Jump to content



Ραγισματα στα reservoir


Nick74

Recommended Posts

ειναι το δευτερο που μου ραγιζει οποτε μαλλον κατι εγω κανω λαθος η τα τανκακια που παιρνω εχουν θεμα...

Αρχικα να πω οτι αυτο που χρησιμοποιω, απο την εποχη της πρωτης μου υδροψυξης μεχρι σημερα (αλλα παλια δεν ειχα θεμα, μονο τελευταια) ειναι mix νερου για ατμοσιδερα σε συνδυασμο με παραφλου και λιγο μπεταντιν για να μην αλλαζουμε νερα. Αυτη η συνταγη δουλευει χρονια και δε θυμαμαι να χα τετοιο θεμα.

Το reservoir που εχω ειναι αυτο https://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-res-x3-250-reservoir-p-PER.809961 αγορασμενο σχετικα προσφατα (αντε να ναι 6 μηνων και το προηγουμενο που χε ραγισει παλι ηταν ΕΚ απ το ιδιο μαγαζι).

Οι θερμοκρασιες μου ειναι παρα πολυ καλες και δεν εχω καν τη GPU στο νερο (ετσι κι αλλιως δε μου χει χαλασει τιποτε αλλο, μονο τα τανκακια, ουτε σωληνακια να σκληραινουν ουτε καποια αλλοιωση σε οτιδηποτε αλλο)

Το νερο σε μια μετρηση με στικακια ενυδρειου το βρηκα 6.8 ph (χμμμμ... αν ειναι οξινο ΙΣΩΣ δικαιολογει ραγισματα σε ακρυλικα αλλα απ την αλλη το απιονισμενο ειναι ετσι κι αλλιως απ τη φυση του λιγο οξινο) και με ολικη σκληροτητα αναμεσα στο 5 και το 6 (εεεε.... απο ποιυ κι ως που το απιονισμενο να χει σκληροτητες? υποθετω πως ξερω που τα βρηκε τα ιοντα... δυστυχως, αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το τανκακι, εκτος κι αν η προσθηκη παραφλου ανεβαζει σκληροτητα, κατι που ισως δεν αποκλειεται... δε το χω τσεκαρει ποτε να δω οταν ειναι φρεσκο για να γνωριζω)

ΜΗΠΩΣ επειδη τελευταια τα ειχα ψιλογραψει και αφησα κι επεσε λιγο η σταθμη να παιζει ρολο? (οταν λεω επεσε μιλαω γυρω στα 4-5 εκατοστα, αλλα εκει ειναι το σημειο που μου ραγισε, και το ιδιο και το προηγουμενο) Καμια ιδεα?

Ξερω πως ενα reservoir μπορει να ζησει με κρακ για χρονια, αλλα επειδη δε μου πολυαρεσει σαν ιδεα φυσικα και θα το αντικαταστησω αμεσα (τη Δευτερα θα δω αν γινεται χρηση εγγυησης χωρις να στειλω πρωτα το παλιο).

Μηπως γενικα αυτα τα πλαστικα δεν ειναι και τοσο εμπιστοσυνης και καλο θα ηταν να σκεφτω για γυαλινο?

btw παντα με θυμαμαι με τετοια τανκακια και ποτε δε θυμαμαι σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα να ραγιζουν, ακομα και με επεξεργαστες παλαιοτερων εποχων που ειχαν πραγματικη καταναλωση και με κλοκαρισματα που οντως ζηταγαν υδροψυξη, οχι με το ryzen και τους συγχρονους επεξεργαστες που ουσιαστικα την εχουμε πιο πολυ για αισθητικους λογους

 

 

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

Το παραφλου ειναι για τα αυτοκινητα και το μπεταντιν για τα νοσοκομεια. Αφου δεν εχεις καμμια διαρροη απο χαλασμενο λαστιχακι σε ρακορ παλι καλα.

Βγαλε φωτο να δουμε το reservoir.

