Jump to content



αγορά νέας TV


Recommended Posts

Παιδιά, χρειάζομαι βοήθεια για αγορά TV είτε 43'' είτε 49''. Θέλω (νομίζω) μόνο προτάσεις σε LG λόγω IPS panel. Budget €500-550 για τις 43' και €600-€700 για τις 49'. Έχω δει από κοντά τις LG 43UJ635V & 49UJ635V. Δεδομένα :

- είμαι τελείως άσχετος με το θέμα TV

- δε βλέπω ΚΑΘΟΛΟΥ μπάλα

- από προγράμματα βλέπω μόνο "Μουρμούρα" και "Σόι" και η γυναίκα "Τατουάζ"

- δεν έχω PS4, XBOX και δεν πρόκειται να πάρω

- κατεβάζουμε και βλέπουμε ταινίες σε 1080 και 720 αυτήν τη στιγμή. Αν πάρω καλή TV τώρα, εννοείται ότι θα κατεβάζω μόνο 1080

- τα περισσότερα καλούδια με τα οποία έρχονται οι νέες TV ενδεχομένως να μην τα χρησιμοποιήσω καν

 

Αυτό που θέλω είναι επειδή δε μου περισσεύουν (ειλικρινά όμως)... να πάρω κάτι με καλή εικόνα και να μην έχει διάφορα bugs, αφού πλέον οι τιβι έχουν γίνει υπολογιστές!!!

 

Any comments are welcome  :D

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη συμβουλή που θα σου έδινα εγώ παρόλο που στις TV θεωρώ την LG σαν καλύτερη εταιρία (συνολικά)..οταν μιλάμε για ενα μικρό budget πχ 500euro μην περιορίζεις τον εαυτό σου σε μάρκες κλπ κλπ διοτι πολυ πιθανό η καλύτερη επιλογή για δεδομένα να μην είναι LG(ισως και να είναι).
Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω με 700euro ταβάνι γιατι να πάς σε 49 και οχι σε 55(ελπίζω να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου).
55άρες στα 600-700euro εχει μπόλικες και μάλιστα 4Κ(τώρα 4Κ που θα βρείς να δείς αλλο θέμα.)
Σε 49άρα μια σου επιλογή ετσι όπως την θέλεις νομίζω είναι η "LG 49UJ7507"
εαν θα ήθελες οπωςδήποτε πχ ANDROID(γιατι τώρα λες δεν τα θέλω αλλα μετα θα σου αρέσει)
Philips 49PUS640 δεν ξερω τι παίζει με τα panel της Philips.

Αν μπορείς να πάρεις 55άρα πάρε,αν όχι η γνώμη μου είναι να πάρεις μια απο τις πιο φτηνές LG 49άρες που μπορείς να βρείς.Αλλωστε 1080p παίζουν όλες.για qled-oled δεν το συζηταμε αρα δεν υπάρχει και λόγος ίσως να δώσεις ακόμα και τα 700euro για μια 49άρα.

Link to comment
Share on other sites

Η αγορά των τηλεοράσεων είναι "περίεργη" και κρύβει αρκετές παγίδες. Ειδικά στο budget που διαθέτεις. 

 

Για παράδειγμα, τα περισσότερα entry μοντέλα ανεξάρτητα αν μιλάμε για Samsung, LG κτλ κτλ, διαθέτουν πάνελ αγορασμένα από τρίτους κατασκευαστές. Λόγω κόστους κυρίως. Τα πάνελ τρίτων με άλλα λόγια, είναι πιο οικονομικά ακόμη κι από εκείνα που παράγει η ίδια η LG. Οπότε, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για πάνελ χαμηλότερης "ποιότητας".

 

Επίσης, προσωπικά, δεν θα με ενδιέφερε και πάρα πολύ το είδος του πάνελ λόγω του ότι αναφέρεις IPS. Ίσα ίσα, σε μεγάλες ίντσες και περισσότερο σε low range τηλεοράσεις, το IPS θα αποτελέσει μειονέκτημα, κυρίως λόγω των χρωμάτων. Τώρα, αν παρακολουθείς μόνιμα τηλεόραση υπό γωνία, νομίζω θα ήταν μία σπάνια περίπτωση. 

