Jump to content

ZoSo

Premium Members
  • Posts

    153
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Ενδιαφέροντα
    Φυσική, PC Master Race, DIY μαστορέματα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ZoSo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ετοιμαζομαι να φτιαξω μερικα sleds για το παγκοπριονακι μου και βλεπω απο τους ξενους οτι βαζουν paste wax για να γλιστραει. Που βρισκουμε εδω περα τετοια πραματα? Εναλλακτικα τι αλλο προτεινετε για τετοια χρηση?
  2. ZoSo

    Θυληκο για jack 3.5mm και...

    Και ο Βενιερης εχει και ειναι και πιο κοντα σου, αν δεν εχεις παρει ακομα. (τωρα που απαντησα βεβαια μαλλον εχει προλαβει να ερθει και το ετοιμο απο το ebay)
  3. Θελει τραπεζι ρουτερ. Αλλα εγω προσωπικα "τσιγκουνευομαι" να δωσω παραπανω σε ενα τραπεζι απ'οσο κανει το ρουτερ ολοκληρο, ψυχολογικα δε μου καθεται σαν ιδεα :P. Εχω αυτο το τραπεζι (ειχα ζητησει να μου το φερουν απο trusttools που φερνει αυτη τη μαρκα στην Ελλαδα, γυρω στα 85 ευρω αν θυμαμαι καλα) και πανω εχω βαλει αυτο το ρουτερ. Αξιολογη κατασκευη αλλα σιγουρα δεν εχει ουτε τις ανεσεις ουτε την ακριβεια ενος αξιολογου παγκοπριονου, τουλαχιστον στα δικα μου χερια. Εχω παρει και ενα bit 16mm για να φτιαξω ενα κουτακι με 16αρι κοντρα πλακε που εχω με finger joint αλλα δεν εχω βρει ακομα χρονο. Πιστευω παντως οτι με το DW745 που περιμενω να βγαλει σε προσφορα η αντιπροσωπεια θα ειναι πιο ευκολο με πολλαπλα περασματα. Αφου εχεις ρουτερ ομως αν εχεις ορεξη παρε η φτιαξε τραπεζι, ειναι και αυτο ενα εργαλειο τελειως διαφορετικο απο το σκετο ρουτερ, και δοκιμασε.
  4. Στην Ευρωπη απαγορευονται αυτοι οι δισκοι, για λογους ασφαλειας (αν εχω καταλαβει καλα πρεπει το εργαλειο να σταματαει σε πολυ μικρο χρονο απο τη στιγμη που πατας το off και αυτοι οι δισκοι δεν το κανουν). Οποτε πολυ δυσκολα θα βρεις στις ευρωπαικες αγορες κατι τετοιο και δυστυχως ακομα πιο δυσκολα θα φερεις απο εξω.
  5. Την τσιμπησα την προσφορα με την εργαλειοθηκη, επρεπε να μιλησω με υπαλληλο ετσι ωστε να μου ετοιμασει μια αποδειξη που να μηδενιζει το κοστος των δωρων. Στο καταστημα στη Θηβων ειχαν μεινει λιγα κομματια στο ραφι, δεν ξερω αν εχουν αλλο αποθεμα βεβαια.
  6. Εμεις οι ευρωπαιοι πως μπορουμε να αποκτησουμε ενα sawstop? Το εχει επιχειρησει κανεις? Αγαπη εσυ που το εχεις καημο να αποκτησεις ενα καποια στιγμη εχεις σκεφτει και πως θα το κανεις?
  7. Δοκιμασε να κατεβασεις και τον πανω οδηγο οσο πιο κατω παει, απ'οτι βλεπω στις φωτο αν τον εχεις εκει και κοβεις μπορεις να τον κατεβασεις κι αλλο, 2-3 χιλιοστα πανω απο το ξυλο που κοβεις.
  8. Το συγκεκριμενο κολλητηρι το εχω βαλει και εγω στο ματι. Για πειτε τι κανατε εσεις με καλωδιο ρευματος
  9. Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση, εστω και ενα χρονο μετα :D. Τελικα κατεληξα σε ενα Black & Decker
  10. Εχω γραφτει και φαινονται πολυ ωραια τα μαθηματα του. Να δω ποτε θα βρω χρονο ομως να φτιαξω και τιποτα...
  11. Θεωρω απιστευτα δυσκολο να φερει καποιος 100% στο ιδιο επιπεδο ην επιφανεια του παγκου και του φαλτσοπριονου, αλλα και να μεινει εκει μετα απο χρηση και απο καιρο, ισως θα πρεπει να εχεις καποιο συστημα για αλφαδιασμα. Πχ, εγω σκεφτομαι να ανοιξεις 4 τρυπες στις γωνιες πανω στον παγκο στις κοκκινες τελειες. Η βαση του φαλτσοπριονου (γαλαζιο πλαισιο) να ειναι πιο μεγαλη απο το ανοιγμα του παγκου. Στις τρυπες λοιπον περνας μπουλονακι που πιανει σε καποιο παξιμαδι ή καρφωτο/βιδωτο πασο που εχεις βαλει στη βαση. Ετσι το φερνεις καθε φορα που χανει το αλφαδιασμα ακριβως εκει που το θες. ΥΓ. συγγνωμη για το πολυ προχειρο σχεδιο
  12. ZoSo