Έγινε επεξεργασία από fatalara
Link to comment
Share on other sites

 το παραφλου χρονια χρησιμοποιειται σε υδροψυξεις επειδη θεωρητικα μειωνει τη φθορα στα μεταλλα, και το μπεταντιν επισεις χρησιμοποιειται για να παρατεινει το χρονο των αλλαγων... Το θεμα μακαρι να ειναι η συνταγη, αν και μου μοιαζει κουλο αφου αυτη μια χαρα αρχαια ειναι οσο και οι υδροψυξεις απ την εποχη που το multirama στη Στουρναρη ειχε φερει τα πρωτα radiators, αλλα γιατι τα συγκεκριμενα τανκακια ραγισαν? Παλια επαιρνα reservoir οτι να ναι και δε θυμαμαι να χα θεμα (το τελευταιο το ειχα αλλαξει απλα γιατι θολοσε) ενω πλεον παιρνω της ΕΚ που υποτειθεται ειναι καλα branded, και 2 στα δυο μου χουν ραγισει εντος εξαμηνου. Αν ειναι τα τανκακια δεν ειναι τοσο θεμα (πα να φτιαξω αν ειναι ενα με σωστα υλικα στον τορνο και κανενα προβλημα) αλλα τι αλλο μπορει να παιζει?

 

πριν 6 ώρες, το μέλος fatalara έγραψε:

Το παραφλου ειναι για τα αυτοκινητα και το μπεταντιν για τα νοσοκομεια. Αφου δεν εχεις καμμια διαρροη απο χαλασμενο λαστιχακι σε ρακορ παλι καλα.

Βγαλε φωτο να δουμε το reservoir.

Δεν υπηρχε περιπτωση, ουτε μια στο απειρο πολλαπλασιασμενο επι 10 στο απειρο,  μη τρελαθουμε... τα ρακορακια μου ειναι marine type... Το θεμα ειναι με τα τανκακια... 

Ειναι τοσο μουφα?

ShoCandy_20190714_172619[1].jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κι ερχομαι στο διαταυτα εχοντας επισκευτει ανθρωπο που η δουλεια του ειναι αυτα τα υλικα και τα βιομηχανικα πλαστικα, και τελικα το πορισμα του χωρις πολλα πολλα ειναι πως το acetal αυτης της ποιοτητας (βασικα ο τυπος επιμενει οτι αυτο δεν ειναι ακριβως acetal αλλα καποιο συγκενικο του πλεξιγκλας ) ΔΕΝ ειναι για να λειτουργει σε θερμοκρασιες, ουτε αντεχει πολυ σε αποτομες μεταβολες, και το κουφο: ΔΕΝ αντεχει σε οξινα υγρα (ραγιζει)!

Οκ καταλαβαινω στην περιπτωση μου ενα καπακι μπεταντιν ηταν αυτο που μετεβαλε προς το οξινο το ph του υγρου (ασχετα αν αυτη τη συνταγη τη χρησιμοιουσα σε αλλο τανκακι πανω απο 12 χρονια απ την εποχη του extreme ... (ναι προφανως τωρα τα βγαζουν μουφα) αλλα ακομα κι ετσι, αν καποιος χρησιμοποιει απεσταγμενο ποσο χρειαζεται για να μετατραπει απο μονο του σε οοξινο? (spoiler alert: οσοι γνωριζουν απο ενυδρεια ξερεουν οτι αν δεν υπαρχει ανθρακικη σκληροτητα στο νερο με την παραμικρη μεταβολλη, ακομα και με τη τυχον συψη μικροοργανισμων ΘΑ γινει οξινο! και το απεσταγμενο απο τη φυση του εχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανθρακικη σκληροτητα ).

