Jump to content



Σχετικά με τον bootloader...


Cool

Recommended Posts

Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα partition στο σκληρό με Win XP και σκέφτομαι να τον χωρίσω για να βάλω Linux. Επειδή την έχω πατήσει με τον bootloader(από δικό μου λάθος) θα ήθελα να μάθω τα εξής:

1) Αν βάλω τον bootloader στο partition του Linux και μετά θελήσω να βγάλω το Linux διαγράφοντας απλώς το partition τους, θα μπαίνει κανονικά στα XP;

2) Αν βάλω τον bootloader σε δισκέτα, όταν η δισκέτα δεν είναι στο drive θα φορτώνουν μόνο τα XP ή δε θα φορτώνει τίποτα;

3) Αν βάλω τον bootloader είτε στο partition του Linux είτε σε δισκέτα και κάνω format στο partition με τα ΧΡ και τα ξαναπεράσω, θα φορτώνουν κανονικά ή θα υπάρχει πρόβλημα;

Αυτά τα "λίγα":D

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

δεν έχεις καταλάβει κάτι.

ο bootloader (το stage 1 που ονομάζει το grub), δεν μπαίνει σε κάποιο partition του δίσκου αλλά στο mbr του δίσκου. τα υπόλοιπα μπαίνουν στο partition (stage 1.5 etc).

1) όχι, γιατί θα έχεις πειράξει το mbr. πρέπει από recovery console -> fixmbr fixboot

2) ναι

3) κανονικά. αν έχεις στο mbr τον grub και βάλεις win (κάνεις εγκατάσταση) θα τον χάσεις (δε θα μπουτάρει linux). σε δισκέτα όλα κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είχα ξαναβάλει Linux, όταν θέλησα να τα διαγράψω, πάτησα fixboot και fixmbr από recovery console και έγινε χαμός! Δεν έμπαινε σε κανένα λειτουργικό και χάθηκε και το partition των XP!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.