Jump to content



The epic quest for Twitch partnership


Frostbyte

Recommended Posts

Καλησπερα φιλτατοι gamers,

Καποιοι απο εσας μπορει να με ξερετε απο τις εποχες του noobwars, του thecore και του UT2004. Αλλοι ισως με γνωριζετε απο τα πραγματακια που εχω φτιαξει για το UT2016 [1, 2, 3] ή απο πραγματα που κατα καιρους εχω φτιαξει ή γραψει στα forums του thelab.

Τους τελευταιους 3-4 μηνες, μαζι με την κανονικη 8ωρη εργασια μου, εχω ξεκινησει παραλληλα (ως part-time απασχοληση) live-streaming στο twitch.
Ενω ηταν σχετικα ευκολο να πιασω το affiliate, το partnership ειναι παλουκακι. (Καθως απαιτει μεσο ορο 75 θεατων σε βαθος 30 ημερων, αναμεσα σε αλλα πραγματα)

Οπως ολοι γνωριζουμε τα πραγματα στο twitch, οπως και σε αλλες social πλατφορμες, εχουν να κανουν με την δυναμικη (momentum) του καναλιου.
Τουτεστιν ειναι αρκετα πιο πιθανο για καποιον να καθησει να δει και να δωσει μια γερη ευκαιρια στο stream, εαν δει οτι αυτο βρησκεται στην πρωτη γραμμη αποτελεσματων αναζητησης για το παιχνιδι που αναζητησε. Αυτο με την σειρα του δημιουργει ενα φαινομενο χιονοστοιβαδας και πιθανο αποτελεσμα την εξοδο απο την κατασταση, που αντιμετωπιζουν επι μηνες οσοι ξεκινουν το streaming ως hobby, τους μηδεν viewers.

Πως και αποφασισα να το πιασω ως hobby/project?
Απ' οταν ημουν φοιτητης, τις ωρες που δεν επαιζα ο ιδιος παιχνιδια, ή οταν ηθελα απλα να αραξω ή να φαω κατι.. ή που θα εβαζα να δω καποιο anime, ή που θα εβαζα να δω gameplay στο youtube/twitch. Μου φανηκε πολυ ωραια ιδεα το γεγονος οτι μπορει να καποιος να βγει μπροστα στην καμερα και να κανει το κοινο του να διασκεδασει και να περασει καλα, να νιωσει μερος της παρεας που ο παραγωγος χτιζει.. ειτε αυτο επαφιεται στον πολυ καλο χειρισμο του παιχνιδιου ή στα χαζοαστειακια που ειπωθηκαν παραλληλα με αυτο.
Ετσι λοιπον χαζοξεκινησα τελη 2013 με μια ADSL γραμμη του 1Mbps upload και το πολυαγαπητο μας (not!) League of Legends.. Τα πραγματα δεν πηγαν καθολου καλα, οπως λιαν συντομως διαπιστωσα και ο ιδιος. Ειχα κακη ποιοτητα, μηδεν εμπειρια, κακη παρουσιαση.. και ενα παιχνιδι το οποιο ηταν σκετος μπελας!
Αφου ειχα φαει την πρωτη κρυαδα, κατοπιν αναβαθμησεως της κυριας γραμμης σε VDSL με 5Mbps upload και λιγη εφευρετικοτητα στο να διαχωρισω και να δρομολογισω το streaming traffic απο το gaming traffic, στελνοντας το τελευταιο στην δευτερη γραμμη.. ειπα να κανω μια ακομα προσπαθεια, με καλυτερη ποιοτητα αυτη τη φορα (720p60), παιζοντας Overwatch.
Ημουν επιτελους, τροπον τινα, στο στοιχειο μου.. First Person Shooters. Αλλα δυστυχως υπηρχαν και εκει προβληματακια.. το παιχνιδι δεν ηταν παντοτε ευχαριστο (λογω του competitive αλλα και αλλαγων που κυριολεκτικα σε εβαζαν να ξαναμαθεις τα παντα απ' την αρχη) και δεν υπηρχε καθολου συνοχη στο προγραμμα μου ως υποπροϊον αυτου (μερικες φορες εκανα να παιξω ξανα βδομαδες).
Αφου λοιπον ειδα και αποειδα, τελικα αποφασησα να παρατησω το Overwatch και εψαχνα κατι καινουργιο να παιξω και να streamαρω. Ειπα να δωσω μια ακομα ευκαιρια στο Quake Champions και πραγματικα κολλησα, γιατι εδω ημουν πραγματικα στο στοιχειο μου και η κοινοτητα του εν λογω παιχνιδιου ειναι απειρως καλυτερη.