Με λιγα λογια αυτο το τανκακι που πουλιεται πανακριβα σε σχεση με το τι ειναι πραγματικα ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες (ας προσεχα, τοσα πραματα φτιαχνω στη ζωη μου και πηγα και πηρα ετοιματζηδικο ρεσερβουαρ, επειδη μου αρεσαν τα κλιψακια που στηριζεται!!! λες και στην τελικη δε μπορουσα να παρω μονο τα κλιψακια... )

...τεσπα, δεν εχει νοημα να παρω ανταλλακτικο σωληνα αφου θα ειναι θεμα τυχης να ξαναραγισει οτι κι αν του βαλω μεσα γι αυτο παρειγγειλα σε ενα κανονικο βιομηχανικης χρησης σωληνα με πιστοποιηση 120 βαθμων να μου φτιαξουν τα σπειρωματα  (η πλακα ειναι πως μου βγαινει και φθηνοτερα απο το να παιρνα το ανταλλακτικο, αφου το υλικο ειναι τζαμπα αφου ειναι απλα απο ρεταλι, και πληρωνω μονο για το σπειρωμα! )

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω σου το ειπα οτι φταιει το υγρο εξαρχης. Το καθε πραγμα εχει συγκεκριμενες προδιαγραφες για αυτο που κανει. Παλια που ο καθενας εκανε αλχημειες για να φτιαξει υγρο για την υδροψυξη του τα εφτιαχναν για να αντεχουν. Στην εποχη των ετοιμων η συμπυκνωμενων υγρων που απλα προσθετεις απεσταγμενο τα πραγματα ειναι αλλιως.

Κλασικη περιπτωση ασυμβατοτητας.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ηλια ναι εχεις δικιο στο θεμα ασυμβατοτητας, αν και το μπεταντιν χρησιμοποιειται απ την εποχη που υπαρχει υδροψυξη απλα για να μπορεις να εισαι πιο τεμπελης με τις αλλαγες νερου (να μην ποιανει αλγη... Και σε επαγγελματικες εφαρμογες υπαρχει κατι αναλογο που χρησιμοποιειται μεσα στο νερο που σκοτωνει οτι ζωντανο μπορει να δημιουργηθει), αλλα αυτο δεν ειναι αλοθι για μια εταιρια που πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες! Γιατι τα παλια τανκακια αντεχαν χρονια και δε παρουσιαζαν προβληματα?

Η γνωμη μου ειναι πως το πραγματικο θεμα που θα αξιζε σαν καταναλωτες να σταθουμε ειναι  η ακαταλληλοτητα του υλικου για αυτο το σκοπο, η εστω αν θες να πουμε οτι ειναι "απλα για υδροψυξη υπολογιστη κτλ κτλ " τοτε να μην το πουλανε στις τιμες που το πουλανε.

Οταν διαφημιζουν οτι το τανκακι ειναι απο acetal ΠΡΕΠΕΙ να ειναι απο acetal, και μαλιστα βιομηχανικης ποιοτητας, διαφορετικα απλα λενε μπουρδες για να πουλησουν φθηνοκατασκευες σε ακριβη τιμη.

Το περι "ετοιμων συμπηκνωμενων υγρων" δε το πολυγνωριζω, μια φορα χρησιμοποιησα τετοιο για εφε απλα για να βγαλω φωτογραφια (δε ξερω καν αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα... για χρωματιστα υγρα δε λες? ) αφου κι οι οδηγιες ηταν να μη χρησιμοποιειται για μονιμη χρηση αλλα ειναι μονο για παρουσιασεις.

 

Τεσπα... οπως και να χει, αν οι δυο επιλογες που εχω ειναι 1 να κανω rma η να παρω ανταλλακτικο σωληνα και να ψαχνω για υγρα που δε θα ραγισει ξεροντας οτι αυτο το πλαστικο ειναι κατωτερης ποιοτητας που δεν αντεχει σε αρκετα πραγματα, και 2 να φτιαξω ενα σωληνα πιστοποιημενο που θα λειτουργει...πρακτικα για παντα (η τεσπα ισως να ψιλοθολωσει υστερα απο πολλα χρονια) ε, εννωειται επιλεγω το δευτερο

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

Η διαφορα μας ειναι οτι δεν βλεπω να φταιει καπου η εταιρια.

Απλα εχεις διαφορετικη αντιληψη. 

Το οτι το 2003 βαζαμε μπεταντιν γιατι δεν υπηρχε κατι αλλο δεν μου λεει κατι, το θεμα ειναι τι βαζουμε το 2019. Αν παρεις ενα υγρο απο οποια εταιρια θες εσυ, Mayhems, EK π.χ θα σου ραγισει το καπακι;

Στο λεω απο τωρα, οχι.

