kpetros Αύγουστος 29, 2020 Author #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2020 5 ωρες δεν ειναι τιποτα.... την στιγμη που με βλεπω να κανω τις ρωγμες για καμια βδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Αύγουστος 29, 2020 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2020 Βαλε μια φωνη να ερθω να το κανουμε σε μιση βδομαδα Δεν ειναι τιποτα παντως. Αρκει να κανεις την πρώτη. Μετα θα καραλαβεις πως να πας κ θα δεις οτι το μονο που χρειαζεσαι ειναι η τριγωνη ξυστρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 31, 2020 Author #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2020 @karmen1983 Τα "κατω" λουκια ειναι πιο πλατια .... δοκιμασα με το δραπανο . Ομολογω πως επρεπε να μου κοψει απο πριν οτι η περιστροφη θα με παρασερνε . Τα πανω ειναι με την τριγωνη , δοκιμασα με το καλεμι να το ξεκιναω αλλα μετα διαπιστωσα οτι και με το μυτερο του σφυριου ειναι το ιδιο πραμα . Εξακολουθει να θελει αρκετη δυναμη και αυτα τα λιγα που εκανα , πρεπει να μου πηραν γυρο στο τεταρτο.Αρα ....μια μερα ο καθε τοιχος ? Αν υπαρχει τροπος να κρατησω το pattern , θα ψηνομουν αγρια , μαρεσει αυτο το abstract των ρωγμων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 31, 2020 Author #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2020 Μηπως να στοκαρω κατευθειαν οπως ειπε ο @stam1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Σεπτέμβριος 1, 2020 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2020 Καθάρισε και βάλε αστάρι πριν να στοκάρεις 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Σεπτέμβριος 9, 2020 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 On 1/9/2020 at 11:31 ΠΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε: Καθάρισε και βάλε αστάρι πριν να στοκάρεις Την έχω πατήσει, στόκαρα χωρίς αστάρωμα και ξεφλουδίσει ο τοίχος μετά από ένα χρόνο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Σεπτέμβριος 10, 2020 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2020 14 hours ago, Γιώργος 1 said: Την έχω πατήσει, στόκαρα χωρίς αστάρωμα και ξεφλουδίσει ο τοίχος μετά από ένα χρόνο. Εμενα σε 1 εβδομαδα που ειχε στοκαρει μαστορας ξεφλουδισε. Προφανως δε καθαρισε/ασταρωσε, μετα που το εβαψα εγω ειναι τελειο 1 χρονο μετα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Σεπτέμβριος 16, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2020 Yπαρχουν δουλειες που θελουμε να κανουμε για το κεφι μας κ δουλειες που πρεπει... Βαψιμο κ επισκευη κατω σπιτιου που ειχε να βαφτει 15 χρονια κ περυσι με το σεισμο ειχε γινει βοβαρδισμενο τοπιο, με πολλες ρωγμες κ φευγατους σοβαδες.... Μαζεψα τα κουραγια μου στην αδεια κ ξεκινησα... 2-3 πραματακια για να μην τα ξεχασω στην πορεια... Ασταρι παντου, πριν το στοκαρισμα, πριν το βαψιμο ... ΟΧΙ πολυ αραιωμα στο χρωμα....κ αραιωμα σε οσο χρωμα χρησημοποιουμε ,οχι σε ολο τον κουβα. Πολυ καλη μονωση κ με υπομονη... Η απολυτη απελπισια ηταν οταν εβαζες σπατουλα σε ραγισμενο σοφα κ εφευγε 1 τετραγωνικο για πλακα!!!!!!!!!!!!!!!!! Ευτυχως ειχε ανεβει τ αδερφι για 2 μερες κ βοηθησε πολυ...μιλαμε για μια βδομαδα ,απο 12 ωρες την ημερα...[με ψιλοδιαλειμματα, εχουμε κ μια Α ηλικια]... Το ταβανι πηρε 3 χερια να ασπρισει...