Jump to content


Εσωτερικός High End Fan Controller


psyber

Recommended Posts

Μιας και αρκετοί από εμάς έχουν πλέον κουτί χωρίς 5,25, θα ήθελα να μου πείτε τι υπάρχει εκεί εξω σχετικά με αξιόπιστους και δυνατούς σε ισχύ fan controllers. Γενικά γνωρίζω ότι καλή επιλογή είναι το aquaero 6 lt το οποίο συνοδεύεται από πανίσχυρο software και σου επιτρέπει να κάνεις πολλά πράγματα. Όσοι το έχετε τί έχετε να καταθέσετε; Ο ανταγωνισμός τί έχει να προσφέρει. Αυτό που θα ήθελα γενικά είναι οι δυνατότητες του Lamptron cw611 σε συσκευή που να ελέγχεται με software και να τοποθετείται εσωτερικά. Περιμένω τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας και παραθέτω και ένα διάλογο που έκανα με το support της Lamptron:

 

Εγώ:

Client Message:
Dear Sir or Madam

I am a long time Lamptron User and I deeply appreciate the quality of your products and the output power they offer.
Since many modern cases don't accomodate a 5,25 bay Ι would like to know if you intend to offer an internal controller with the functionality of the cw611 that will be controlled via software.

Please let me know
Keep up the good work!!!

Best Regards

 Αυτοί:

 

How are you today?
Thanks for mail Lamptron
 
Yes it is on the way to the market now
 
Best
 
Lamptron customer service team
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται. Αν θέλεις έναν απλό φαν κοντρόλερ, όχι.

 

Αν θέλεις κάτι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο, με πρόσβαση σε αισθητήρες hardware και software και πληθώρα τρόπων για να τους αξιοποιήσεις και να ελέγξεις τις εξόδους του, τότε και αξίζει και είναι μονόδρομος. 

 

Το 6 έναντι του 5 έχει πολύ περισσότερα βατ ανά κανάλι, πράγμα που σου λύνει τα χέρια αν θέλεις να βάλεις φορτίο. Εγώ έχω 12 ανεμιστήρες σε ένα κανάλι και μία αντλία σε ένα άλλο. Και 2 κανάλια να κάθονται, που σημαίνει ότι μπορώ να του φορτώσω άλλα τόσα χαλαρά.

 

Σημαντικό σημείο είναι ότι δεν είναι ένα εργαλείο που το συνδέεις και δουλεύει και στο οποίο ελέγχεις στροφές με ένα ροοστάτη. Θέλει παραμετροποίηση και πρέπει να διαβάσεις το μάνιουαλ και να ασχοληθείς. Αν θέλεις κάτι απλό, μην το πάρεις. Για να καταλάβεις, αυτό θα ήταν άνετα η χαρά του @Seafalco

 

Ελπίζω να βοήθησα. Εγώ πάντως όταν το πήρα δεν ήξερα πού έμπλεκα. Στην αρχή στράβωσα λίγο, μέχρι να πιάσω το νόημα. Τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα.

 

Υ.Γ.: Επισυνάπτω εικόνα με το λογισμικό του, από το δικό μου setup.

2017-03-03_05-59-37.png

Έγινε επεξεργασία από pol77
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ. είχα την αίσθηση ότι είχε ειδικό κανάλι για αντλία. 12 ανεμιστήρες είναι πάντως παρα πολλοί! εγώ μάξιμουμ να έβαζα έναν σε κάθε κανάλι.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν δικές τους αντλίες οι οποίες παίρνουν ρεύμα από molex και συνδέονται μέσω του aquabus (δικού τους συστήματος επικοινωνίας συσκευών) με τον controller. Έχουν και 4 κανάλια για ανεμιστήρες που το καθένα σηκώνει άνετα από 1 αντλία (αν βάλεις άλλης εταιρίας όπως εγώ γιατί την είχα) ή από 20-25 ανεμιστήρες παράλληλα.

 

Δεν ξέρω γιατί να έβαζες μάξιμουμ έναν ανεμιστήρα σε κάθε κανάλι με τόσα βατ που σηκώνει.

Έγινε επεξεργασία από pol77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 10 ώρες, το μέλος psyber έγραψε:

ευχαριστώ πολύ. είχα την αίσθηση ότι είχε ειδικό κανάλι για αντλία. 12 ανεμιστήρες είναι πάντως παρα πολλοί! εγώ μάξιμουμ να έβαζα έναν σε κάθε κανάλι.

Συγνώμη pol77 ήθελα να γράψω 4 σε κάθε κανάλι.

Link to comment
Share on other sites

LOL ! !

Άμα τα αυτιά σας αντέχουν ανεμιστήρες για server,  τότε θα πάρετε και "ενισχυτές" (τι λέξη κι αυτή :p ) γιατί αν κρίνω από αυτούς που χρησιμοποιώ στα τεστ των ψυκτρών, πάει ένας στο κανάλι γιατί στα ζόρια πιάνει άνετα το 1,5 Α !

Πάντως αυτό που λέει ο @pol77, είναι απολύτως σωστό, τώρα δοκιμάζω έναν της Noctua που με το ζόρι είναι 0,7 Watt στις 1500 rpm!

Άντε να δώ πότε θα ωριμάσουν οι έρμες οι συνθήκες να πάρω κι εγώ έναν, έτσι "για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση"  που λέει και ο ποιητής ! :D

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.