Jump to content



PC build για gaming 1000€


Recommended Posts

Θέλω να φτιάξω ένα build για φίλο ο οποίος μπορεί να διαθέσει max 1000-1050€.  Επειδή δεν το έχω με πολλά πράγματα, τι προτείνεται; η ανάλυση που παίζει είναι full hd. Το κύριο μέλημα είναι να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο για gaming. 

Link to comment
Share on other sites

Πες μας οτι θέλεις συμβουλές στην επιλογή SSD; Θ' αρχίσουμε ομαδικές παραιτήσεις από το φόρουμ! :D

Θα διαφωνήσω με την σύνθεση του pnick στα:

Επιλογή SSD 480GB. Τα 480GB μπορεί να είναι λίγα για να βάλεις μερικά παιχνίδια + λειτουργικό. Ίσως είναι καλύτερα SSD 256GB + HDD 1TB με λίγα παραπάνω.

ΑΝ ο φίλος χρειάζεται (ή θα χρειαστεί) USB type C κλπ πρέπει να πάρει λίγο ακριβότερη μητρική.

Λίγα παραπάνω εδώ, λίγα παραπάνω εκεί μπορεί αρχικά να βάλει 8GB μνήμη αντί 16GB (όχι οτι κάποια στιγμή δεν θα χρειαστούν).

Ααααν μπορεί να "κάτσει" και 'Κ' επεξεργαστής (πολλά ζητάω, θέλει ~50€) ώστε να κάνει overclock όταν χρειαστεί.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

 

Σχετικά με τους ssd, γιατί βλέπω πράγματα που με τρελαίνουν. Έχω έναν patriot blast 240Gb(TLC σαν τους Trion) για τα προγράμματα και ορισμένα games που μπορεί να παραμείνουν μέσα για μήνες/χρόνια(π.χ. Fallout 4).Χρησιμοποιώντας τον για να δοκιμάζω διάφορα games τους τελευταίους μήνες, έφτασα σε 92% "ζωή" χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Τώρα φοβάμαι να γράφω games(πλέον των 30φεύγα GB) μιας και δεν μπορώ να ξέρω εκ των προτέρων τί θα μου αρέσει.

Οι ssd έχουν σύστημα προστασίας από υπερβολικές εγγραφές στα ίδια μπλοκς. Ωστόσο όταν έχεις γεμίσει π.χ. το 60% και σβηνο-γράφεις συχνά μεγάλα αρχεία(π.χ. δοκιμές παιχνιδιών από το "θείο" ή το steam) στο υπόλοιπο, υπάρχει πρόβλημα. Το οποίο μυστηριωδώς δεν συζητιέται...

 

Πρέπει να σταματήσει λοιπόν αυτή η ομαδική παράκρουση/ψύχωση/χαζομάρα με τους ssd, ειδικά στα value for money συστήματα. Είναι συσκευές πολυτελείας. Αν δεν έχεις καλή κάρτα τότε θα πονοκεφαλιάσεις από τα frame drops ή θα βλέπεις αρχαία γραφικά. Όμως το χειρότερο που μπορείς να πάθεις χωρίς ssd είναι μεγαλύτεροι χρόνοι φόρτωσης σε games. Γι'αυτό ένας ssd για προγράμματα στα 128GB είναι ΟΚ. 

 

Ο ι5 6500 είναι καλός για τέτοιο κόστος παρέα με τη φθηνότερη 1070(με τα λεφτά που γλιτώνεις από αλλού). Και με δεδομένες τις γελοίες απαιτήσεις σε ρεύμα/ψύξη των 6500 δεν χρειάζεται Z170 μητρική για "μακροζωία"(χώρια τα λεφτά που δίνεις για το ακριβότερο chipset, εντελώς άσχετα με ποιότητα). Οι ψιλοακριβές Asus H170 έχουν καλούς πυκνωτές για αυτή τη δουλειά(γενικά η ASUS κοιτάζει πρώτα την αξιοπιστία κάτι που φαίνεται από τα failure rates). 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.