Jump to content

everg77n

Premium Members
  • Posts

    342
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by everg77n

  1. @colt3003 Πραγματικα δεν ξερω που βρισκεις την υπομονη...
  2. everg77n

    Συζήτηση περί Ελληνοτουρκικών σχέσεων

    https://hellasjournal.com/2018/05/ekanan-ftera-ta-chrimata-gia-tin-kataskevi-dyo-pyravlakaton-tou-polemikou-naftikou/ Δεν πειραζει, λεφτα υπαρχουν...
  3. everg77n

    Security/privacy news

    https://www.bleepingcomputer.com/news/security/backdoor-account-found-in-d-link-dir-620-routers/
  4. everg77n

    δύο φορές πρόβλημα

    Δεν αξιζει να διαθεσεις χρονο για να δοκιμασεις να το φτιαξεις· 5 ετη λειτουργιας ηταν ρεαλιστικα αυτο που μπορουσε να σου δωσει στις συγκεκριμενες συνθηκες το μηχανημα. Για Mini-Market ενα Thin Client η ενα εστω ενα Intel NUC ειναι πιο λογικη και οικονομικη επιλογη.
  5. everg77n

    12 χρόνια μετά. Θέλω Desktop !!!

    https://us.hardware.info/reviews/8085/11/28-ddr4-memory-kits-comparison-test-the-best-memory-for-coffee-lake-and-ryzen-compatibility-with-amd-ryzen
  6. everg77n

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Μπουταρης, Μαιος 2018: http://www.skai.gr/news/greece/article/374140/boutaris-itan-organomenoi-fasistes-mou-epitethikan-san-atomo-kai-dimarho/ Μπουταρης, Φεβρουαριος 2016:
  7. everg77n

    Αυτοκίνηση

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-20/at-78-000-tesla-moves-mass-market-model-3-beyond-the-masses?utm_source=google&utm_medium=bd&cmpId=google https://electrek.co/2018/05/20/tesla-unveils-faster-and-more-powerful-model-3-dual-motor-awd-and-performance-versions/
  8. everg77n

    Αυτοκίνηση

    https://www.automagzz.com/one-benz-at-4-6-million-kilometers
  9. everg77n

    Δεν ανοίγει το pc.

    Βγαλε το καλωδιο απο την πριζα και κρατα το power on πατημενο για 10", κανε clear CMOS, δοκιμασε αν παιζει με αλλη καρτα γραφικων η iGPU η οθονη, δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο (προσοχη μπορει να μην ειναι ATX). Mητρικη/τροφοδοτικο μπορει να εχουν παραδωσει πνευμα λογω ηλικιας και δυσκολα θα βρεις εκτος Ebay.
  10. everg77n

    Αυτοκίνηση

    Leon/Yeti εχουν λογικο κοστος χρησης θα σε ικανοποιησουν νομιζω περισσοτερο ως αυτοκινητα. Αν θες να συγκρινεις καταναλωσεις https://www.spritmonitor.de/en/
  11. everg77n

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    https://www.citylab.com/transportation/2018/05/estonia-will-roll-out-free-public-transit-nationwide/560648/ Δωρεαν δημοσιες συγκοινωνιες για την Εσθονια.
  12. everg77n

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Αντιπαθω τον Μπουταρη οσο δεν λεγεται αλλα συγνωμη, οι αποψεις του ηταν γνωστες στους Θεσσαλονικεις και ομως τον ψηφισαν δυο φορες για Δημαρχο, αν εκαναν λαθος θα πρεπει να θυμωσουν με τον εαυτο τους, οχι να προσπαθουν να τον δειρουν στη μεση του δρομου λες και ειμαστε χωρα του τριτου κοσμου.
  13. Ειχαμε ικανα να ηγηθουν ατομα, εντιμα, με ορεξη για δουλεια, οταν μας ειπαν οτι πρεπει να δουλευουμε για αυτα που αποκτουμε και να τηρουμε νομους τους στειλαμε σπιτι τους. Δεν αντεχουμε ως λαος να ακουμε κατι που δεν μας αρεσει, ιδιως αν ειναι αληθεια. Δεν υπαρχουν σωτηρες ουτε ιπποτες με ασπρα αλογα· για να υπαρξει αλλαγη, πρεπει να ξεκινησει απο τον εαυτο μας.
  14. Σε πατροναρω γιατι φαινεσαι διατεθειμενος να εξετασεις οποιαδηποτε εκδοχη εκτος της επικρατεστερης, οτι εκφερεις γνωμη για κατι που αγνοεις παντελως· εφοσον κανεις δεν προκειται να αλλαξει αποψη, η περαιτερω συζητηση ειναι ασκοπη και σταματαει εδω.
  15. everg77n

