Jump to content



Τι φακό να προτιμήσω;


Recommended Posts

Θα χρειαστώ φακό μάγκες , για πείτε μου αν αξίζει αυτός εδώ.... Θα με βολεύει το ότι φορτίζει από usb άρα powerbank

 

https://m.banggood.com/Xiaomi-FZ101-BEEBEST-XP-L-HI-1000LM-5Modes-Brightness-Portable-EDC-Flashlight-Bike-Like-Power-Bank-p-1305846.html?rmmds=search

Link to comment
Share on other sites

@kpetros Δεν έχω δοκιμάσει το εν λόγω δημιούργημα της Xiaomi. Σίγουρα από κάπου το έχει πάρει φασόν, αλλά προσέχει αρκετά τα φασόν της και έχει αρκετά ποιοτικά προϊόντα, γενικά. Πες μας λίγο για τι χρήση τον θέλεις τον φακό μήπως μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο. Στα θετικά η χρήση του Cree XP-L HI (HIgh Intensity) LED, το οποίο έχει υψηλή απόδοση και καλό throw. Για καλούς και με λογική τιμή φακούς, κοίτα Olight, Jetbeam, Klarus, Fenix. Ένα πραγματικά εξαιρετικό κομμάτι είναι ο Jetbeam RRT-01 στον οποίον μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση όπου ακριβώς θέλεις, με περιστροφικό επιλογέα. Είναι αρκετά ακριβός αλλά αν σε ενδιαφέρει, ίσως να μπορέσω να σου βρω κουπονάκι για να τον πάρεις κοντά στο 50άρικο. Η μπαταρία που έρχεται μαζί του, φορτίζει με micro-USB.

 

@eleozz Θα σε στενοχωρήσω αλλά αυτοί οι φακοί είναι αναξιόπιστοι και τα χαρακτηριστικά που δηλώνουν μακράν της πραγματικότητας. Όταν μια καλή μπαταρία 18650 κάνει 6-7 ευρώ, καταλαβαίνεις τι παίρνεις με 10 ευρώ όλα μαζί. Δεν είναι ότι δεν φωτίζει, απλά όχι τόσο όσο υπόσχεται, συν ότι θα σε εγκαταλείψει όταν τον χρειάζεσαι περισσότερο. Κι εγώ με 4-5 τέτοιους φακούς ξεκίνησα, αλλά όταν αγόρασα πραγματικά αξιοπρεπείς φακούς, τους χάρισα να μην τους βλέπω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@pol77 

Έναν σωστό φακό για να κάνω "την δουλειά" μου τα βράδια άμα έχω καμία υπηρεσία , θέλω να πάρω έναν πρώτου αρχίσουν . Για αυτόν τον λόγο θέλω να είναι οικονομικος και να φορτίζει από powerbank

Link to comment
Share on other sites

@kpetros

 

Ας ξεκινήσουμε από το "σωστό φακό". Αν το καταλαβαίνω σωστά, εννοείς αξιόπιστο, που αυτομάτως αποκλείει τις φθηνές κινεζιές. Όχι ότι οι άλλοι φακοί δε χαλάνε ποτέ, ή ότι δεν είναι κατασκευασμένοι στην Κίνα, αλλά η διαφορά στην αντοχή και την αξιοπιστία είναι μεγάλη.

 

Για να μπορέσω να σε καθοδηγήσω σωστά, πρέπει να μου πεις τα ακόλουθα.

 

  • Για τι υπηρεσία μιλάμε;
  • Πόσες ώρες κρατάει η υπηρεσία και πόσες ώρες χρειάζεσαι να έχεις αναμμένο το φακό;
  • Χρειάζεσαι να φωτίζεις χώρους και αντικείμενα που είναι μακρυά ή ενδιαφέρεσαι να φωτίζεις πολύ καλά το χώρο γύρω σου ή σου αρκεί απλά αρκετό φως για να βλέπεις πού πηγαίνεις;
  • Υπάρχει πρόβλημα με το μέγεθος του φακού; Πρέπει να χωράει στην τσέπη του παντελονιού ή του πουκαμίσου ή μπορεί να κρεμαστεί από τη ζώνη, εντός πχ κάποιας θήκης (holster);
  • Σε ενδιαφέρει χρήση tactical, με εύκολη πρόσβαση σε μέγιστη ένταση και strobe;

Αυτά για αρχή και βλέπουμε τις λεπτομέρειες στην πορεία.

Link to comment
Share on other sites

@pol77 

Για το στρατό λέω υπηρεσίες , μας είπαν ότι θα χρειαστούμε έναν . Φαντάζομαι για την περίπτωση κάποιας μακρινής σκοπιάς η όταν είναι να πας σε βράχο .Από αυτό βγαίνει πως ο χρόνος χρήσης θα είναι λίγος και ο σκοπός να φωτίσεις το περιβάλλον χωρίς ανάγκη να το κάνεις μέρα. Το μέγεθος επόμενος δεν έχει τρελή σημασία μιας και έχω τόσες τσέπες η μπαίνει holster στην ζώνη. Το usb το θέλω γιατί δεν μπλέκω με άλλον φορτιστή για μπαταρίες 18650 καθώς επίσης με βολεύει κάθε 2 μερες να φορτίζω ΜΟΝΟ το powerbank 20.000 μια να καλυπτομαι από αυτό , πράμα που έχει περισσότερη ασφάλεια για την περίπτωση μου. Τέλος λογο στρατού δεν ψήνομαι να δώσω ένα σωρό λεφτά για κάτι που δεν θα μου χρειαστεί ξανά.

Link to comment
Share on other sites

@kpetros

 

Είσαι σαφέστατος!

