίσκος 0) και μιας και έχουν όλοι μέσα λειτουργικά θα σου φανούν ίδιοι (από τις περιγραφές "Σύστημα, εκκίνηση, αρχείο σελιδοποίησης" κλπ.).

Ένας τρόπος για να τους ξεχωρίσεις είναι από το μέγεθος του κάθε δίσκου (παράδειγμα για τον SSD θα λέει μάλλον 111GB).

Αφού βρεις τον δίσκο που θέλεις μπορείς να διαγράψεις τον/τους τόμο/μους που περιέχει. Δεξί κλικ πάνω στον τόμο --> Δαγραφή τόμου--> επιβεβαίωση της διαγραφής στο παράθυρο με την προειδοποίηση. Όταν διαγράψεις όλους τους τόμους στον δίσκο, θα δημιουργήσεις έναν νεο τόμο. δεξί κλίκ στο χώρο που δεν έχει εκχωρηθεί (με μαύρη μπάρα) --> Δημιουργία νέου τόμου. Στον οδηγό που θα σου βγάλει μπορείς να αφήσεις τις επιλογές που έχει (βασικός τόμος κλπ.) και πατάς "Επόμενο". Στον νέο τόμο που θα δημιουργηθεί να κάνεις διαμόρφωση. Δεξί κλικ στον τόμο --> "Διαμόρφωση.." --> Επιβεβαίωση στο παράθυρο της προειδοποίησης. Όταν τελειώσεις και με την διαμόρφωση, ο δίσκος θα είναι έτοιμος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.