 

Η σειρά 750 της LG, όπως είδα που προτάθηκε παραπάνω, αποτελεί μία αρκετά καλή λύση, με πάνελ από την LG. Είτε σε 43'' είτε σε 49'' (η οποία 49'' βρίσκεται σε προσφορά όπως θα παρατηρήσεις και αν σε ενδιαφέρει πρέπει να κινηθείς σχετικά γρήγορα και είναι IPS), είναι αρκετά τίμια τηλεόραση για αυτά που προσφέρει, ειδικά για εσένα που όπως αναφέρεις δεν θα κάνεις βαριά χρήση. 

 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι τίμιες Sharp με πάνελ από Τουρκία ή βαθιά Ασία μεριά, η 6402 της Samsung η οποία οικονομικά δεν σε συμφέρει αυτή τη δεδομένη στιγμή λόγω της προσφοράς της 750 ή αν θέλεις να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα πηγαίνοντας στο 634 της LG το οποίο όμως (στα δικά μου μάτια πάντα) είναι η μέρα με τη νύχτα με το 750. 

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ πααααρα πολύ για τις απαντήσεις. Να διευκρινήσω μερικά σημεία, γιατί από παράλειψή μου με πήγατε σε μεγαλύτερες ίντσες. Υπάρχει όντως πρόβλημα χώρου ακόμη και για 49άρα. Το εξετάζουμε όμως, γιατί τηλεόραση -εμείς τουλάχιστον- δεν αλλάζουμε συχνά. Μάλλον προς το σπάνιο θα έλεγα..! Οπότε, την παίρνουμε που την παίρνουμε... λέγαμε να είναι μεγαλύτερη από αυτό που υπολογίζαμε αρχικά (40-43).

Επίσης, οι συγκεκριμένες (αυτήν τη σειρά της LG δλδ), στο τοπικό κατάστημα που πήγα, μίλησα και ενημερώθηκα μου είπαν ότι τις συνοδεύει 5ετής εγγύηση. Πράγμα το οποίο δεν ισχύει για άλλες σειρές της LG που είχαν.

Επίσης, (ένα-ένα τα θυμάμαι), αν έχετε να προτείνετε και άλλη εταιρεία που να δίνει εγγύηση 0 καμένων/φωτεινών Pixel, ξαναεξετάζω το θέμα να πάω και αλλού...  ;)

 

Θα ξαναρίξω μια ματιά σε αυτά που προτάθηκαν και επανέρχομαι. Και πάλι ευχαριστώ πολύ !!

Έγινε επεξεργασία από anubis
Link to comment
Share on other sites

διάβασα αυτό και με έβαλε σε πολλές σκέψεις...  Αν λάβουμε υπόψιν και όλα τα κριτήρια που αναφέρω πιο πάνω...  Τηλεόραση είναι δεδομένο ότι θέλω γιατί η 32άρα Samsung Που έχω τώρα (με περίγραμμα της τάξης των 10cm!!!) έχει κάνει πολλές "σκιές" εσωτερικά που φαίνονται από αρκετά έως πολύ ανάλογα με το τι φόντο υπάρχει στην εικόνα...  Μπερδεύτηκα πολύ τώρα...  :(

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, anubis said:

διάβασα αυτό και με έβαλε σε πολλές σκέψεις...  Αν λάβουμε υπόψιν και όλα τα κριτήρια που αναφέρω πιο πάνω...  Τηλεόραση είναι δεδομένο ότι θέλω γιατί η 32άρα Samsung Που έχω τώρα (με περίγραμμα της τάξης των 10cm!!!) έχει κάνει πολλές "σκιές" εσωτερικά που φαίνονται από αρκετά έως πολύ ανάλογα με το τι φόντο υπάρχει στην εικόνα...  Μπερδεύτηκα πολύ τώρα...  :(

 

Το άρθρο που διάβασες νομίζω είναι περίπου 2 ετών, διότι αναφέρεται ακόμη στη Sony η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει το PS4 Pro για 4K Gaming όπως και στο "ολοκαίνουριο" iPhone SE. Το iPhone SE κυκλοφόρησε Μάρτιο του 2016.

