Jump to content


Αγορά Αυτόνομου Φωτοβολταικού


dimitris-64

Recommended Posts

Καλησπερα σε όλους,

 

Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω ένα μικρό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Εύβοιας στην οποία δεν υπάρχει δημόσιο δίκτυο και αναρωτιέμαι ποιά είναι η πιο οικονομική αλλά και αξιόπιστη λύση καθώς οι τιμές για μεγάλα συστήματα είναι πολύ υψηλές και προσωπικά δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Δεν είμαι καθόλου σχετικός με το θέμα ούτε και γνωρίζω τις λειτουργίες των παρελκόμενων που συνοδεύουν το σύστημα (inverters,ρυθμιστές ,συσσωρευτές, φωτοβολταϊκά πάνελ). Οι ενεργειακές μου ανάγκες είναι μόνο για 4 μήνες το χειμώνα  (Νοέμβριος-Φεβρουάριος) και επιθυμώ να έχω ένα επαρκή φωτισμό στα δύο δωμάτια (2-3 λάμπες) ένα μικρό ψυγειάκι για αποθήκευση και διατήρηση τροφής, να μπορώ να φορτίζω έναν φορητό υπολογιστή για να έχω επικοινωνία με τον έξω κόσμο καθώς επίσης και να μπορώ να φορτίζω κάποιες μικρές συσκευές (φακό, επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι κλπ). Για θέρμανση ευτυχώς έχω τζάκι ενώ για το φαγητό χρησιμοποιώ γκάζι (μπουκάλες) ή και το τζάκι κάποιες φορές οπότε γλυτώνω από μεγάλες καταναλώσεις. Έχω κάνει μια έρευνα στα αυτόνομα και κατέληξα πως χρειάζομαι κάτι σαν αυτό κυρίως λόγω της τιμής του. Δεν γνωρίζω εάν οι συσκευές που το συνοδεύουν θεωρούνται αξιόπιστες και αντοχής (πιο πολύ ανησυχώ για την διάρκεια των μπαταριών και την αντοχή των πάνελ).  Επίσης αναρωτιέμαι γιατί όχι μονοκρυσταλλικά πάνελ που είναι πιο φθηνά; Για υβριδικά συστήματα με χρήση ανεμογεννήτριας το κόστος τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να με βοηθήσετε αν μπορώ να βρώ πληροφορίες για αυτόνομα ή να με κατατοπίσετε που να κοιτάξω; Ελληνικό ή και αγγλικό site, δεν έχω πρόβλημα.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια-καθοδήγηση.

Link to comment
Share on other sites

Τα πακέτα αυτόνομων φβ σαν αυτό που έχεις στο link είναι σχεδιασμένα για χρήση σε καλοκαιρινούς μήνες ή τέλος πάντων για αρκετή ηλιοφάνεια. Για παράδειγμά ένα αντίστοιχο που βρήκα εδώ https://www.smart-cover.gr/aytonomo-systima-520wp-imerisia-paragogi-2080w-p-3094.html λέει:

Καλύψεις σε εξοχικό τους θερινούς μήνες και Σαβ/κα όλο τον χρόνο φωτισμός 5 λάμπες LED 7W για 5 ώρες, φόρτιση κινητού, TV 80W για 5 ώρες, PC 100W για 3 ώρες & ανεμιστήρας 50W για 4 ώρες. 

 

Εσύ που θέλεις καθημερινή χρήση σε χειμερινούς μήνες όπου η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη, πρέπει να έχεις οπωσδήποτε και εναλλακτική πηγή ενέργειας (πχ γεννήτρια). Αν θες να αποφύγεις τη λύση της γεννήτριας, θα πρέπει να πας σε μεγαλύτερο πακέτο, που σημαίνει περισσότερα πανελ για να έχεις δυνατότητα να φορτίζεις τους συσσωρευτές τις ηλιόλουστες μέρες και περισσότερους συσσωρευτές για να έχεις μεγαλύτερη αυτονομία τις μέρες χωρίς ήλιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.