Jump to content



Ταχυθερμοσίφωνας ή "συμβατικός" για φοιτητικό σπίτι


Snips

Recommended Posts

Επειδή στο φοιτητόσπιτο ,  ο  απο αρχαιωτάτων χρόνων θερμοσίφωνας αποφάσισε να παραδώσει πνεύμα και να πλημμυρίσει και το ταβάνι του μπάνιου πανάθεμα τον, μπήκα στην διαδικασία να ψάξω αν αξίζει να τον αντικαταστήσω με ένα ίδιο συμβατικό (δεν ξέρω ακριβώς για την χωρητικότητα σε lt του παλιού), ή με κάποιο ταχυθερμοσίφωνα. Στο σπίτι μένει μόνιμα μόνο ο πιτσιρικάς. Άντε να ανέβουμε και οι υπόλοιποι κανα ΠΣΚ για βόλτα, κανας φίλος κλπ κλπ

 

Ένας υδραυλικός που πήγε και διαπίστωσε απλά τον "θάνατο" του θερμοσίφωνα μου είπε ότι καινούργιος+εργασία θα κοστίσει 200€ (χωρίς ΦΠΑ βέβαια - Ω τι έκπληξις!).

Βασικά άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά μου φάνηκαν πολλά, και ιδίως για Θεσσαλονίκη (κέντρο) που γενικά η αγορά είναι πολύ "υποβαθμισμένη" όσων αφορά γενικά τιμές αγαθών κλπ, σε σχέση με Λάρισα που είμαι.

 

Καμιά άποψη, γνώμη, κατάθεση εμπειρίας επι του διλλήματος;

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 8 ώρες, το μέλος Snips έγραψε:

απλά τον "θάνατο" του θερμοσίφωνα μου είπε ότι καινούργιος+εργασία θα κοστίσει 200€ (χωρίς ΦΠΑ βέβαια - Ω τι έκπληξις!).

Για να σου δώσω μία ιδέα τιμής μιας και δεν αναφέρεις lt Κλπ για το θερμοσιφωνα που σου είπε, πριν περίπου 2 χρόνια αλλάξαμε το θερμοσίφωνο σπίτι. Πήγε 200 με εργασία και ναι χωρίς ΦΠΑ για έναν 80αρι romina κάθετο. Του βγήκε βέβαια και η Παναγια του ανθρώπου μιας και είχε μπει πρώτα ο παλιός θερμοσίφωνας και μετά είχαν προσθέσει την ντουλάπα που τον έκανε και καλά εντοιχισμένο :p . Οπότε μέχρι να βρει τρόπο να τον ξεβιδώσει περάσαμε ένα ευχάριστο πρωινό :hehe: 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το σπίτι δεν έχει νυχτερινό ρεύμα, πάρε έναν συμβατικό 20-40 λίτρων (=όσο μικρότερο γίνεται).

Θα προσομοιάσεις έτσι το ταχυθερμαντήρα. (πρόσεχε μόνο μην πάρεις τους πολύ μικρούς π.χ. 10 λίτρων γιατί είναι 1.5 KW και θα αργούν πολύ να ζεστάνουν αναλογικά με τον όγκο τους - ψάχτο λίγο).

 

Ο ταχυθερμαντήρας είναι πολύ καλός, μόνο που έχει 2 θέματα:

1. Έχει εξάρτηση της θερμοκρασίας εξόδου από τη θερμοκρασία εισόδου. Για να αποδώσει Δθ > 30 π.χ. μπορεί να θέλει 6KW ή και παραπάνω για μια νορμάλ ροή. 

2. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού δουλεύει σωστά που για παλιό σπίτι δεν ξέρω πόσο να την εμπιστευτείς (τόσο για το ρεύμα που τραβάει όσο και για τη γείωση που θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά γιατί θα είναι on όταν κάνεις μπάνιο - άγραφος κανόνας στα παλιά σπίτια είναι κάνεις μπάνιο αφού κλείσεις το θερμοσίφωνα :p )

 

edit: κόστος αν το κάνεις μόνος σου 80-100 ευρώ, αν φωνάξεις κάποιον απλά προσθέτεις σε αυτή την τιμή. 150 μια λογική τιμή.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20-40 θεωρω πολύ μικρο,μολις μπει το κρυο μεσα,θα κρυωσουν και τα 40λτ.

Αν μαζευονται συχνα αρκετα ατομα παρε εφοσον μπορεις 80 αλλιως 60.

Ο 80αρις παει νμζ ~100ε.

Εγω προσωπικα ζητώ 60ε για αλλαγη θερμοσιφωνα για μέσα στη θεσσαλονικη +φπα εαν θελει αποδειξη η τιμολογιο.

Και επισης ξερω πολλους που απλα τον εχουν on 24 ωρες και κοβει μονος του μολις φτασει τη θερμοκρασια.Και εχεις μονιμα ζεστο νερο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το σπιτι ειναι παλιο μην βαλεις ταχυθερμοσιφωνα καλυτερα . Εκτος βεβαια αν τα ηλεκτρολογικα του ξερεις πως ειναι σωστα. 

Απο κει και περα , παρε εναν ιδιο με αυτον που ειχες και απλα αλλαχτε τον μονοι σας . Αποτι καταλαβα για να λες πως γεμισε νερα το ταβανι του μπανιο , μαλλον τον εχετε στο παταρι που προφανος παντα ειναι πανω απο το μπανιο . Δεν ειναι βαρυα , κατεβαστε τον παλιο και βαλτε καινουργιο . 

Έγινε επεξεργασία από kpetros
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.