Jump to content


Θέλω να σώσω ένα στικάκι...


Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω ένα στικάκι  επώνυμο 16gb (sandisk νομίζω) το οποίο συνδέθηκε 3-4 φορές στο pc μου και την τελευταία φορά σταμάτησε να το βλέπει και να έχει access ( οποιοδήποτε pc πλεον). Δεν μπορώ να μπώ "μέσα" ούτε να κάνω φορμάτ. Μου εμφανίζει αυτό που βλέπετε στην φώτο.Υπάρχει κάποιο utility για να το φορμάρω ή τέλος πάντων να το επαναφέρω στη ζωή;

aaa.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δοκιμάσει και σε διαφορετικό υπολογιστή και κάνει τα ίδια; 

 Το write-caching δε νομίζω ότι πρέπει να είναι ενεργό. Να είπε το ποίημα τόσο εύκολα το στικάκι, δεν το νομίζω! Δεν το αποκλείω κιόλας βέβαια, απλά το βλέπω δύσκολο!

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε Rufus και κάντο format σε FAT με το Default Cluster size. Επίσης τρέξε 2-3 Passes για bad blocks και ξετικαρε την επιλογή για Quick Format όπως και την από κάτω επιλογή για bootable disk.

 

https://rufus.akeo.ie/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα! Ξεθαβω το θέμα μιας και έχω και εγώ ένα ίδιο στικάκι 16gb SanDisk. Ίσως έχουμε και το ίδιο με το φίλο πιο πάνω. 

Χθες προσπάθησα να κάνω ένα memtest (για πρώτη φορά) και έτρεξα το exe που είχε το συμπιεσμένο αρχείο (μου διαφεύγει τώρα η ακριβής ονομασία). Αφού έγινε το write κάνω επανεκκίνηση για να γίνει το memtest αλλά τίποτα... Ξανακάνω επανεκκίνηση πάλι τίποτα.... Μπαίνω και κάνω διαμόρφωση στο φλασάκι. Αφού γίνεται παρατηρώ ότι ο ελεύθερος χώρος παραμένει στα 245mb που ήταν και όταν έτρεξα το write που είπα πιο πάνω. Οπότε μετά κάνω (για πρώτη φορά μόνος μου) αυτό που λέει ο @Seek & Find πιο πάνω. Όταν τελείωσε (το ποσοστό 100%) έδωσα την εντολή exit. 

Ερώτηση: το φλασάκι τώρα είναι εντάξει να το χρησιμοποιώ ή θα κάνει τα δικά του; Τσεκαρα το χώρο και είναι εντάξει ( λέει 14,8gb ελεύθερα όπως και πρώτα). 

Βάζω και μερικές φώτο

IMG_20200509_013533140.jpg

IMG_20200509_013533140.jpg

Έγινε επεξεργασία από intercoolerr730
Προσθήκη φωτογραφίας
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.