Jump to content



Σε αναζήτηση του ιδανικού media center / htpc / set top box


Recommended Posts

Ας ξεκινήσουμε με το τρέχον setup. Αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεσή μου:

 

  • QNAP NAS TS-251A με έξοδο HDMI, intel CPU και 8 GB ram (κοινώς κάνει τα πάντα)
  • Fanless Shuttle με i3 8145u και 8GB ram (παίζει τα πάντα) με bluetooth 60% μηχανικό πληκτρολόγιο, bluetooth ποντίκι, rii i8 και flirc με προγραμματισμένο remote (ώστε ανάλογα τα κέφια να χρησιμοποιώ αυτό που βολεύει καλύτερα)
  • Blu ray Samsung αρκετά παλιό με ethernet

 

Θέλω να βλέπω kodi, να βλέπω netflix, και να μπορώ να παίζω με dolphin emulator κανα παιχνιδάκι gamecube.

 

Στην παρούσα φάση το qnap δουλεύει μόνο ως file server, το Shuttle έχει το kodi και τον dolphin ενώ το bluray χρησιμοποιείται μόνο για netflix και εξαιρετικά σπάνια για κανά δισκάκι. Λόγω παλαιότητας το UI του netflix σερνεται αγρια, ενώ η αναπαραγωγή γίνεται άψογα σε fullhd 24p.

 

Θα ήθελα όμως να μαζέψω όλες τις λειτουργίες σε μία συσκευή η οποία να κάνει και τα 3 παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μην εξαρτάται από τις ορέξεις εταιριών σε ένα αξιοπρεπές βάθος χρόνου και να μη μου σπάει τα νεύρα. Κάθομαι που κάθομαι ελάχιστα στον καναπέ, να μην ασχολούμαι με ιδιοτροπίες μηχανημάτων.

 

Αυτό που μου προκαλεί το μεγαλύτερο ζήτημα στην επιλογή είναι το netflix, δεδομένου ότι εάν υπήρχε ένας σοβαρός player για pc θα είχα λύσει το ζήτημα. Έτσι οι εναλλακτικές που μου έρχονται αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

 

  • nvidia shield όλα σε ένα νοικοκυρεμένα
  • xbox one που από όσο βλέπω έχει native kodi, netflix και με λίγο πείραγμα παίζει και το retro arch (και έχεις και το bonus ότι έχεις και ένα xbox)

 

Επειδή γενικώς την κάνω τη δουλειά μου, δεν επείγομαι. Αλλά σε βάθος κάποιων μηνών θα ήθελα να το μαζέψω το πράγμα.

 

Ακούω προτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

τι εννοεις "εαν υπηρχε ενας σοβαρος player για pc"...???    

 

ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου?    σε pc με Win επανω, μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.   Δεν ειναι ουτε TV BOX που αλλα ειναι κλειδωμενα, αλλα θελουν πειραγμα να βαλεις KODI- Netflix κλπ, ουτε XBOX, ουτε PS, ουτε Shield.   αυτα ειναι μικρες συσκευες με συγκεκριμενες κατευθυνσεις.  

 

ενω ενα  PC ειναι ......PC....!!! 

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

Nvidia Shield hands down.

 

Έχω ακόμα το original του 2015, συνεχίζει και παίρνει αναβαθμίσεις, το WAF είναι καλύτερο από ότι άλλο και να βάλεις στο σαλόνι.

Του 2019 το pro (αν και πρακτικά ίδιο με το 2015/2017),  είναι ακόμα καλύτερο με το AI upscaling, αναλόγως τι τηλεόραση έχεις και τι περιεχόμενο βλέπεις.

Για τα emulators λίγο που το είχα δοκιμάσει δεν είχα ιδιαίτερο θέμα (λίγο περίεργο να σετάρεις το δικό του controller, αλλά έχω βάλει και ένα xbox controller μέσω BT και ήταν πιο εύκολο).

 

 

Kodi/Netflix/Amazon Prime/Disney+/Twitch  παίζουν όλα απροβλημάτιστα, μπόνους το in home game streaming αν έχεις nvidia gpu στο pc.

 

FYI : στο netflix app δεν κάνει αυτόματο auto refresh switching, λύνεται όμως με 3rd party app.

 

 

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.