Jump to content


Google Drive και πρόγραμμα κρυπτογράφησης


Recommended Posts

Χρησιμοποιώ πολύ το GDrive και λιγότερο Dropbox και Tresorit. Αν και θα προτιμούσα να είχαν τα δυο πρώτα λίγα παραπάνω χαρακτηριστικά ιδιοτικότητας, με βοηθάει πολύ η διασύνδεσή τους με άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές. Γενικά λοιπόν, θέλω να εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ Google Drive και Dropbox και να μπορώ να χειριστώ τα αρχεία μου και από το Web app τους, που σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι να ανεβάσω κρυπτογραφημένα αρχεία. Με ενδιαφέρει μόνο να μην έχω το άγχος ότι θα χάσω το λάπτοπ μου και θα πέσουν τα αρχεία μου σε ξένα χέρια.

 

Σκεφτόμουν λοιπόν μια διαδικασία που δεν ξέρω αν δουλεύει και αναρωτιόμουν αν την έχει δοκιμάσει κανείς:

 

1. Να θέσω ένα δυνατό windows password

2. Να δημιουργήσω ένα container με truecrypt, veracrypt κλπ

3. Να το κάνω automount με την είσοδο του χρήστη.

4. Να μεταφέρω εκεί μέσα τους φακέλους των Drive, Dropbox, Tresorit

 

Και οι απορίες μου είναι:

- Θα συνεργάζονται σωστά όλα αυτά κατά την εκκίνηση; και αν όχι, μπορώ να ορίσω να εκκινούν οι τρεις εφαρμογές με καθυστέρηση ώστε να έχει ανοίξει το container;

- Θα βλέπει και θα ανεβάζει σωστά και ΜΗ κρυπτογραφημένα αρχεία κάθε εφαρμογή στο cloud;

- Θα εκκινεί και θα κλείνει ο υπολογιστής σε λιγότερο από 3 λεπτά αν αυτό το container είναι 25gb σε ssd?

 

Ευχαριστώ

 

υγ: Είμαι σε win7 ultimate. Μήπως είναι προτιμότερο το bitlocker σε όλο το δίσκο, ή είναι υπερβολή;

Έγινε επεξεργασία από idefix
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ. Είδα και σχετικά με αυτό, αλλά αν κατάλαβα καλά κάνει encrypt μεμονωμένα αρχεία, οπότε αυτά ανεβαίνουν κωδικοποιημένα στον κάθε σέρβερ. Έτσι όταν χρειάζομαι κάτι εκτός σπιτιού, δε θα μπορώ να το ανοίξω από το κινητό, επειδή δεν θα υπάρχει το κλειδί.

Δεν ξέρω αν το έχω καταλάβει σωστά, αλλά αυτός είναι ο λόγος που έχω περιοριστεί στο bitlocker ή στη λύση που περιέγραψα πιο πάνω..

Link to comment
Share on other sites

Ok, τώρα έριξα μια ματιά και στο Boxcryptor. Δεν είχα ιδέα για την android εφαρμογή του :)

Όντως λύνει αρκετά προβλήματα, αλλά δυστυχώς δημιουργεί άλλα.

Οπότε παραμένω στο αρχικό μου δίλημμα.. Bitlocker ή Veracrypt, Bitlocker ή Veracrypt, Bitlocker ή Veracrypt..

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν το χρησιμοποιώ.. αλλά με ενδιαφέρει... ΤΙ άλλα δημιουργεί;; Γιατί το θεωρώ πολύ καλή λύση!! Ειδικά για δωρεάν!! 

Για επιμένεις ανάμεσα σε αυτά τα 2; Τι παραπάνω έχουν; Το λέω γιατί κρυπτογράφηση γίνεται και με άλλα... 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, από third-party είδα ότι σε παλιότερες κριτικές όλοι εκθείαζαν το truecrypt σαν το μόνο επιβεβαιωμένα άσπαστο. Οπότε μιας και μπαίνεις στη διαδικασία ας το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο. Όμως από τότε που σταμάτησε η εξέλιξη του truecrypt, είδα ότι οι ίδιοι προτείνουν έναν συνεχιστή του... το veracrypt.

 

To boxcryptor φαίνεται να δουλεύει άριστα, αν σκοπεύεις να στείλεις κρυπτογραφημένα αρχεία στους σέρβερς των cloud υπηρεσιών, αλλά είναι περιοριστικό αν δε θες. Αν στείλεις κρυπτογραφημένα εκεί, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο boxcryptor για να τα ανοίγεις. Στην εφαρμογή solid explorer που με έχει βολέψει στο android, θα βλέπει κινέζικα. To ίδιο θα βλέπει και το gmail αν πάω να στείλω συνημμένο από το gdrive (θα πρέπει να το κατεβάσω μέσω boxcryptor και μετά να το ξαναανεβάσω). Επίσης αν θέλω να στείλω ένα λινκ σε εσένα για ένα μεγάλο αρχείο, θα πρέπει να το ΑΠΟκρυπτογραφήσω και από το δίσκο μου (και να ξαναανέβει στη νέα του μορφή) για να μπορείς να το δεις μέσω του λινκ.

 

Επαναλαμβάνω ότι δε με ενδιαφέρει τόσο να αποφύγω το data-mining της google κλπ. Αυτό άλλωστε είναι το αντίτιμο που πληρώνουμε πλέον στις free υπηρεσίες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόνο τοπική κρυπτογράφηση, για να είμαι ήσυχος σε περίπτωση που "χαθεί" το λάπτοπ.

 

Οι λύσεις λοιπόν που έχω βρει είναι:

1. Το περίφημο bitlocker των win7, που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά ακούγεται σαν "η εύκολη λύση".

2. Κάτι σε 3rd party, που να δημιουργεί ένα container το οποίο να κλειδώνει με το κλείσιμο του υπολογιστή, αλλά να είναι ξεκλείδωτο όταν γραφο/σβήνει εκεί μέσα αρχεία το dropbox η ότι άλλο. 

Έγινε επεξεργασία από idefix
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για container τοπικά, να το καταλάβω.. για cloud όμως ή διαμοιρασμό, δεν έχεις άλλη επιλογή. Π.χ. και με το 7zip να τα κρυπτογραφήσεις, κάπου θα τα δώσεις και θα πρέπει να βάλουν το κλειδί να τα ανοίξουν, αλλιώς είναι άχρηστα τα αρχεία.

Μια άλλη επιλογή, ίσως είναι να ανοίγεις ένα virtual machine και να κάνεις εκεί ό,τι θες. Ή να παίζεις και σε ένα snapshot μόνο. Μετά αν θες, κλείδωνέ το και με το veracrypt ή το bitlocker. Αυτό σε κρατά και πιο ασφαλή γενικώς. Το container (δεν το ξέρω σίγουρα) όσο είναι ανοιχτό, ανοίγει πράγματα στη μνήμη και στο σκληρό, οπότε και ίσως τα αφήνει κάπου προσωρινά "ξεκλείδωτα".. ακόμα κι αν εσύ τα "κλείσεις" μετά και κλείσεις και το λάπτοπ.

Έγινε επεξεργασία από Delijohn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.