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Μετα απο τηλεφωνο στην εξυπηρετηση πελατων εμαθα οτι ο ταινιολειαντηρας διατιθεται σε ολα τα καταστηματα της αττικης και της νοτιας Ελλαδας.
  13. ZoSo

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Αυτο το δεν ειναι διαθεσιμο σε ολα τα καταστηματα, πως το εξακριβωνουμε για συγκεκριμενες τοποθεσιες που μας ενδιαφερουν;
  14. Θελω να αποφυγω το παπουτσι εργασιας και να κανω τη δουλεια μου με καποιο ανετο αθλητικο, εφοσον δε χρειαζομαι τις υπολοιπες ασφαλειες που παρεχει ενα τετοιο παπουτσι, αλλα η ανεση ειναι απαραιτητη. Ψαχνω δηλαδη τι υλικα να κοιταω το παπουτσι μου να εχει, για να μην ψωνιζω με πολυμετρο στα παπουτσαδικα, αλλα να εχω μια ιδεα απο πριν ποια μου κανουν και ποια οχι.
  15. Ελπιζω να μην αγγιζω πολυ τα ορια του off topic. Σημερα στη δουλεια εμαθα οτι δεν μπορεις να εμπιστευεσαι ποτε δουλεια καποιου αλλου. Γειωση δεν υπηρχε στο κεντρικο πιλλαρ, και σε ενα ενδιαμεσο πινακα η μια φαση απο τριφασικο 32Α ακουμπαγε τη γειωση με αποτελεσμα να μου ριχνει κλωτσια καθε φορα που ακουμπουσα μεταλλικα μερη στα μηχανηματα μου. Τους αλλους συναδελφους δεν τους χτυπουσε συνεχεια, μονο αν τυχαινε και εκαναν σωμα με τη γη. Φανταζομαι λοιπον οτι καποια σαλομον παπουτσια που φορουσα δεν με μονωνουν. Τι πρεπει να προσεχω στα επομενα παπουτσια που θα παρω? Θεωρησα οτι απο τη στιγμη που ειναι καποιο ειδος λαστιχενιου/καουτσκουκ ο πατος δε θα ειχα θεμα, αλλα προφανως εσφαλα. Αποκλειω καποιο αβολο η παααρα πολυ ακριβο παπουτσι εργασιας γιατι τα φοραω πολλες ωρες και σκαρφαλωνω οποτε θελω να ειναι ανετα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.