Jump to content


πως αφαιρώ ψύκτρα ARCTIC FREEZER 7 PRO REV2


tzitzikas2

Recommended Posts

καλησπέρα. θα πρέπει να αφαιρέσω την ψύκτρα ARCTIC FREEZER 7 PRO REV2 https://www.arctic.ac/eu_en/freezer-7-pro.html  

απο την παλιά motherboard (επεξεργαστής Intel σε socket 775) και να την τοποθετήσω στη νέα και επειδή μαλλον θα χρειαστεί να κάνω bios update με τον παλιό επεξεργαστή για να υποστηρίζει τον νέο θα πρέπει μετά το update να την αφαιρέσω και να την ξανατοποθετήσω. Διάβασα αρκετά στο internet απο χρήστες που τραβούν τα μαύρα πλαστικά πινς τα οποία μπαίνουν μέσα στα άσπρα-μπεζ αλλά δεν βγαίνουν και φοβούνται μην τα σπάσουν. Εψαξα και για βιντεο αλλα δεν βρήκα κάτι. Μια λύση θα ήταν να τα σπρώξεις απο κάτω με κατσαβίδι, αλλα προυποθέτει να ξεβιδώσεις την motherboard για να έχεις πρόσβαση απο πίσω. Εχει κάποιος τη συγκεκριμένη ψύκτρα να με βοηθήσει με οδηγίες πως γίνεται? 

Επικοινώνησα και με την ARCTIC και μου έγραψαν τα παρακάτω αλλα δεν βοηθάνε και πολύ.

thanks for your request. I searched for a video on youtube regarding the unmounting but didnt find one. So i write a little unmounting tutorial for you:
 

  • Power off the pc and disconect the fan, clip off the fan from the Heatsink
  • Next step depends on which socket you have:
  • AMD: Unscrew the metal L-Shaped Lugs by starting on one side, loosen the other so long that you can lift of the cooler from the Bracket, you´re done.
  • Intel: Pull out the black pins that are resting in the push pins. The cooler will become loose and you can lift the Freezer of the socket with the retention bracket.
  • Here is the manual, you can do the same by reversing each step: https://support.arctic.ac/index.php?p=f7pro&lang=en
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις την ψύκτρα με την μητρική εντός του κουτιού. Μιας και θα αλλάξει η μητρική έτσι κι αλλιώς μπορείς να την βγάλεις μετά την αναβάθμιση του BIOS εκτός κουτιού, να την τοποθετήσεις όπου σε βολεύει -προσέχοντας πού ακουμπάς και πώς πιάνεις οποιοδήποτε σημείο για το μικρό ενδεχόμενο να έχεις θέμα με στατικό ηλεκτρισμό- και να βγάλεις τότε την ψύκτρα.
Μάλιστα αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος θα σου πρότεινα την τοποθέτηση επεξεργαστή στην νέα μητρική κι ίσως και την τοποθέτηση της ψύκτρας να τα κάνεις παρομοίως εκτός κουτιού για να έχεις ευχέρεια χώρου και κινήσεων κι απλώς στο τέλος να τοποθετήσεις την σχεδόν συναρμολογημένη μητρική μέσα στο κουτί.

Να προσέξεις την εξής λεπτομέρεια μιας κι αλλάζεις μητρική: θα πρέπει οι αποστάτες που υπάρχουν ήδη μέσα στο κουτί να ταιριάζουν ακριβώς στα σημεία που και η καινούρια μητρική έχει θέση για τους αποστάτες. Να μην υπάρχει δηλαδή ξεχασμένος αποστάτης από την παλιά, ο οποίος όταν μπει η καινούρια θα ακουμπά στο πίσω μέρος της χωρίς να είναι στη θέση του.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και σας ευχαριστώ. δηλαδή πρώτα πρέπει να τα πατήσω προς τα κάτω τα μαύρα κουμπιά? δεν τα τραβ΄'ω προς τα πάνω?  https://static.arctic.ac/media/wysiwyg/Products/Freezer_7PRO2/features/Freezer_7_Pro_F05.jpg

αν σου είναι εύκολο δώσε κάποιες λεπτομέρειες για την διαδικάσία? 

Link to comment
Share on other sites

1 Βγάζεις τον ανεμιστήρα

 

2 Ξεβιδώνεις τις δυο βίδες που συγκρατούν την ψύκτρα στη μαύρη βάση.

 

3. Βγάζεις  τα μαύρα κουμπιά και τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

 

Δες και ένα βίντεο τοποθέτησης (δώσε βάση στο 2:40 για να δεις που είναι οι βίδες).

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. το έχω δει το βίντει και άλλα πολλά. το πρόβλημά μου δεν είναι οι 2 βίδες συγκράτησης της ψύκτρας αλα το πως αφαιρούνται τα πλαστικά μαύρα pins απο τις μπεζ υποδοχές τους οι οποίες πιάνουν στις οπές της μητρικής χωρίς να γίνει ζημιά σε αυτά. άλλοι λένε οτι τα τραβάς με δύναμη προς τα πάνω (κάποιοι έσπασαν κάποια), άλλοι οτι τα πιέζεις προς τα κάτω, άλλοι διάβασα οτι τα περιστρέφουν. Επειδή δεν θέλω να πειραματιστώ μην γίνει καμια ζημιά, λεω αν γνωρίζιε κάποιος σίγουρα πως βγαίνουν. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

στην πρω΄τη ανάρτησή σου παραθέτεις το ιμέιλ με οδηγίες που σου έστειλαν. Σου υπέδειξαν σχεδιάγραμμα που δείχνει πώς τα βάζεις και σου γράφουν ότι αντίστροφα τα βγάζεις. Η ερώτησή σου είναι για την εικόνα 4 για Intel ή για την εικόνα 2; 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.