Jump to content


switch vlan και type-2 s/w virtualization


Recommended Posts

Σε ένα Ethernet Switch VLAn, φτιάχνεις διαφορετικά (separated) VLANs, και σε κάθε VLAN ορίζεις πόρτες, και τοποθετείς την κάθε συσκευή (pc, printer, κ.λπ.) που θέλεις, σε πόρτες των VLANs. Πρόκειται για το (ας πούμε) H/W VLAN (δεν υπάρχει τέτοιος όρος, αλλά ας το πούμε έτσι). Ok μέχρι εδώ.

 

Τώρα, εν αντιθέσει με το H/W VLAN, στο S/W VLAN Mode 2 (δηλαδή, εγκατάσταση Virtualization S/W σε O/S, και εκεί να φτιάξεις τα VMs), αυτό, εκτός από το να κάνεις στο pc πειράματα δικτύου μεταξύ των VMs που θα φτιάξεις, μπορεί να βοηθήσει κάπου αλλού; Μπορεί, για λόγους να μπει το συγκεκριμένο pc με τα πολλά VMs που έχεις φτιάξει σε αυτό, να το κάνεις για να βάλεις το pc (ή κάποιο/κάποια από τα VMs) στο πραγματικό δίκτυο; Ή για κάτι άλλο;

 

Για ποιό λόγο, εκτός από τα πειράματα, να κάνεις το Type-2 Virtualization;

Link to comment
Share on other sites

Σας μπέρδεψα λίγο. Sorry.

 

Μπέρδεψα το virtual στην κάθε περίπτωση. Άλλο το virtual στο VLAN, και άλλο στο hypervisor (virtual machines).

 

Αυτό που ήθελα να ξεκαθαρίσω έχει να κάνει μόνο με hypervisor. Για ποιό λόγο, εκτός πειραμάτων σε ένα host, όπου θα έχουμε στήσει κάποια VMs λειτουργικά για tests, εάν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να στήσουμε vmware, virtualbox, hyper-v κ.ο.κ. πχ σε ένα pc σε ένα δίκτυο?

 

Αυτό ήταν το ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

Ο βασικότερος λόγος είναι για να κάνεις κατανομή των πόρων ενός μηχανήματος σε πολλαπλούς virtual servers και να μην είσαι αναγκασμένος να έχεις πολλαπλές υπηρεσίες ή πελάτες στο ίδιο μηχάνημα. Πάνω κάτω η ίδια λογική με τα vlan, έχεις ένα μεγάλο switch και θέλεις να το "σπάσεις" σε μικρότερα, χωρίς να φαίνεται σε έναν χρήστη ότι συνδέεται στο ίδιο switch με έναν δεύτερο χρήστη.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.