Jump to content



αναβάθμιση και σκέψεις για τους επεξεργαστές .


Recommended Posts

έχω τον ι 5 3550 και σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση . κοιτάω τους αντίστοιχους σημερινούς ι5 6600κ και 7600κ και τα διάφορα μετροπρογράμματα αλλά δεν βλέπω τεράστιες διαφορές με τον δικό μου . νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν αξίζει η αναβάθμιση καθώς δεν θα δω μεγάλες διαφορές σε σχέση με τον δικό μου . 

ο μόνος που αξίζει σε διαφορά επιδόσεων είναι ο ρυζεν 1700χ που στα διάφορα μετροπρογράμματα είναι κάποιες φορές και 100/100 πιο γρήγορος από τον δικό μου . το κακό του είναι ότι δεν είναι τόσο καλός για τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν εμένα . σε κάποια παιχνίδια είναι και 50 φραμες πίσω . 

τι λέτε να κάνω ? να περιμένω για τον 6 πύρηνο ι5 που θα βγεί το 18  μπας και δούμε καμία διαφορά στις δυνατότητες ή να μην κάνω καθόλου και να περιμένω κανένα καλό επεξεργαστή ? 

περισσότερο παίζω παιχνίδια και για αυτό σκέφτομαι για ίντελ μιας και οι ρυζεν σε κάποια παιχνίδια δεν τα πάνε τόσο καλά . 

τους ι7 δεν τους κοιτάω μιας και το ht δεν έχει πρακτική σημασία για τα περισσότερα παιχνίδια. 

Link to comment
Share on other sites

Αν η κύρια ασχολία σου είναι τα παιχνίδια τότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι η κάρτα γραφικών. Ναι, και ο επεξεργαστής παίζει ρόλο αλλά τον κύριο ρόλο τον έχει η κάρτα γραφικών!

**Και ένα σχόλιο: Αν και δεν το ανέφερες, δεν νομίζω να υπάρχει παιχνίδι που να είναι 50 fps πίσω ο Ryzen 1700X από τον δικό σου i5 3550. Όχι τουλάχιστον με ίδια κάρτα γραφικών.

Τώρα που έχεις το σύστημα με τον i5 3550. Ποια κάρτα γραφικών έχεις, ποια οθόνη; Υπάρχουν παιχνίδια που δεν σε ικανοποιεί η απόδοσή τους;

Καταλαβαίνεις πως αν με τον 3550 έχεις παράδειγμα μια GTX 750, όποιον επεξεργαστή και να βάλεις, μην περιμένεις να δεις βελτίωση!

 

Edit: Και ένα τελευταίο σχόλιο. Προφανώς και το HT παίζει κάποιο ρόλο στα παιχνίδια. Αλλιώς δεν θα υπήρχε διαφορά στις επιδόσεις (στα παιχνίδια) ανάμεσα στον i5 7600K (4c/4t) και τον i7 7700K (4c/8t) που όμως υπάρχει.

Έγινε επεξεργασία από TopCLR
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι από τον δικό μου 50 φραμες πίσω . από τον 7600 . αυτό ήταν σε ένα παιχνίδι μόνο . 

εγώ έχω την 390χ και μια dell 27 2560 χ 1440 . το witcher 3 με απασχολεί λίγο που στην ανάλυση μου παίζει με 45 φραμες . φταίει και λίγο η κάρτα . γιατί βλέπω ότι με την 1080 νομίζω παίζει με 90 φραμες στο ούλτρα.

το ίδιο ισχύει και στις κάρτες γραφικών . ούτε η ρχ 480 ή η ρχ 580 είναι πιο δυνατές από την δική μου για αναβάθμιση. δυνατότερη αρκετά είναι η 1800 τι αλλά είναι πολύ ακριβή . 900 ευρώ για κάρτα δεν ξέρω αν αξίζει . 

 

https://www.kitguru.net/components/cpu/luke-hill/amd-ryzen-7-1700x-cpu-review/9/ στο τοταλ γουορ είναι πάνω ο ι5 7600 κ για 40 φραμες . 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το review είναι στις αρχές Μαρτίου. Από τότε έχουν βγει patch που ανεβάζουν την απόδοση των ryzen σε παιχνίδια που υπήρχε αδικαιολόγητα μεγάλη διαφορά όπως αυτό που αναφέρεις.

Πάντως η κάρτα σου είναι σε γενικές γραμμές ισάξια με την 480. Περιορίζεσαι από αυτή σε 2κ ανάλυση που παίζεις

Έγινε επεξεργασία από Efialtis
Link to comment
Share on other sites

Για τον 1700Χ λες στο πρώτο σκέλος "είναι καλύτερος από τον δικό μου" και παρακάτω αναφέρεις οτι σε κάποιο παιχνίδι είναι 50 frames πίσω. Λογικό είναι να καταλάβουμε οτι εννοείς από τον δικό σου, εφόσον δεν αναφέρεις κάποιο review ή τον 7600!

Πρώτα-πρώτα να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ειδικός σε παιχνίδια και gaming pc (από pc γνωρίζω όμως).

Σε αυτόν τον πίνακα φαίνεται η 390Χ να είναι ισάξια με τις RX 480/580 και την GTX 1060. Οπότε για κάτι ανώτερο πρέπει να δεις για RX Vega (όταν βγει) και GTX 1070/1080. Όμως ο 3550 μάλλον θα δημιουργεί bottleneck σε τέτοιες κάρτες (αν όχι και στην 390Χ). Οπότε ίσως είναι σωστή η σκέψη σου για αναβάθμιση.

Για το link που παρέθεσες, ένα θα σου πω, "6 Μαρτίου 2017". Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι των Ryzen και της ΑΜ4 πλατφόρμας. Αν θέλεις να μάθεις τι μπορούν να κάνουν ψάξε για νέα άρθρα και review. Έχουν από τον Μάρτιο (είναι το launch των Ryzen αν δεν κάνω λάθος) γίνει πολλές βελτιώσεις και βγήκαν patch σε παιχνίδια που έβγαζαν καλύτερες επιδόσεις από πριν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.