Jump to content



ένωση RAM+sd card


Recommended Posts

Σε ένα tablet Android, μπορεί η μνήμη του να ενωθεί με μία sd card, ώστε σαν πραγματική μνήμη να είναι το άθροισμα;

 

Δίνω και παράδειγμα με αριθμούς:

RAM εργοστασίου:4GB

MicroSD: 16GB

 

α. Να ενωθούν ώστε η RAM να είναι 20GB;

 

β. Επίσης, αυτό να έχει ως αποτέλεσμα το εξής:

Απ' ό,τι ξέρω, εάν υπάρχει sd κάρτα με ελεύθερο χώρο, αλλά τη RAM να είναι γεμάτη, μερικές φορές υπάρχει το εξής θέμα-πρόβλημα:

πας να κατεβάσεις ένα παιχνίδι-πρόγραμμα-κ.λπ. , αλλά είναι απαραίτητο μέρος τού προγράμματος που θέλεις να κατεβάσεις, να πρέπει να πάει στην εργοστασιακή RAM, και δεν μπορεί όλο να πάει στην sd.

π.χ. ελεύθερη RAM: 200MB

ελεύθερη sd: 10GB

αυτό που θέλεις να κατεβάσεις είναι 2GB, αλλά 300MB πρέπει να πάνε στην RAM. Οπότε δεν μπορεί να γίνει το download. Εάν η απάντηση στο ερώτημα α. είναι θετική, γίνει δηλαδή η όλη RAM 20GB, τότε δεν θα είχαμε αυτό το install/uninstall στην RAM τού tablet.

Link to comment
Share on other sites

Ram με μέσο αποθήκευσης σίγουρα δεν μπορείς να ενώσεις γιατί είναι hardware για εντελώς διαφορετικες λειτουργίες. Λογικά εννοείς ένωση sd με internal storage του κινητού "rom". Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να πετύχεις αυτή την ένωση με κατάλληλη διαμόρφωση της sd με αρκετά μειωμένη απόδοση στο read των αποθηκευμένων apps κλπ. Επίσης οι εφαρμογές θα πρέπει να είναι συμβατές με εγγραφή σε άλλο μέσο εκτός της εσωτερικής αποθηκευτικής μνήμης. Adoptable Storage είναι η λειτουργία που θέλεις και στο google θα βρείς αρκετά guides ανάλογα με τη συσκευή που θέλεις να το δοκιμάσεις. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις διευκρινιστικές λεπτομέρειες. Ακριβώς όπως τα περιγράφεις είναι αυτά που εννοούσα. Απλά, δεν γνωρίζω καλά τους όρους RAM και ROM στα tablets. Την ένωση sd με internal storage, εννοώ, όπου οι εφαρμογές που κατεβάζει κάποιος από play store πάνε σε internal storage και αποθηκεύονται.

 

Μια και είναι κάτι σχετικό, ήθελα να ρωτήσω κάτι που ψάχνω πολύ καιρό, αλλά δεν ξέρω εάν και πώς γίνεται.

 

Σε Android tablet ή phone, εάν πας στη ROM της συσκευής (αλλά νομίζω το ίδιο πρέπει να ισχύει καί για την SD), εάν, λοιπόν, πας καί κάνεις uninstall μια εφαρμογή/παιχνίδι/κ.λπ. που έχεις εγκαταστήσει, μπαίνεις play store, το βρίσκεις, πατάς uninstall, και υποτίθεται το βγάζει. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως δεν απεγκαθιστά σχεδόν τίποτε, και ο χώρος μένει δεσμευμένος.

 

Πως μπορείς να απεγκαταστησεις πραγματικά αυτό που θέλεις;

 

Ευχαριστώ
 

Link to comment
Share on other sites

Εάν κάνω την sd card να γίνει format as internal storage, τί περίπου ποσοστό έχουν οι εφαρμογές/παιχνίδια κ.λπ. να μπορούν να εγκατασταθούν στην sd card internal storage; Οι προγραμματιστές το δίνουν στα προγραμματά τους;

Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να απαντηθεί η ερώτηση, αλλά ήθελα ένα πάνω-κάτω αριθμό-ποσοστό.

 


Όταν κάνεις format σε μία sd card που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις στο tablet, έχω διαβάσει για τα αρχεία συστήματος FAT32, exFAT, EXT4, f2fs. Να υποθέσω πως στην sd, μπορείς να δώσεις ένα από αυτά τα συστήματα, εάν την κάνεις format εκτός tablet, ενώ, εάν την κάνει μέσα στο ίδιο το tablet, το tablet θα της δώσει το ένα και μοναδικό file system που είναι καθορισμένο από τον κατασκευαστή;
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.