Jump to content



Επιλογή τροφοδοτικού


Recommended Posts

Γεια σας παιδια προκειται να στησω ενα PC με ryzen 3600 και 5700 ή 5700xt. Αυτο π θελω να ρωτησω ειναι οτι επειδη το budget ειναι σχετικά σφικτό για να μπει ο καλός επεξεργαστής και η δυνατη gpu καθως προορίζεται για vr gaming το build ειναι η επιλογη του τροφοδοτικου. Η επιλογη π εχω κανει μεχρι τωρα ειναι το corsair tx550m που εχει πιστοποιηση 80 plus gold. Με βαση τις απιτησεις του συστήματος σε full load θα ζηταει 420 βατ κ το προτεινομενο τροφοδοτικο ειναι τουλαχιστον 470βατ. Αυτο π θελω να ρωτησω ειναι αν είναι απαραιτητο να παω σε μεγαλυτερο τροφοδοτικο (λογικα σε tx650m) ή αν θα με καλυψουν τα 550w. Επισης δεν ξερω αν σε 2 με 3 χρόνια χρειαστεί να κανω ελαφρυ overclock θα μ φτασουν τα 550w ή θα ψαχνω τοτε για μεγαλύτερο τροφοδοτικο και ειναι καλυτερα να παω από τώρα. Απλα με την επιλογη μεγαλυτερου τροφοδοτικου θα κανω εκπτωση στον ssd(θα βαλω μικροτερο). Εαν ομως δεν ασχοληθω καθολου με overclock θα ειναι αρκετα τα 550βατ?

Link to comment
Share on other sites

Με cpu 3600 και μια 5700XT θα έχεις κατανάλωση κάτω από 400W, οπότε μια χαρά θα είσαι με το 550αρι. Αν πας για overclock τότε θα κοιτούσα 650αρι. Βέβαια το συγκεκριμένο Corsair έχει μόνο 10 ευρώ διαφορά ένα από το άλλο οπότε προσωπικά ίσως έπαιρνα το 650W εξ αρχής. 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Gray_ceed said:

ειναι οτι επειδη το budget ειναι σχετικά σφικτό για να μπει ο καλός επεξεργαστής και η δυνατη gpu καθως προορίζεται για vr gaming το build ειναι η επιλογη του τροφοδοτικου

imo λάθος σκεπτικό. Το PSU το κρατάς για πολλά χρόνια και είναι κομβικό για να δουλέψουν σωστά "o καλός επεξεργαστής και η δυνατή gpu", και πρέπει να σκέφτεσαι την αγορά του και για το μέλλον π.χ. με και χωρίς oc, με την gpu που θα αγοράσεις, αλλά και  με μια μελλοντική gpu που μπορεί να ζητάει παραπάνω. Δώσε 20 ευρώ παραπάνω και πάρε ένα 650άρι με 10ετή εγγύηση. Στην ανάγκη περίμενε έναν μήνα παραπάνω για να αποταμιεύσεις αυτά τα 20€.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.