Jump to content


Αγορα κεραίας τηλεόρασης


Recommended Posts

μενω μοσχατο αττικης θελω να βαλω καινουργια κεραια τηλεορασης γιατι η παλια καταστραφηκε επισης και το καλοδιο, τωρα το θεμα ειναι ποια να παρω; ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα αυτο. επισης θελω να ρωτησο οτι στο σπιτι μεσα θα παιζουν 3 τηλεορασεις τι αλλο θα χρειαστω ευχαριστω πολυ. καθε βοηθεια σας πολυτιμη

Link to comment
Share on other sites

Είναι πλέον τόσο ισχυρό το ψηφιακό σήμα εντός Αττικής που αρκετές περιοχές πιάνουν και με το σκέτο καλώδιο. Εγώ αγόρασα αυτή ψάχνοντας μία μικρή αλλά και ένα διακλαδωτή εξωτερικού χώρου (1 είσοδο και 3 εξόδους) τον οποίο τοποθέτησα έξω μαζί με την κεραία. 100% σήμα & 100% ποιότητα. Μόνο η ΕΡΤ πέφτει στο 90% σήμα ενώ η ποιότητα παραμένει 100%. 

 

Τη διακλάδωση μπορείς να την κάνεις και μέσα στο σπίτι. Τραβώντας δλδ ένα καλώδιο κεραίας και έπειτα διαμοιράζοντας στις τηλεοράσεις. Βέβαια εγώ πέρασα νέες καλωδιώσεις από την αρχή. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καταρχην να σε ευχαριστησο παρα πολλη για την απαντηση σου!!!! ναι θα βαλω καλοδιο καινουργιο συν την κεραια. μετα οταν ερθει το καλοδιο της κεραιας στο σπιτι μεσα για να βαλω και στης αλλες τηλεοσεις τι θα χρειαστω παροτι ειπαμε λιγο ασχετος ? οταν εννοεις διακλαδωτη εξωτερικου χωρου αυτο δεν ειναι μαζι με την κεραια η το παιρνουμε εξτρα;

πριν 5 λεπτά, το μέλος giannisshadow έγραψε:

 

 

Έγινε επεξεργασία από giannisshadow
Link to comment
Share on other sites

Ο διακλαδωτής (ο πιο σωστός τρόπος διασύνδεσης) ουσιαστικά συνδέεται με την κεραία (IN) και έπειτα σου δίνει 2-3 εξόδους (OUT) επιπλέον. Η κεραία συνήθως έχει μία έξοδο για ένα καλώδιο. Ο διακλαδωτής παίρνει αυτό το καλώδιο και το "σπάει" σε 2-3 καλώδια για σύνδεση περισσότερων τηλεοράσεων. Δεν βάζουμε πια το κλασσικό ΤΑΦ που μπορεί να θυμάσαι στο βύσμα της τηλεόρασης (που γινόταν κατά κόρον στο παρελθόν).

 

Ο διακλαδωτής εξωτερικού χώρου ουσιαστικά είναι ανθεκτικός σε βροχές και υγρασία. Ο εσωτερικού χώρου (δες εδώ τι είναι) είναι για να κάνεις τη διακλάδωση μέσα στο σπίτι. Βέβαια, μπορεί να μπει και έξω αν προβλεφθεί να μην βρέχεται τουλάχιστον. 

 

Εσύ για μέσα στο σπίτι θα χρειαστείς κάτι σαν αυτό

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± διακλαδÏÏÎ®Ï ÎºÎµÏαίαÏ

Υπάρχουν και διακλαδωτές με περισσότερες συνδέσεις. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ καλε μου φιλε!!!!! καταλαβα τωρα να σε ρωτησο κατι τελευταιο γιατι σε ζαλισα ? για το σπιτι μεσα καταλαβα τι να βαλω. στην κεραια επανω να βαλω καποιον με κουτι να μην βρεχεται; εχεις να προτεινεις καποιον σε ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

Οποιονδήποτε διακλαδωτή εξωτερικού χώρου κι αν πάρεις θα κάνει δουλειά. Μη φανταστείς, ένα κουτί που περιλαμβάνει το διακλαδωτή είναι το έξτρα. 

 

Εγώ έξω έχω βάλει αυτόν αλλά σε σημείο που δεν βρέχεται. Ναι μεν έχει καπάκι αλλά δεν είναι αδιάβροχος. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.