Jump to content



Windows 10 Keys και η χρήση αυτών


Recommended Posts

Καλησπέρα στο team.

 

Βαζοντας λοιπον τα windows 10 και στο 2ο pc της υπογραφης, ανακαλυψα εκπληκτος, οτι το Windows 10 Key που ειχα αγορασει απο εδω προσφατως (σε τιμη 6.40€ ), λειτουργησε κανονικα στο εν λογω μηχανημα, και ενω ειχα ενεργοποιησει το 1ο pc 15 ημερες πριν. 

 

Τι συμβαινει; Ειναι licence πολλαπλων χρησεων και παιζει να "κλειδωσει" τα συστηματα μετα απο πολλες ενεργοποιησεις; Ελεγχεται αραγε ο αριθμος ενεργοποιησεων που μπορει να προσφερει το ιδιο κλειδι ή μενεις με το...κλειδι στο χερι μετα απο καποιο διαστημα;

 

Παρατηρησα απο 2 προγραμματα (speccy + aida64) οτι το key ειναι το ιδιο και στα 2 μηχανηματα , ομως αλλαζει το product ID. Πχ στο 1ο pc το ID τελειωνει σε νουμερο "081" και στο 2ο σε "955". Ειναι και το μονο που διαφερει. Σα να μου υποδηλωνει τον αριθμο ενεργοποιησεων ενα πραμα. 

 

Εχει ξανασυζητηθει, ομως υπαρχουν απειρα marketplaces που πουλανε κλειδια. Πραγματικη απαντηση δεν εχει δοθει, λογικα ειναι αγνωστος ο τροπος που λειτουργουν, μονο εικασιες μπορουν να γινουν.

 

Spoiler

Ενα κλειδι απο eBay που ειχα παρει, μου εμφανιζε στο tab "activation" , ενα μηνυμα που το εβλεπα σε σπασμενα windows. Αυτο μου λεει "activated with digital licence" και πιστευω οτι υπαρχει καποια διαφορα. Σε ενα φιλο το ιδιο κλειδι απο το eBay του πεταει μηνυμα οτι θα γινει expire (εδω και κανα 2μηνο) αλλα παραμενει ενεργοποιημενο το μηχανημα. Απλα του πεταει το μηνυμα. 

 

Ξερει κανεις τι παιζει με αυτα τα κλειδια;

Link to comment
Share on other sites

Οι περιπτώσεις είναι πολλές και σπάνια μπορείς να ξέρεις σε ποιά έχεις πέσει με ένα συγκεκριμένο κλειδί. Αυτές που λήγουν είναι συνήθως από KMS.

Άλλες που δεν λήγουν μπορεί να είναι  OEM άδειες.

Γενικά, ακόμη κι όταν μία άδεια επιτρέπει τεχνικά παραπάνω  από μία ενεργοποίηση, τυπικά προορίζεται για αλλαγή του συστήματος, όχι για να δουλεύουν ταυτόχρονα.

 

Το Product ID είναι μοναδικό και διαφέρει για κάθε ενεργοποίηση του ίδιου κλειδιού.

 

edit: Προφανώς δεν αναφέρομαι σε retail άδειες που ξέρεις ακριβώς τί αγοράζεις, ούτε σε Volume License κλειδιά που επιτρέπουν νόμιμα πολλαπλές ενεργοποιήσεις.

Έγινε επεξεργασία από minast
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι πως εβαλα το key για πλακα (κυριολεκτικα). Δε πιστευα οτι θα ενεργοποιηθουν με το ιδιο κλειδι. Προτεινεις καποια στιγμη , να αγορασω νεο κλειδι και να το αντικαταστησω;

Η αληθεια ειναι δε ξερω ποια ειναι η περιπτωση. Μαλλον η παλιοτερη παιζει να ηταν απο KMS. Αυτη μοιαζει με genuine. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.