 

Καμία σχέση η αγορά πριν 2 χρόνια (δηλαδή 2 σειρές πίσω τηλεοράσεων) με την αγορά του σήμερα. Στο budget που διαθέτεις η 49" 750 της LG στα 650€ (όπου και κοστίζει αυτή τη στιγμή) είναι καλή αγορά. Αν περιμένεις η 43'' της ίδιας σειράς, κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, με τιμή στο budget που έχεις θέσει. 

 

υ/γ: Κράτα υπόψη σου, ότι σε κάποιους μήνες θα μπει και το DVB-T2 στο παιχνίδι, με το οποίο θεωρητικά θα έχουμε υψηλότερο μεταδιδόμενο bitrate και άρα καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ήδη, αν παρατηρήσεις και σήμερα υπάρχουν αρκετές ταινίες που μεταδιδόνται σε Full HD. 

Link to comment
Share on other sites

έκανα μια έρευνα στο skroutz με φιλτράρισμα αποτελεσμάτων ανάλογα με τη βαθμολογία των χρηστών και μου αρέσει αυτή. Σίγουρα είναι λίγο καλύτερη από την 49UJ635V και καλύπτει το  <Κράτα υπόψη σου, ότι σε κάποιους μήνες θα μπει και το DVB-T2 στο παιχνίδι...>. Την τηλεόραση θα ήθελα να την πάρω από φυσικό κατάστημα και όχι να έρθει με μεταφορική (εγώ ξέρω το καρδιοχτύπι μου ώσπου να ανοίξω το κουτί του monitor που παρήγγειλα online τον περασμένο Μάιο), άρα αφού την 750 δεν την έχει κανένας στα Χανιά, μάλλον θα την προσπεράσω... A! Επίσης, το επίσημο site της LG δεν την έχει καθόλου. Μήπως όσες είναι Ελλάδα έρχονται με παρα-εισαγωγή...?!?

Έγινε επεξεργασία από anubis
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, anubis said:

Την τηλεόραση θα ήθελα να την πάρω από φυσικό κατάστημα και όχι να έρθει με μεταφορική (εγώ ξέρω το καρδιοχτύπι μου ώσπου να ανοίξω το κουτί του monitor που παρήγγειλα online τον περασμένο Μάιο), άρα αφού την 750 δεν την έχει κανένας στα Χανιά, μάλλον θα την προσπεράσω

 

Σε αυτό δεν μπορώ να βοηθήσω :(

 

41 minutes ago, anubis said:

Μήπως όσες είναι Ελλάδα έρχονται με παρα-εισαγωγή...?!?

 

http://www.lg.com/gr/televisions/lg-49UJ750V

 

Υπάρχει στο Ελληνικό site της LG. Μερικές έρχονται με διαφορετική ονομασία σε σύγκριση με άλλες χώρες ή ηπείρους.

Link to comment
Share on other sites

ωωω, ευχαριστώ πολύ! Την ψάχνω τώρα σε Expert και MediaMarkt που λέει η LG ότι πουλάνε το συγκεκριμένο μοντέλο...  ;)

 

Υπόψιν ότι τοπικό μαγαζί μου έδινε τις LG 43UJ635V στα €499 & 49UJ635V στα €669. Άρα, με την τιμή της 49UJ750V στα €649 είμαι super!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

επανέρχομαι, γιατί τελικά τότε δεν αγόρασα τηλεόραση. Βρίσκω στο ΠΛΑΙΣΙΟ αυτήν

Ως "αρνητικό" βρίσκω ότι είναι περσινό μοντέλο (θα μου πείτε "τι κολλάς σ' αυτό?") και ως θετικό φυσικά την τιμή που είναι πιο κάτω και από τις 49ρες που κοίταζα. Την έχει κανείς ή έχει άποψη για τη συγκεκριμένη?

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Κράτα κατά νου, ότι η τηλεόραση δεν είναι 4K. Η μάλλον έχει ανάλυση 4K αλλά το πάνελ της είναι RGBW. Με άλλα λόγια έχει 2880 pixels RGB και 960 Whites (όπου και ισούται με 3880). Κατά τα άλλα, τίμια όσο αφορά την τιμή της. Εγώ μάλλον προς Samsung MU6122 θα πήγαινα. 

 

RGBW_Main_1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.