Τα συστηματα πλεον φτιαχνονται με αυτες τις προδιαγραφες για να δουλευουν με αυτα τα πραγματα.

Αν εσυ θες να βαλεις οτι σου καπνισει επειδη ετσι το εκανες πριν 16 χρονια ειναι δικαιωμα σου αλλα δεν φταιει η εταιρια γιαυτο. 

 

Την επιλογη να σταματησεις να χρησιμοποιεις ξεπερασμενες πρακτικες γιατι δεν την σκεφτεσαι;

7-8 ευρω εχει ενα ετοιμο clear υγρο και θα περασεις τα επομενα 3 χρονια.

 

Κουβεντα κανουμε, μην παρεξηγηθουμε.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεκτο δε λεω οτι εχεις καπου ΤΕΧΝΙΚΑ λαθος, προφανεστατα και -ασχετα με το τι θα κανω και το τι θα φτιαξω εγω- δε χρειαζεται acetal βαριας βιομηχανικης χρησης που αντεχει σε χημικα και υψηλες θερμοκρασιες, ουτως η αλλως και 90 να φτασει η cpu, στο τανκακι δε θα επικρατησουν τετοιες θερμοκρασιες, οποτε μια χαρα τα λες. ΑΛΛΑ επειδη οταν μιλαμε για ενα τεχνικο θεμα η μελλετη δεν ειναι ΠΟΤΕ αποκλειστικα τεχνικη αλλα οικονομοτεχνικη, (στα μεγαλα projets υπαρχει τεχνικη εκπροσωπιση και απο αυτον που το αναλαμβανει και απ τον πελατη, και αυτο το λεω γιατι και σαν απλοι καταναλωτες δε θα ηταν κακο να σκεφτομαστε με αυτο τον τροπο), οταν μου λεει ο αλλος "για ενα σωληνα και δυο ταπες -οκ και δυο πανεμορφα κλιψακια- θελω 70...80...100 ευρω" ε ρε φιλε τουλαχιστο το υλικο σου πρεπει να δικαιολογει αυτη την υπερκοστολογημενη τιμη. 

Κι εγω φτιαχνω πραγματα και πουλαω, και φυσικα οπως ολοι πολλες φορες καποια projects χρεωνονται υψηλοτερα ....γιατι ετσι, αλλα τουλαχιστο σ αυτες τις περιπτωσεις για να μη σε πουν αρπακτικο και για να εισαι σωστος απεναντι στον πελατη επιβαλλεται να υπερδιαστασιολογησεις καποια υλικα ωστε τουλαχιστο να μπορεις να πουλας μουρη οτι ναι, σου δινω κατι ακριβοτερα απο καποιον αλλο, αλλα παραλληλα σου δινω κατι καλυτερο και εγγυημενο.

Το αν τωρα δεν ειναι της μοδας το μπεταντιν και βαζουν αλλα υγρα η οτιδηποτε αυτο δε δικαιολογει το να πουλαει ο αλλος φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Τωρα οσον αφορα το θεμα των ξεπερασμενων τακτικων, δεν ξερω, δεν εχω δοκιμασει καποιο ετοιμο υγρο και δε γνωριζω τη συνθεση τους. Μπορει να χεις και δικιο και να ναι καλυτερα μπορει και οχι. Ισως δοκιμασω. Αν κραταει 3 χρονια οπως λες χωρις η υδροψυξη να μετατρεπεται σε καλλιεργεια αλγης καλο ακουγεται (βασικα κι ενας χρονος μια χαρα ειναι)  

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γεμιζεις τα ψυγεια με Mayhems Blitz part 1 και τα αφηνεις για 6-12 ωρες.

