Jump to content



Κάρτα ήχου για 2.1


Recommended Posts

Καλησπερα σας!

 

Είμαι στην σκεψη για κάρτα ήχου.Τα ηχεία μου είναι τα edifer s350db.Μέχρι στιγμής είμαι με οπτική ίνα πάνω στην μητρική.Νομιζω πώς με μια κάρτα ήχου θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ήχο θα ήθελα την βοήθεια σας. Εξωτερική ή εσωτερική,DAC?Budget γύρω στα 100.

 

Χρήση μόνο για μουσική καθώς για gaming έχω τα cloud ii που έχουν δικιά τους κάρτα ήχου.

 

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

Βάζοντας μια κάρτα ήχου, το μόνο που θα αλλάξει στη συνολική αλυσίδα αναπαραγωγής θα είναι το στάδιο μετατροπής του σήματος από ψηφιακό σε αναλογικό, δηλαδή το DAC. Τα ηχεία που μπαίνουν στην πρίζα έχουν ενσωματωμένους ενισχυτές. Αυτό σημαίνει ότι τα τελικά στάδια οδήγησης θα παραμείνουν τα ίδια.

 

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα υπάρξουν διαφορές. Αν επιλέξεις μια κάρτα ήχου που έχει καλύτερο DAC από αυτό που έχουν ενσωματωμένο τα ηχεία σου, τότε ο ήχος θα βελτιωθεί. Όχι τόσο σε ένταση, αλλά σε ένα σύνολο χαρακτηριστικών που συνηθίζουμε να ονομάζουμε "ποιότητα". Ίσως γίνει ο ήχος λίγο πιο αναλυτικός, πιο καθαρός και γεμάτος σε μέτριες εντάσεις, και ίσως καθαρότερος σε υψηλές εντάσεις. Ο,τι κι αν κάνεις όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το κυρίως limit up του συστήματος είναι τα τελικά στάδια ενίσχυσης, και οι δυνατότητες των μεγαφώνων των ηχείων στο συχνοτικο φασμα.

 

Το ερώτημα σου τώρα ειναι: Τελικά να πάρω κάρτα ήχου; 

Σε αυτό λοιπόν δεν ξέρω να απαντήσω. Διότι δεν ξέρω τι DAC χρησιμοποιούν τα ηχεία σου, και ποια κάρτα ήχου θα έχει κάποιο DAC καλύτερο από αυτό. Ούτε και το ποσό θα κοστίζει αυτή η κάρτα βέβαια. Δεδομένου ότι τα edifier δεν είναι ηχεία του κιλού, πιστεύω ότι για αναβαθμιση το κόστος μιας κατάλληλης κάρτας ηχούν θα είναι τόσο υψηλό που δεν θα δικαιολογηθει από τις αντιληπτές διαφορές στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.