Jump to content



Αναβάθμιση κάρτας γραφικών για dell T1500


Recommended Posts

Καλημέρα και καλή βδομάδα.

 

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών στο

https://refreshcomputers.net/shop/product/dell-precision-t1500-core-i7-3-07ghz-8gb-500gb-dvdcdrw-tower-windows-10/

 

Η χρήση αφορά γραφικές τέχνες ( tethering για προϊοντική φωτογράφηση, πολλά gb exports τελικών φωτό από lightroom/capture one, όχι πολύ βαριά - πλέον- επεξεργασία στο photoshop,

indesign, illustrator και λοιπά )

 

Συχνά τα παραπάνω γίνονται όλα μαζί, το βάζω να κάνει export, φτιάχνω κάτι στο photoshop, προκύπτει κάτι για το illustrator κοκ - στο γνώριμο, παραγωγικό και αντιστρεσογόνο ύφος που έχουμε προσαρμοστεί τα τελευταία χρόνια...:wall:

 

Η παρούσα κάρτα είναι η nvidia quadro fx 580 που ήταν πάνω στο μηχάνημα όταν αγοράστηκε.

 

Ο λόγος που θέλω να αναβαθμίσω είναι πως δεν έχω πρόσβαση λόγω κάρτας σε κάποια 3d εργαλεία του photoshop και του illustrator.

 

Επίσης βλέπω ένα lag όταν σκιτσάρω στο sketchbook pro, όταν κάνω μία μεγάλη καμπύλη στην ταμπλέτα, ή όταν κάνω συνεχόμενες κινήσεις ( βάψιμο/σβήσιμο ) καθυστερεί να το δείξει στην οθόνη.

 

Επειδή και το κουτί είναι οριακό, και το τροφοδοτικό μικρό - 350ρι - προβληματίζομαι μήπως πάρω κάτι που δεν το σηκώνει/ δε χωράει στο μηχάνημα.

 

Ο 2ος προβληματισμός είναι μήπως αγοράζοντας κάρτα του 100ρικου - αυτο είναι το μπάτζετ - έχω χειρότερη συμπεριφορά από την γριά αλλά σταθερή nvidia.

Ταχύτητα στο export από τους raw converters δεν νομίζω να δω - δεν ξέρω κιόλας - και το κέρδος της αναβάθμισης εφόσον γίνει θα είναι η πρόσβαση στα 3d εργαλεία  και λογικά κάποια βελτίωση στο χρόνο tracing του illustrator και απόκριση στην ταμπλέτα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Με βάση όσα λέει η Αντόμπι εδώ, μια quadro 4000 είναι λύση επαρκής και εντός προϋπολογισμού, αλλά θα χρειαστείς ισχυρότερο τροφοδοτικό. Αναθεωρώντας τον προϋπολογισμό, μια p600 θα δουλέψει μια χαρά, με βάση όσα λέει η Ενβίδια, και με το ίδιο τροφοδοτικό. Όμως, αν καταλαβαίνω καλά τη λίστα της Αντόμπι, δοκίμασε και με μια ταπεινή HD5450, αν σου βρίσκεται.   

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-NVIDIA-GeForce-GPU-Performance-899/

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-NVIDIA-Quadro-GPU-Performance-900/

Συμφωνα με την Dell με το υπαρχον τροφοδοτικο μπορεις να βαλεις x16 graphics card up to 150W

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.