Λιγα λογια για το stream:
Κατα κυριο λογο First Person Shooters, με προτιμηση τα Fast Paced Arenas. Αυτο δεν σημαινει οτι αποκλειεται να παιξω και αλλα πραγματα (εκτος League of Legends - το οποιο πραγματικα δεν το ξαναγγιζω), φεριπην Retro/Abandonware τιτλους για τους οποιους εκανα ενα Poll στο Twitter προκειμενου να δω εαν υπαρχει ενδιαφερον για κατι τετειο. Ειμαι επισης ανοιχτος και σε αλλα ειδη και μοντερνους τιτλους, το μονο που χρειαζεται ειναι να μου θεσετε τις προτασεις σας στο twitch chat.
Παρολο που μπορει να πεταξω καμια φορα κανενα Ελληνικο, η κυρια γλωσσα του stream ειναι τα Αγγλικα - καθως δεν επιθυμω να περιορισω το κοινο μου.
Η μουσικη η οποια παιζω κατα το stream ειναι κυριως διαφορα ειδη metal, rock και alternative. Αντιλαμβανομαι οτι δεν ειναι για ολους, οποτε προσπαθω να παρακαμπτω τα ειδη/κομματια που κρινω οτι ειναι πολυ βαρια για το κοινο.
Προσπαθω οσο περισσοτερο μπορω να αλληλεπιδρω με το κοινο μου, ακομα και οταν παιζω παιχνιδια τα οποια απαιτουν φρενηρης ρυθμους οπως το Quake.
Τουλαχιστον μια φορα τον μηνα πραγματοποιω giveaways (τα οποια εχουν θεματολογια τα παιχνιδια που παιζω την εκαστοτε εποχη) τα οποια κανουν χρηση του loyalty system που εχω ρυθμησει. Ο καθενας μπορει να συλλεξει ποντους απλα και μονο με το να βλεπει το stream, αλλα και να λαβει επιπλεον ποντους εαν κανει ενεργειες οπως follow, subscribe ή χρησιμοποιησει bits στο chat. Παραυτα, η λογικη ειναι οτι ακομα και καποιος ο οποιος δεν γουσταρει να δωσει ουτε cent, μπορει ανετα να κερδισει. (Οπως και εχει γινει σε 2 απο τα 4 giveaways που εχω ηδη κανει)

 

Γιατι θελω να γινω partner?
Ο κυριος λογος ειναι οτι οι partners, σε αντιθεση με τους affiliates και τους απλους streamers, εχουν παντοτε εγγυημενο transcoding slot. Αυτο θα μου επιτρεψει, υστερα απο την αναβαθμηση της VDSL γραμμης μου σε 100/10, να μπορεσω να streamαρω 1080p60 χωρις να παραπονιεται η πλειοψηφια των θεατων οτι δεν μπορει να δει το stream μου λογω συνεχους buffering.
Αλλοι λογοι ειναι οι πολλες περισσοτερες επιλογες οσον αφορα την παραμετροποιηση του stream αλλα και του διαθεσιμου περιεχομενου για τους subscribers (εξατομικευμενα badges, περισσοτερα emoticons, κλπ)
Ενας ακομα λογος ειναι οτι ενω το twitch μπορει να σου ακυρωσει την συμμετοχη σου στο affiliate program, εαν δεν φτασεις τον οικονομικο στοχο που σου εχει θεσει σε βαθος 12 μηνων, οι partners δεν εμπιπτουν σε αυτης της μορφης ελεγχων και κρατανε το partnership τους για παντα.