 

Θα ξεκινήσω με κάτι που σίγουρα είναι εκτός Budget, αλλά επειδή με έχει εντυπωσιάσει πρέπει να το αναφέρω.

Είναι ο Olight Seeker 2 Pro που χρησιμοποιεί μπαταρίες 21700, τις μπαταρίες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος μέχρι στιγμής. Καταπληκτικό κομμάτι, αν δε σε ενοχλεί να κρεμάς το Holster στη ζώνη, αλλά σίγουρα εκτός του budget σου στις £139,95 (Μπορώ να σου βρω ένα κομμάτι, σφραγισμένο, στις £115 αν για κάποιο λόγο θες να ξεφύγεις τόσο). Καταπληκτικά χαρακτηριστικά για το μέθεθός του. Η φόρτιση γίνεται με καλώδιο USB που ενώνεται μαγνητικά με το φακό.

 

Πιο βατή επιλογή, με σαφώς πιο νορμάλ χαρακτηριστικά είναι ο Olight S2R Baton II. Με μπαταρία 18650 και ίδιο καλώδιο φόρτισης με τον παραπάνω, είναι εύκολο να μπει σε μια στρατιωτική τσέπη. Αξίζει άνετα τα λεφτά του που είναι £64.95.

 

Για να χάνεται στην τσέπη και να μπορείς να τον έχεις πάνω σου πάντα, ακόμα και μετά το στρατό, προτείνω τον Olight S1R Baton II. Στις £54.95 δεν είναι φτηνός, αλλά τα αξίζει. Η μπαταρία έχει μικρή διάρκεια, λόγω μεγέθους αλλά λογικά σε βγάζει για αυτό που θέλεις. Φόρτιση όπως οι 2 παραπάνω.

 

Πολύ καλή περίπτωση επίσης, και με καλή ισορροπία ακτίνας για spill και throw, είναι ο Jetbeam RRT-01 με περιστροφικό επιλογέα έντασης, έτσι ώστε να μπορείς από το να κάνεις περίπολο μέχρι να τον ανάβεις στο θάλαμο χωρίς να ενοχλείς. Μπαταρία όπως ο από πάνω και φόρτιση απ' ευθείας με micro-USB πάνω στην μπαταρία. Η τιμή είναι £63.96 αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίζει ακόμα κουπόνι που τον ρίχνει περίπου στις £45.

 

Υπάρχουν βέβαια και πιο οικονομικές λύσεις αλλά αν υπολογίσεις ότι εκεί θέλεις έξτρα για μια καλή μπαταρία και μια μέθοδο φόρτισης, κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει τη διαφορά. Αν αυτά που προτείνω είναι εντελώς εκτός του budget σου, πες μου τι διαθέτεις για να δούμε αν υπάρχει κάτι.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@pol77

Πάνω από 30 δεν θα ήθελα να φύγω , λόγου του ότι το ταμείο πλέον λειτουργεί μόνο προς τα κάτω ?

Κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω , είναι πως έχω διαθέσιμες αρκετές 18650 μπαταρίες τις samsung (τις ροζ) ,οι οποίες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και τις είχα βγάλει από netbook , οπότε αν υπάρχει δυνατότητα για φακό σε κατάσταση 'σωμα μονο' σε αυτήν την τιμή , παίζει αρκεί να μπορεί να βάλει usb.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε για χρήση χωραφιού αυτόν https://www.praktiker.gr/p/fakos-energizer-hardcase-pro-24873

 

Η μπαταρία του έχει κυριολεκτικά τον ατελείωτο και βολεύει ότι έχει και θήκη για τη ζώνη.

 

Από όσο βλέπω υπάρχει και πιο καινούργιο μοντέλο https://www.skroutz.gr/s/4241468/Energizer-Hardcase-Pro-2AA.html

 

Για μένα καλύτερα ΑΑ μπαταρίες για χρήση στο στρατό

Link to comment
Share on other sites

@kpetros

 

Για τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, αυτός ο φακός φαίνεται ό,τι χρειάζεσαι και είναι επώνυμος. Το πιο σημαντικό για εσένα, η μπαταρία που έρχεται μαζί του είναι protected και φορτίζει απ' ευθείας με micro-USB.

 

Μη χρησιμοποιείς με φακούς τις μπαταρίες που έχεις! Αν μια μπαταρία Λιθίου πέσει κάτω από κάποια τάση, συνήθως 2.5V, υπάρχει σημαντική πιθανότητα έκρηξης κατά τη φόρτιση. Και, δυστυχώς, οι μπαταρίες που έχεις δεν είναι protected ώστε να σβήνουν πριν συμβεί αυτό. Στα laptop την εν λόγω προστασία τη βάζουν στο κύκλωμα που είναι μαζί με τα κελιά (τις μπαταρίες) μέσα στο πλαστικό κέλυφος που τα περικλείει και κουμπώνει στο laptop. Αν λοιπόν αφήσεις το φακό να εκφορτίσει πλήρως κάποια από τις μπαταρίες που διαθέτεις, υπάρχει κίνδυνος. Έχουν καεί σπίτια.

 

Για όποιον θέλει να μάθει λεπτομέρειες για τη χημεία και τους κινδύνους των διαφόρων τύπων μπαταριών λιθίου, το παρακάτω βίντεο είναι εξαιρετικό!

 

 

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@pol77

 

Όχι ακόμα , έχω θέμα και δεν έχει κρατήσει το κινητό τα στοιχεία του paypal . Αν δεν αλλάξει κάτι θα κάνω παραγγελία αυτόν που πρότεινες όταν πάω σπίτι σε καμία αδειουλα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.