    AMD ZEN thread

    https://us.hardware.info/reviews/8085/11/28-ddr4-memory-kits-comparison-test-the-best-memory-for-coffee-lake-and-ryzen-compatibility-with-amd-ryzen
  16. Τα περι "αυθεντιας" περισσοτερο λενε κατι για τις γνωσεις που (δεν) εχεις παρα για εμενα· το τι ακριβως εχω ισχυριστει και πως το εχω στηριξει βρισκεται στα προηγουμενα (λιγα) post μου σε αυτο το thread, αν δεις κατι που μπορεις με λογικα επιχειρηματα να αποδομησεις μπορεις να το κανεις. Μικροοικονομια /Μακροοικονομια δεν ειναι κατι που μαθαινεις σε ενα forum, μπορεις ανετα να κατεβασεις μερικα βιβλια (ψαχνεις πχ "μακροοικονομια pdf") Γιατι στην φιλελευθερη δυση υπαρχει ελευθερια λογου, εκφρασης και επιλογης, το καθε κρατος εφαρμοζει την οικονομικη θεωρια που θεωρει ορθη και υφισταται τις συνεπειες αν κανει λαθος. (ψαχνεις "πολιτικη επιστημη pdf")
  17. Προσπαθεις να πραγματευτεις οικονομικα θεματα χωρις να εχεις καποια στοιχειωδη σχεση με την οικονομικη επιστημη. Το εγραψα για αλλους αλλα ταιριαζει και εδω: Αν εχεις προβλημα με την Ελβετια διαλεξε καποια αλλη χωρα απο την λιστα, δεν επηρεαζει τον τον ισχυρισμο μου. Τωρα για αυτα που εγραψες οτι καποιος με πληρωνει να γραφω και οτι παιρνω "μεροκαματο" οντως εσυ φταις. Δεν ειναι λογικο ατομα χωρις σχεση με αντικειμενο που γνωριζω καλα να με κατηγορουνε οτι "τα παιρνω" καθε φορα που λεω κατι που δεν τους αρεσει, ελα στη θεση μου για μια στιγμη.
  18. Ειπα οτι δεν φταιει το κρατος για ολα. διαβασε το. Απαντησα πριν κανεις edit το αρχικο post σου και προσθεσεις κατι αλλο. Αν δεν μπορεις να καταλαβεις γιατι εφυγε η Αμερικη απο το Bretton Woods δεν μπορω να βοηθησω, ουτε να σου εξηγησω γιατι η ληψη οικονομικων αποφασεων απο μεμονωμενα ατομα δεν αποκλειει την ευρεια παροχη υπηρεσιων απο το κρατος. Ειπες οτι με αφηνεις να γνωριζω περισσοτερα ενω εσυ αρκεισαι στην κοινη λογικη· δεν το βλεπω.
  19. Παντα υπαρχει πρωτη φορα. Δεν φταιει το κρατος για ολα, ουτε ισχυριστηκε καποιος κατι τετοιο. Δεν υπαρχει λογος καταργησης του κρατους, ουτε η αντικατασταση του απο επιχειρηση με σκοπο το κερδος θα εκανε τους παντες πλουσιους και ευτυχισμενους· οι μανατζερ θελουν το καλο των επιχειρησεων που διοικουν. Αυτο που μολις ακουσει καποιος κατι που δεν του αρεσει αρνειται να το εξετασει, θυμωνει, ειρωνευεται και -ασχετα με το αν ο αλλος εχει σπουδασει το αντικειμενο και γνωριζει περισσοτερα -τον αποκαλει εγκαθετο στρατευμενο παπαγαλακι της τροικας ειναι ο λογος που ειμαστε εδω ως χωρα. Δεν υπαρχει οικονομικη η πολιτικη λυση για ελαττωματα χαρακτηρα.
  20. Εκτεταμενα αναδιανεμητικες πολιτικες εννοεις. Κανενα προβλημα, εφοσον αποτελουν ελευθερη επιλογη των πολιτων των εν λογω χωρων. Αυτο ειναι ο φιλελευθερισμος. Ο εθνικοσοσιαλισμος (οπως ο φασισμος και ο κομμουνισμος) ειναι μια απεχθης μορφη απολυταρχικου κρατισμου που -οπως ολα τα πολιτικα συστηματα- κρινεται απο τα αποτελεσματα και οχι απο τις υποσχεσεις. Το οτι ηταν χειροτερος ολων ειναι μια συχνη παρανοηση στη δυση· στην πραγματικοτητα ο κομμουνισμος απο τις αρχες του 20ου αιωνα ειχε περισσοτερα θυματα απο ολες τις μορφες του ολοκληρωτισμου combined. Περιοριστηκες τοσο που ξεχασες να πεις ποια
  21. everg77n

