Jump to content



Εγκατάσταση επιτοίχιας πρίζας τηλεφώνου


spinalgr1990

Recommended Posts

Έχω το πριζάκι που φαίνεται στην φωτογραφία και θα το βάλω πάνω σε τοίχο με αυτοκολλητο διπλής όψης .


Οι αποριες μου ειναι οι εξής :


1. Τα καλώδια της γραμμής θα πρέπει να τα απογυμνώσω λίγο στις άκρες τους ωστε να φανει ο χαλκος και επειτα να τα βιδώσω στα κως (ακροδέκτες) ή μπορώ να τα βιδώσω απευθείας όπως στο κλιπ rj11 


2. Η συστροφή που έκανα παιζει καποιο ρόλο όπως στα utp ethernet καλώδια και μειώνει το crosstalk;

 


1nM6Nok.jpg

Link to comment
Share on other sites

1.Ναι
2.Οχι. Και ειναι πολυ μικρη η αποσταση των καλωδίων και δεν ειναι ενα πολυκλωνο καλωδιο ωστε το ενα ζευγος να παρεμβαλει επαγωγικά με το αλλο

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

1. Στο κλιπ έχεις ένα μαχαιράκι που διαπερνάει τη μόνωση και κάνει επαφή με το καλώδιο. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός, επομένως χρειάζεται να γυμνώσεις λίγο καλώδιο.

2. @komos δεν χρειάζεται πολύκλωνο καλώδιο για να έχουμε παρεμβολές. Μάλιστα μπορεί να είναι παρεμβολές λόγω εξωτερικού θορύβου ή παρεμβολές από το σήμα ενός ζεύγους σε άλλο ζεύγος. Αυτός είναι ο λόγος που τα ζεύγη έχουν και διαφορετικό ρυθμό περιστροφής.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα όμως, (υποθέτω ότι) το ένα ζεύγος δεν χρησιμοποιείται καθόλου και δεν θα είναι τερματισμένο, επομένως δεν διαρρέεται από ρεύμα. Ακόμα και να ήταν, πράγματι η απόσταση είναι μικρή και ο ρυθμός περιστροφής δεν είναι σταθερός, δύσκολα θα είχε μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.