Jump to content



Αγορά κάρτας γραφικών εως 500€


Recommended Posts

Καλημέρα. Στην υπογραφή μου βλέπετε το σύστημά μου (οθόνη LG 29UM59-P και κάρτα γραφικών ASUS GEFORCE GTX1060 3GB). Σκέφτομαι να το αναβαθμίσω σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών. Δίνω εως 500€. Λόγω οθόνης και freesync θα προτιμούσα μια AMD αλλά οι τιμές της σε σχέση με nvidia είναι απαγορευτικές. Κοίταζα RX Vega 56 αλλά στο skroutz βλέπω ξεκινάνε από 590€ ενώ η 1070ti ξεκινάει από 460€ και έχουν παραπλήσιες επιδόσεις. Η οθόνη μου έχει ανάλυση (ultrawide 21:9) 2560 x 1080 οπότε gaming σε αυτή την ανάλυση. Αυτή τη στιγμή παίζω στα 75Hz. Θα ήθελα τη γνώμη σας στις παρακάτω επιλογές:

Να περιμένω να πέσουν οι τιμές (κυρίως AMD); Να περιμένω να βγουν οι νέες γενιές (μόνο για nvidia έχω ακούσει); Να προχωρήσω με μια 1070ti (συγκεκριμένα σκέφτομαι την Gigabyte GeForce GTX 1070 Ti 8GB Windforce (GV-N107TWF2-8GD); Κάποια άλλη πρόταση;

Αυτή τη στιγμή παίζω κυρίως Elder Scrolls Online σε high settings (πριν καιρό έπαιζα σε ultra-high αλλά μετά από αναβαθμίσεις του παιχνιδιού αναγκάστηκα να ρίξω τις ρυθμίσεις) και Project Cars 2 / Formula 1 2018. Σκέφτομαι και WoW σύντομα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  LG Electronics 29UM59A 29" IPS 2560x1080 40-75Hz via DisplayPort and HDMI DisplayPort™, HDMI® No  

 

 

Επειδή η οθόνη δεν υποστηρίζει LFC(το NO στο τέλος της παραπάνω γραμμής), θέλεις μια AMD κάρτα γραφικών η οποία να παίζει τα παιχνίδια σου με τουλάχιστον 40fps προκειμένου να ενεργοποιείται το FreeSync. Αυτό απλά πληροφοριακά. Αν τα παιχνίδια που παίζεις, με την AMD κάρτα που σκέφτεσαι να αγοράσεις, παίζουν άνετα και στις ρυθμίσεις που θα επιθυμούσες πάνω από τα 40fps, τότε μπορείς να σκέφτεσαι για AMD κάρτα. Αλλιώς, αν ο ρυθμός ανανέωσης παίζει οριακά ή και κάτω από τα 40fps, είτε AMD πάρεις είτε Nvidia πάρεις, πάνω κάτω το ίδιο θα είναι. Εκεί κοιτάς να αγοράσεις τα περισσότερα fps για τα λεφτά σου.

 

Τώρα οι φήμες θέλουν την Nvidia να παραήταν αισιόδοξη και να έχει στοκάρει πολλές κάρτες. Κάτι αντίστοιχο δεν έχει ακουστεί για την AMD. Βέβαια και η AMD θα πρέπει να πιέσει τους μεταπωλητές της να ρίξουν τιμές, αλλά σίγουρα δεν καίγεται και τόσο όσο η Nvidia. Οπότε πιθανότερο βλέπω να δεις επιπλέον πτώσεις τιμών στις Nvidia από ότι στις AMD. Βασικά αν η 1060 σε καλύπτει, καλύτερα να περιμένεις και να κινηθείς για αγορά κάρτας μόνο αν ακούσεις ότι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό συνέβη που θα ανεβάσει τις τιμές των καρτών γραφικών(ανεβαίνουν πάλι κάποια κρυπτονομίσματα που παίζουν μόνο με GPUs, ανατινάχθηκε κάποιο εργοστάσιο παραγωγής GDDR5 και αναμένεται αύξηση στις τιμές των μνημών κ.τ.λ.). Αν δεν παίξει κάτι τέτοιο, καλύτερα να περιμένεις την ανακοίνωση των νέων Nvidia. Η AMD αν βγάλει κάτι, αυτό θα είναι ένα παραφουσκωμένο Polaris, το Polaris 30 που φημολογείται. Οπότε ίσως δούμε καμιά 690 με παράλληλο rebranding στα μικρότερα μοντέλα ή καμιά 680 με το Polaris 30 και το rebranding στα άλλα μοντέλα να σημαίνει και έμμεση αύξηση επιδόσεων π.χ. 560>>>650 με τιμή λίγο πάνω από 550.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

@yanni Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δεν γνώριζα όλα όσα γράφεις στην 1η παράγραφο παρόλο που ήθελα πολύ να πάρω μια AMD για το freesync. Η υπάρχουσα κάρτα δεν με καλύπτει πλέον αλλά οι τιμές που βλέπω είναι απαγορευτικές οπότε θα συνεχίσει να με καλύπτει θέλοντας και μη. Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται (και λες και εσύ) είμαι εγκλωβισμένος και θα παραμείνω έτσι για πολύ καιρό :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν πουλούσα την 1060 3GB για 200€ και αγόραζα μια R9 280X στα 100€, έριχνα λίγο ακόμα την ποιότητα γραφικών στα games για να έχω πάνω από 40 fps για να παίζει το freesync, θα ήταν έξυπνη κίνηση κατά τη γνώμη σας (αναμένοντας την πτώση τιμών της RX Vega 56);

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, jkamb said:

Αν πουλούσα την 1060 3GB για 200€ και αγόραζα μια R9 280X στα 100€, έριχνα λίγο ακόμα την ποιότητα γραφικών στα games για να έχω πάνω από 40 fps για να παίζει το freesync, θα ήταν έξυπνη κίνηση κατά τη γνώμη σας (αναμένοντας την πτώση τιμών της RX Vega 56);

H 280Χ είναι rebrand της 7970, οπότε δεν υποστηρίζει freesync. Θα πρέπει να κοιτάξεις σε 285, 380, 380Χ ως ελάχιστη επιλογή για Freesync με αξιοπρεπείς επιδόσεις. Μετά πας σε 290/Χ, 390/Χ, Fury και κατόπιν στις νεώτερες RX και Vega.

 

Θέλεις τουλάχιστον "2ng Gen GCN" στην παρακάτω λίστα, για Freesync

List of AMD graphics processing units - Wikipedia

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.