Πως μπορειτε, αν θελετε, να με βοηθησετε: (Ελα ρε Γιαννη, επιτελους μπηκες στο ψητο, μας εσκασες!)
Οπως προειπα, ο αρχικος στοχος ειναι να καταφερω να "χτυπησω" κατα μεσο ορο 75 θεατες σε βαθος 30 ημερων.
Ακομα και αν το ελαχιστο που μπορειτε να κανετε καθε μερα που κανω stream, ειναι απλα να αφηνετε ενα tab να παιζει στο background, με βοηθαει απιστευτα!
Εαν ορισμενοι απο εσας αρεσκεστε στο περιεχομενο και θελετε να συμμετεχετε πιο ενεργα (chatting, προτασεις προς βελτιωση, ή ακομα και αν θελετε να παιξετε μαζι μου) ακομα καλυτερα!
Εαν υπαρχουν ατομα τα οποια ειναι καλλιτεχνες, οπως illustrators, 2D animators, video editors κ.ο.κ, τοτε θα ηθελα να ερθετε προσωπικά σε επικοινωνία μαζι μου - ουτως ωστε να σας παρεχω ιδεες, concept art, references και χρηματικη αποζημιωση για τον χρόνο σας, προκείμενου να εξατομικευτουν/επανασχεδιαστουν τα διαφορα alerts, panels, channel art και αλλα για το twitch/youtube/twitter/κλπ.

Ωραια, που σε βρησκω και ποτε?
Δευ-Παρ και Σαβ/κο (μια εκ των δυο ημερων τυχαια κατοπιν ανακοινωσης): 21:30~02:30 ωρα Ελλαδος.

Twitch (Ριχτε και ενα follow, οταν ειμαι live ομως, για να πεσει και το alert/shoutout)

Twitter (Προσπαθω να το χτισω, οποτε ριχτε κι εδω ενα follow.. γιατι χωρις social media presence δεν βατεψε κανεις)
Discord (Εδω βαζω με περισσοτερες λεπτομεριες απ' οτι στο Twitter οτιδηποτε εχει να κανει με το stream. Οσοι εχετε, καλο θα ηταν να μπειτε)
YouTube (Εδω δεν καιγομαστε ακομα, κατσε να παρει μπροστα το twitch και βλεπουμε)

Και αφου τελειωσα με το περιτεχνο σεντονι που μολις εγραψα, παω να ετοιμαστω για stream.
Θα χαρω πολυ να δω οσους περισσοτερους απο εσας εκει! Φιλακια ρουφηχτα! :flowers:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Johnny (το μπρατσονι). Καταρχας μπραβο για το κουραγιο σου. Δεν νομιζω οτι θα την παλευα να καθομαι καθε μερα ευλαβικα να  το εχω ως "δευτερη δουλεια" ναι μεν θα γουσταρα να παιζω παραπανω αλλα το να εισαι παντρεμενος ενεχει καποια πραγματα που αν δεν εχει η γυναικα κατανοηση για αυτα τα πραγματα (0.0001% στην Ελλαδα) τα οποια απλα δεν παιζουν... Θα σου κανω το ιδιο σχολιο που εχουν κανει και σε μενα απλα εμενα δεν με πολυνοιαζει να ασχοληθω: Θελεις φωτισμο μπροστα στη μουρη σου γιατι ειναι σκοταδι γενικα και οταν εχει τιποτα εκρηξεις φωτιζεσαι ξαφνικα και δεν φαινεται ωραιο. Το μονο κακο ειναι οτι οταν ειμαι σπιτι και εχω χρονο θα κατσω να παιξω εγω, δυσκολα θα κατσω να σε παρακολουθησω, η αν εχω ηδη τελειωσει μαλλον θα παω να κατσω να δω τιποτα με τη γυναικα. Αρα δυσκολα να σε υποστηριξω οπως θα ηθελα... :(

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος icy20 έγραψε:

ναι μεν θα γουσταρα να παιζω παραπανω αλλα το να εισαι παντρεμενος ενεχει καποια πραγματα που αν δεν εχει η γυναικα κατανοηση για αυτα τα πραγματα (0.0001% στην Ελλαδα) τα οποια απλα δεν παιζουν...

