Jump to content



κατασκευη ξυλινου παγκου για ηλ.εργαλεια


Recommended Posts

Θεωρω απιστευτα δυσκολο να φερει καποιος 100% στο ιδιο επιπεδο ην επιφανεια του παγκου και του φαλτσοπριονου, αλλα και να μεινει εκει μετα απο χρηση και απο καιρο, ισως θα πρεπει να εχεις καποιο συστημα για αλφαδιασμα. 
Πχ, εγω σκεφτομαι να ανοιξεις 4 τρυπες στις γωνιες πανω στον παγκο στις κοκκινες τελειες. Η βαση του φαλτσοπριονου (γαλαζιο πλαισιο) να ειναι πιο μεγαλη απο το ανοιγμα του παγκου. Στις τρυπες λοιπον περνας μπουλονακι που πιανει σε καποιο παξιμαδι ή καρφωτο/βιδωτο πασο που εχεις βαλει στη βαση. Ετσι το φερνεις καθε φορα που χανει το αλφαδιασμα ακριβως εκει που το θες.
5b013548a87e2_.thumb.jpg.f5665ea3b091c338626ccc931a436b6b.jpg
 

ΥΓ. συγγνωμη για το πολυ προχειρο σχεδιο :unsure:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ZoSo said:

...εγω σκεφτομαι να ανοιξεις 4 τρυπες στις γωνιες πανω στον παγκο στις κοκκινες τελειες. Η βαση του φαλτσοπριονου (γαλαζιο πλαισιο) να ειναι πιο μεγαλη απο το ανοιγμα του παγκου. Στις τρυπες λοιπον περνας μπουλονακι που πιανει σε καποιο παξιμαδι ή καρφωτο/βιδωτο πασο που εχεις βαλει στη βαση. Ετσι το φερνεις καθε φορα που χανει το αλφαδιασμα ακριβως εκει που το θες.

 μια χαρα ειναι το σχεδιο - η ιδεα σου ειναι και ο τροπος που αλφαδιαζει το τραπεζι σε 3d εκτυπωτες!

στη δικη μου περιπτωση θελω το πριονι να κρυβεται κατω απο τον παγκο...οποτε ανεβαινει η πολυπλοκοτητα

μπορει να γινει αυτο που προτεινεις με 3 βιδες σε 3 σημεια της βασης του πριονιου....θα το μελετησω!

 

Link to comment
Share on other sites

Τα πλαϊνά στηρίγματα για την περιστροφή θα σου πρότεινα να τα κάνεις μεταλλικά και ιδανικά να βάλεις ρουλεμάν για να έχεις όσο λιγότερες ανοχές,φθορά με τον καιρό και θα γυρίζει και πιο εύκολα.

Μάλλον θα το έχεις σκεφτεί ήδη. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, rory said:

Τα πλαϊνά στηρίγματα για την περιστροφή θα σου πρότεινα να τα κάνεις μεταλλικά και ιδανικά να βάλεις ρουλεμάν για να έχεις όσο λιγότερες ανοχές,φθορά με τον καιρό και θα γυρίζει και πιο εύκολα.

Μάλλον θα το έχεις σκεφτεί ήδη. :)

σιγουρα θα χρησιμοποιησω μεταλλο σε καποια σημεια της κατασκευης , για ρουλεμαν ακομα δεν εχω αποφασισει ,η χρηση τους θα βοηθησει πιο πολυ στην αποφυγη φθορας στο σημειο αλλα πιο πολυ με προβληματιζει η οριζοντια κινηση ολης της βασης (μεσα/εξω) οσο αφορα τι υλικα να βαλω για μειωση φθορων  - γλιστρες,ερταλον, τεφλον κλπ?

εχω παρακολουθησει 100δες βιντεακια με τους αγαπητους μας youtubers , σε πολλους ειμαι συνδρομητης και σαν γενικο συμπερασμα βγαινει οτι α) απλη κατασκευη,2 τρυπες στο ξυλο μια σωληνα κι ετοιμη η περιστροφη ή κατασκευη 'συρταρι' που το βγαζουν και το τοποθετουν κατω απο τον παγκο κλπ  - β) αποφευγουν τη χρηση οσο γινεται μεταλλου με τη λογικη μαλλον οτι ο ξυλουργος! δεν ξερει αλλο υλικο! <_< λογικο εν μερη αφου αυτο προωθουν στο κοινο τους  γ) εχουν προσβαση σε καλη και φθηνη ξυλεια που για μενα απο επιλογη αλλα και αναγκη δεν υφισταται...

γενικα η κατασκευη μου θα προχωρει με λυσεις αναλογα τα διαθεσιμα υλικα και τα εργαλεια που εχω στην  κατοχη μου τωρα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.