Τα βαζεις στη λουπα και γεμιζεις με απεσταγμενο-απιονισμενο + λιγο part 2 και ξεπλενεις για 2 x24 ωρες, με αλλαγη, να φυγει το οξυ. Οτι παθει μετα το υγρο δεν θα ειναι απο αυτα τα πραγματα αλλα απο μαλακια δικια μας οπως το παιδι που ειχε βαλει χαλκινα μπλοκ με αλουμινενια ψυγεια πριν κανα μηνα.

3 χρονια Mayhems pastel mint green και θα αλλαξω υγρο γτ χαλανε οι σωληνες απο μεσα... Το μηχανημα τρεχει τουλαχιστον 10 ωρες την ημερα και οσο ναναι η τριβη τους καταπονει.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 13 ώρες, το μέλος fatalara έγραψε:

Γεμιζεις τα ψυγεια με Mayhems Blitz part 1 και τα αφηνεις για 6-12 ωρες.

 

 

Ευχαριστω για τις πληροφοριες,

ετοιμο το σωληνακι, (απ το υλικο που θα πρεπε να ναι απ την αρχη) αφου λοιπον θα τα αδειασω ολα καλο ειναι να ριξω κι ενα καθαρισμα, και σκεφτομαι να μη το κανω παραδοσιακα με ξυδια κτλ αλλα να σε ακουσω, ομως στην Ελλαδα δε βλεπω πουθενα να υπαρχει ετοιμοπαραδοτο αυτο το κιτ.

Το βρηκα Αγγλια αλλα θα προτιμουσα να την εκανα πιο αμεσα μια τετοια δουλεια (οκ το τανκακι ειναι ασφαλες προς το παρον μπανταρισμενο με ταινια αλλα δε θελω να το αφησω πολλες μερες ετσι, ουτε φυσικα να γεμιζω και να ξαναδειαζω μετα απο 5-6 μερες).

Ξερεις κανενα μαγαζι που να το χει?

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος Nick74 έγραψε:

 

Ευχαριστω για τις πληροφοριες,

ετοιμο το σωληνακι, (απ το υλικο που θα πρεπε να ναι απ την αρχη) αφου λοιπον θα τα αδειασω ολα καλο ειναι να ριξω κι ενα καθαρισμα, και σκεφτομαι να μη το κανω παραδοσιακα με ξυδια κτλ αλλα να σε ακουσω, ομως στην Ελλαδα δε βλεπω πουθενα να υπαρχει ετοιμοπαραδοτο αυτο το κιτ.

Το βρηκα Αγγλια αλλα θα προτιμουσα να την εκανα πιο αμεσα μια τετοια δουλεια (οκ το τανκακι ειναι ασφαλες προς το παρον μπανταρισμενο με ταινια αλλα δε θελω να το αφησω πολλες μερες ετσι, ουτε φυσικα να γεμιζω και να ξαναδειαζω μετα απο 5-6 μερες).

Ξερεις κανενα μαγαζι που να το χει?

Αφου το εχεις κανει ετσι και αλλιως με ξυδι δεν χρειαζεται να το κανεις. Γενικα με ξυδι μονο την πρωτη φορα το κανεις. Αν καταλαβα καλα δεν βαζεις και χρωμα στο νερο οποτε δεν θες ουτε το part 2.

Το part1 το βαζεις στην περιπτωση που εχεις αγορασει καινουργιο ψυγειο και θες να το καθαρισεις απο καταλοιπα, το βαζεις μονο μια φορα. Εκτος απο τη σκονη που μπορεις να τη βγαλεις και με νερο βρυσης και μετα να ξεπλυνεις με απεσταγμενο, αυτο σου βγαζει και τα χημικα απο την επεξεργασια του χαλκου που ειναι ενα πρασινο μπλε χρωμα που ισως το εχεις προσεξει να βγαινει στους σωληνες, αν εχεις βαλει ποτε λευκο σωληνα θα το δεις καθαρα. Το νερο απο εκει μεσα θα βγει μπλε και αυτο οταν θες να βαλεις νερο με χρωμα δεν ειναι καλο.