εδώ, φίλες και φίλοι, κρύβεται όλο το ζουμί.. Μεγάλη αλήθεια, Μάριε (και το ποσοστό που έβαλες είναι πολύ υψηλό)..

Μπράβο για την προσπάθειά σου. Θα συμφωνήσω με τον Μάριο. Φώτα, φώτα και φώτα. Α, και η μουσική θα μπορούσε να εκλείψει. Υποθέτω ότι θες να σε βλέπουν, όχι να κάνουν headbanging:p. Ίσως θα έπρεπε να σχολιάζεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τις κινήσεις σου, το γιατί κάνεις αυτό που κάνεις κ.λ.π.

Επειδή είμαι στη φάση του "πήγε 12 και, επιτέλους, έχω λίγη ώρα να παίξω" (γυναίκα και μικρό παιδί speaking), είναι δύσκολο να σε υποστηρίξω. Καλό θα ήταν να παραμείνουν τα links, ώστε αν αλλάξει το πρόγραμμα να μπορέσω να σε στηρίξω.

Link to comment
Share on other sites

Και θεωρούσα ότι είμαι μόνος: http://steamcommunity.com/groups/qcgreece 

Το group το έχω κάνει εγώ μπας και μαζευτούμε μόνο 'Ελληνες.

 

Τώρα το έπιασα το QC και το λιώνω να αγοράσω κανέναν champion. 'Ελληνας streamer με QC - θα  σε έχω στα υπόψην όταν αράζω στο Pc.

 

OMG τώρα κατάλαβα ποιός είσαι.. sandman @ QL back old days χαχα 

Έγινε επεξεργασία από RagSoul
Link to comment
Share on other sites

@RagSoul Οχι δεν ειμαι ο Sandman, ειμαι της ιδιας ή και παλαιοτερης εποχης ισως. ?

@icy20 @DEADLAZARUS Πρωτα πρεπει να αντικαταστησω το συνθετο επιπλο με: α) ραφια, β) ενα λιγο μεγαλυτερο γραφειο και γ) να ντυσω τον χωρο με soundproof πανελακια. Τα φωτα θα ερθουν πιο μετα.. planned, αλλα αργουμε λιγο. ;)


Αναφορικα με την μουσικη, ψιλοταιριαζει με το τρεχον παιχνιδι και δε την εχω πολυ δυνατα - ισα για να καλυπτει τα κενα. Αλλα μερικες φορες οταν αρχιζει να κουραζει, βαζω πιο light πραγματακια.

Thanks for the support guys, keep em comin!
Το κατανοω οτι το επιπεδο του stream (ιδιως ορισμενες μερες που μου βγαινει και λιγο κουραση/γκρινια χωρις να το καταλαβαινω) δεν ειναι εκει που θα πρεπε να ειναι.. αλλα σιγα σιγα θα βελτιωσω τα πραγματα οσο μπορω.. bear with me. ;)

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Frostbyte said:

@RagSoul Οχι δεν ειμαι ο Sandman, ειμαι της ιδιας ή και παλαιοτερης εποχης ισως. ?

Anyway, εγώ σε πρόσθεσα παντού και μπήκα στο discord να βρίσκω παρέα για TDM. 

Στο Discord είμαι ο Hrakleaz και στο QC είμαι ο RagSoul (με αυτό έπαιζα παλιότερα quakelive).

 

in rocketjumping we trust

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, DEADLAZARUS said:

εδώ, φίλες και φίλοι, κρύβεται όλο το ζουμί.. Μεγάλη αλήθεια, Μάριε (και το ποσοστό που έβαλες είναι πολύ υψηλό)..

