Jump to content



Πρόβλημα στα Windows


Recommended Posts

Καλησπέρα. Σήμερα όταν άνοιξα το πσ ήταν όλα καλά αλλά μετά από λίγο μου έβγαλε μπλε οθόνη. Κάνει επανεκκίνηση και βγάζει κάτι για ριμπουτ και μετά αυτό. Τι μπορεί να συμβαίνει και πως μπορεί να διορθωθεί; 

received_1879232072188849.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποια ενημέρωση να μην "έκατσε" καλά, να έχεις κάποιο πρόβλημα υλικού, ή μια σειρά από άλλα θέματα.

Θα μπορούσες να κάνεις κάποιες δοκιμές με τις "Επιλογές για προχωρημένους" αλλά είναι πιθανό να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά εάν δεν ξέρεις τί κάνεις.

Δεν χάνεις τίποτα πάντως να τις ανοίξεις και να δοκιμάσεις "Startup repair" και εάν δεν δουλέψει ούτε αυτό, "System Restore" για να επιστρέψεις σε προηγούμενη κατάσταση. Από μνήμης δεν θυμάμαι πώς ακριβώς τα αναφέρει στα Ελληνικά, αλλά θα πρέπει να είναι προφανές - θα είναι κάτι σαν επιδιόρθωση εκκίνησης  και επαναφορά συστήματος.

 

Εάν αυτά δεν δουλέψουν, μπορείς να γράψεις ένα DVD ή στικάκι με Windows 10 1809 και με αυτό να επιδιορθώσεις το χαλασμένο σύστημα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα στο πσ μέσα έχω τρεις δίσκους. Έναν ssd για τα Windows και δύο hdd. Ο ένας hdd ήταν στα τελευταία του και έτσι λίγο πριν τα φτύσει μετέφερα ότι σημαντικό αρχείο είχα στον άλλον hdd. Αλλά ποτέ δεν τον έβγαλα από το πσ. 

Κανα δύο φορές θυμάμαι που σκάναρε το δίσκο πριν μπει στα Windows. Λες να γίνονται όλα αυτά από τον hdd; 

Link to comment
Share on other sites

ναι αν έχει bad sectors κι υπάρχουν εκεί πράγματα που χρειάζεται το λειτουργικό έστω κι απλώς για να τον δει. Καλύτερα να δοκιμάσεις βγάζοντάς τον φυσικά με κλειστό τον υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Με την επαναφορά θα τον έχεις σχεδόν σαν νέα εγκατάσταση, επιλέγοντας είτε να κρατήσεις τα αρχεία σου, είτε όχι.

Πριν το δοκιμάσεις, θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά στις "Επιλογές για προχωρημένους", και συγκεκριμένα το Startup repair και το System Restore (τα αντίστοιχα στα Ελληνικά).

 

Το ένα θα αποπειραθεί να διορθώσει προβλήματα εκκίνησης, το άλλο μπορεί να επιστρέψει την εγκατάσταση σε προηγούμενο σημείο που δεν είχε πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.