Το part 2 το βαζεις για να φυγει το part 1 και επαναλαμβανεις στην περιπτωση που το υγρο που θα βαλεις, οταν το αλλαξεις, ειναι διαφορετικου χρωματος με αυτο που ειχες. Δηλαδη αν ειχες κιτρινο και βαλεις μπλε να μην γινει πρασινο. Γενικα κανει παλι ουδετερα τα μεταλλα ξεπλενοντας τα παντα, χρωματα antialgae anticorrosion πιθανα οξεα και διαφορα αλλα που εχουν αυτα τα πραγματα μεσα. Δεν ξερω κατα ποσο το χρειαζεσαι γτ το συστημα σου ειναι δουλεμενο ετσι και αλλιως. 

 

Γενικα αν κανεις σε καινουργιο συστημα αυτη τη διαδικασια η μονη βλαβη που θα σου κανει το υγρο ειναι να εχεις υψηλες θερμοκρασιες και να μην τις αντεχει. Οχι οτι θα παθει τιποτα το συστημα απλα χαλανε η χρωστικες που τους βαζουν και γινετε ενα καφε πραγμα. Εξακολουθει να ψυχει κανονικα απλα ειναι ασχημο.

 

Το εχει το eshop αλλιως απο εξωτερικο μονο, απλα δεν ξερω κατα ποσο το χρειαζεσαι επειδη θα βαλεις clear υγρο.

Για μενα παρε τα ψυγεια σου, πηγαινε στη μπανιερα, βγαλε το ακουστικο απο την ντουζιερα και βαλε το σωληνακι στην μια τρυπα του ψυγειου για να κανα 5λεπτο να φυγει το μπενταντιν. Ξεπλυνε με απεσταγμενο βαλτα πανω και εφυγες.

 

Έγινε επεξεργασία από fatalara
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 25/7/2019 at 2:12 ΜΜ, το μέλος fatalara έγραψε:

...

 

 

Νταξει, ολα καλα... τα καθαρισα μια ολα ... πηγα να παρω το τανκακι το οποιο οντως ο τορναδορος εκανε φανταστικη δουλεια, γυρισα σπιτι, και ...μπανταρισα το ραγισμενο τανκ με ταινια και τα ξαναγεμισα με σκετο απεσταγμενο!!! γιατι το τανκακι που εφτιαξα το ξεχασα στο ταξι ? 

Αυτα δε γινονται ουτε στο σινεμα... αυριο θα του ξαναπαραγγειλω ?

 

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

@Nick74 βάλε μια σοβαρή φωτογραφία να χαρείς αδερφέ. τώρα γιατί ραγίζει εντύπωση μου κάνει. μήπως το σφίγγεις πολύ όταν το βιδώνεις; όσο αφορά μπεταντίν και ιστορίες, θα πρότεινα ένα έτοιμο υγρό, όχι τίποτε αλλο αλλά να σεβαστείς τα χρήματα που έδωσες για τα εξαρτήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 24/7/2019 at 11:46 ΜΜ, το μέλος fatalara έγραψε:

Γεμιζεις τα ψυγεια με Mayhems Blitz part 1 και τα αφηνεις για 6-12 ωρες.

Τα βαζεις στη λουπα και γεμιζεις με απεσταγμενο-απιονισμενο + λιγο part 2 και ξεπλενεις για 2 x24 ωρες, με αλλαγη, να φυγει το οξυ. Οτι παθει μετα το υγρο δεν θα ειναι απο αυτα τα πραγματα αλλα απο μαλακια δικια μας οπως το παιδι που ειχε βαλει χαλκινα μπλοκ με αλουμινενια ψυγεια πριν κανα μηνα.

3 χρονια Mayhems pastel mint green και θα αλλαξω υγρο γτ χαλανε οι σωληνες απο μεσα... Το μηχανημα τρεχει τουλαχιστον 10 ωρες την ημερα και οσο ναναι η τριβη τους καταπονει.

 

 Fatalara, παρήγγειλα το blitz (το ξαναέφερε το eshop). Από εβδομάδα θα καθαρίσω τη λούπα. Ηθελα να σε ρωτήσω, μιας και εχεις εμπειρία, αν το pt2 είναι ασφαλές για επινικελωμένα waterblock.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.