Μπράβο για την προσπάθειά σου. Θα συμφωνήσω με τον Μάριο. Φώτα, φώτα και φώτα. Α, και η μουσική θα μπορούσε να εκλείψει. Υποθέτω ότι θες να σε βλέπουν, όχι να κάνουν headbanging:p. Ίσως θα έπρεπε να σχολιάζεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τις κινήσεις σου, το γιατί κάνεις αυτό που κάνεις κ.λ.π.

Επειδή είμαι στη φάση του "πήγε 12 και, επιτέλους, έχω λίγη ώρα να παίξω" (γυναίκα και μικρό παιδί speaking), είναι δύσκολο να σε υποστηρίξω. Καλό θα ήταν να παραμείνουν τα links, ώστε αν αλλάξει το πρόγραμμα να μπορέσω να σε στηρίξω.

Κανε ενα λογαριασμο ρε ανθρωπε στο twitch και καντον follow (εδω δεν εχεις κανει follow εμενα :P)

Link to comment
Share on other sites

πριν 42 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε:

Κανε ενα λογαριασμο ρε ανθρωπε στο twitch και καντον follow (εδω δεν εχεις κανει follow εμενα :P)

Ρε συ, σ' έχω κάνει follow. Το θυμάμαι. Αφού έκανα και λογαριασμό. Έλεγξέ το, σε παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν αφησει καποιος ανοιχτο το stream του σκιζει τη συνδεση. 720/60 ειναι αρκετα βαρυ σε φορτο σε bandwidth...

32 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Ρε συ, σ' έχω κάνει follow. Το θυμάμαι. Αφού έκανα και λογαριασμό. Έλεγξέ το, σε παρακαλώ.

Ναι εχεις δικιο δεν το ειχα δει ?

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε:

Αν αφησει καποιος ανοιχτο το stream του σκιζει τη συνδεση. 720/60 ειναι αρκετα βαρυ σε φορτο σε bandwidth...

Ναι εχεις δικιο δεν το ειχα δει ?

Spoiler

:tomato:

 

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω πολλα ατομα που κανουν stream ιδιαιτερα στην αλλη πλευρα του ατλαντικου (ελεω οτι δουλευω standby καποιες φορες 6 το πρωι κ εκεινη την ώρα είναι online) και σ εδον κανεις δεν κανει rage. Ουτε εσενα βλεπω. τι διαολο μονο εγω βριζω καθε 20 δευτερολεπτα? 

Link to comment
Share on other sites

Ειναι δυσκολο και ακομα κι εγω εχω μερικες μερες που ψιλοtiltαρω και γκρινιαζω λιγακι.. (Οταν τρωω παρατεταμενο ξεσκισμα)

Αλλα ειναι κατι το οποιο δουλευεται και μπορεις μετα απο καιρο να το εχεις καπως under control. Just take it humorously, create banter around it.
Πρεπει στο πισω μερος του μυαλλου σου παντα να σκευτεσαι οτι ειναι παιχνιδι και παιζεις για να περασεις και εσυ και οι viewers καλα.

Ολα ειναι θεμα του πως το δεχεσαι εσυ και πως το παρουσιαζεις.

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
Link to comment
Share on other sites

On 16/7/2018 at 8:54 ΜΜ, το μέλος Frostbyte έγραψε:

Εαν υπαρχουν ατομα τα οποια ειναι καλλιτεχνες, οπως illustrators, 2D animators, video editors κ.ο.κ, τοτε θα ηθελα να ερθετε προσωπικα σε επικοινωνια μαζι μου - ουτως ωστε να σας παρεχω ιδεες, concept art, references και χρηματικη αποζημιωση για τον χρόνο σας, προκειμενου να εξατομικευτουν/επανασχεδιαστουν τα διαφορα alerts, panels, channel art και αλλα για το twitch/youtube/twitter/κλπ.

 

@GoMaR @Κωστάκης 

On 18/7/2018 at 9:03 ΠΜ, το μέλος icy20 έγραψε:

τι διαολο μονο εγω βριζω καθε 20 δευτερολεπτα? 

Ο μόνος λόγος που δε στριμάρω :p 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.