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    https://www.ft.com/content/6c7a5446-5a76-11e8-bdb7-f6677d2e1ce8
  22. Τιποτα απο αυτα δεν αφορα το post μου, δεν υπαρχει λογος να απαντας σε κατι που δεν αντιλαμβανεσαι. Δεν χρειαζεται να αποφασισουμε εμεις πως περνανε οι αλλοι, μας λενε οτι ζουν καλα και το αποδεχομαστε, η δικη μας ευημερια ηταν παροδικη γιατι καταναλωναμε μελλοντικους πορους, δεν υπαρχει αντιστοιχια. Αυτην την απαντηση την δινουν οι πολιτες του εκαστοτε κρατους αναλογα με το ποσο σεβονται τον τον εαυτο τους.
  23. Πισω στην πραγματικοτητα η Ελβετια δεν απετυχε, ουτε ειναι το ιδιο με την Βενεζουελα· το φιλελευθερο μοντελο εφερε ανοδο στην ποιοτητα ζωης στα κρατη που το εφαρμοσαν, ενω το σοσιαλιστικο ηταν το χειροτερο πολιτικο πειραμα στην ιστορια της ανθρωποτητας. Αυτα περιεργως δεν ειναι εμποδιο στο να εχουν υψηλο επιπεδο ζωης και ευτυχιας οι πολιτες αλλων χωρων· ισως κανουμε εμεις κατι λαθος. Η αδυναμια των αμερικανικων κυβερνησεων να ελεγξουν τις δαπανες σε εσωτερικο και εξωτερικο (welfare/warfare) οδηγησε αρχικα στην αποχωρηση απο το συστημα σταθερων ισοτιμιων και επειτα στην εισοδο μερκαντιλιστων στον WTO (ωστε η Αμερικη να πληρωνει με υπερτιμημενο νομισμα επιδοτουμενα απο αλλους προιοντα). Αυτο γιγαντωσε τον χρηματοπιστωτικο τομεα λογω συστημικου πλεονεκτηματος, ενω κατεστρεψε τον παραγωγικο (που πηρε αξιες και κοινωνικη συνοχη μαζι του). Οι πρωτοι βεβαια που θα διαμαρτυρηθουν για τις στρεβλωσεις ειναι αυτοι που τις προκαλουν, απαιτωντας μεγαλο κρατος. Ισως δεν θα επρεπε· οι οικονομικα ανελευθερες χωρες ειναι οι πιο διεφθαρμενες.
  24. Αν εβλεπες το video θα καταλαβαινες τι σχεση εχει, η θα μπορουσες να ρωτησεις. Αντ' αυτου αποφασισες να φερθεις οπως καποιος που δεν ξερει οτι δεν ξερει και δεν θελει να μαθει. Δεν ειπα αυτες αριστερες, αλλα αυτες που συνεβαλαν ωστε να ειναι εν ισχυ εν ετη 2018 εχοντας αλλαξει εκατονταδες αλλα αρθρα συμφωνα με την ιδεολογια τους. Δεν καταλαβα γιατι μπερδευτηκες, απλο ηταν, ακομα και για 'σενα.
  25. Θυμομαστε, καποια που σκοτωνει το ανυπερασπιστο βρεφος της δεν εκτιει ποινη λογω αριστερης ιδεοληψιας. "Κανονικα" ειπες; Για δες καλυτερα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.