[ο γιος ,αραχτος επιβλεπει!!!!!!!!!!!] Τα κοψιματα , κ ηταν πααααααρα πολλα ,[ολα τα κοψιματα x4-5 φορες με πεθαναν] ειναι οτι χειροτερο μπορει να τυχει σε ανθρωπο!!!!! Δε γινοντουσαν απο κατω , λογω λεπτομερειων, 3 διαφορετικων χρωματων κ γυψινων, ανεβα κατεβα στη σκαλα βελαξα! Στα τριψιματα βοηθησαν αυτα...η σκουπα δουλευε οταν δουλευε το τριβειο [στη σκαλα 2] κ σταματαγε 10 δευτερολεπτα μετα , αφου το σταματαγα...Γυαλοχαρτο κρισαρα βεβαια , με γλυτωσε πολυ σκονη... χρωματα εβαλα αυτα, πρωτη φορα , με αρκετα καλες εντυπωσεις...θα τα ξαναπροτιμησω στο μελλον. Εκτος απο το στοκο σε σκονη , χρησιμοποιησα κ αυτους ,με τον πρωτο στις βαθειες ρωγμες... Κ μερικες φωτο, ατακτα εριμενες απ τα βαψιματα ,που τραβαγε η γυναικα.... ΑΤΙΜΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ... 15 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
scorpiosm Σεπτέμβριος 16, 2020 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2020 καταπληκτικό έγινε, μπράβο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Σεπτέμβριος 19, 2020 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2020 Όλα όμορφα και ωραία, εκτός από εκείνο το δοκάρι που έπρεπε να γίνει άσπρο όπως τα ταβάνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Σεπτέμβριος 19, 2020 Author #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2020 Μπεζ ειναι αυτο το χρωμα? Σκεφτομαι για ασπρο το ταβανι και γκρι του παγου τους τοιχους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Σεπτέμβριος 20, 2020 #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2020 Αν εχουμε να στοκαρουμε η να σπατουλαρουμε εξωτερικη γωνια υπαρχει κανενα κολπο; εκτος απο ειδικη σπατουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Σεπτέμβριος 20, 2020 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2020 Με λιγη εξασκηση γινεται με ενα περασμα κρατώντας δυο σπατουλες ταυτοχρονα. Με την ειδικη σπατουλα προσωπικα δε τα καταφερα ποτε. Διαφορετικα σπατουλαρεις ξεπερνώντας ελαφρα τη νοητή ακμη και με τριψιμο το φέρνεις εκει που πρεπει. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Σεπτέμβριος 21, 2020 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2020 On 19/9/2020 at 9:27 ΜΜ, το μέλος kpetros έγραψε: Μπεζ ειναι αυτο το χρωμα? Σκεφτομαι για ασπρο το ταβανι και γκρι του παγου τους τοιχους oχι ακριβως ...ειναι οι κωδικοι P636L , P639L της berling ... Aναλογα το φως δειχνουν τελειως διαφορετικα ολα τα χρωματα μεσα στο σπιτι, μη νομισεις οτι αυτο που θα δεις στο δειγματολογιο , θα δειχνει κ το ιδιο οταν βαψεις!!!!!!!!![δες φωτο απο πανω πως διαφερουν με διαφορετικο φωτισμο] πριν 17 ώρες, το μέλος Parhs έγραψε: Αν εχουμε να στοκαρουμε η να σπατουλαρουμε εξωτερικη γωνια υπαρχει κανενα κολπο; εκτος απο ειδικη σπατουλα Εκτος απο τον τροπο της Αγαπης η την γωνιακη σπατουλα μπορεις να βαλεις γωνιακα πηχακια στις γωνιες οπως εγω... Δειχνουν ομορφα, κ ταυτοχρονα σου λυνουν το προβλημα προστατευοντας κ τις γωνιες απο χτυπηματα κ σπασιματα...[δες τις φωτο απο τα βαψιματα] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Οκτώβριος 3, 2020 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2020 (edited) Οποιος θέλει ας μου πει τη γνώμη του. Θέλω να βάψω σιγα σιγα το σπιτι που φτιάχνω. Επειδη δε περισσεύουν λεφτα και για αυτο λεω να βαψω σιγα σιγα καποιους χωρους. Με τοσα χρηματα που εχω δωσει εως τωρα επερνα bmw καινουργια. Το θέμα ειναι πως παρότι δεν ειναι πολυ παλιό περιπου 2005 ισως εχει αρκετές ρωγμές σε καποια δωματια. Μερικές ειναι απλές δηλαδη τριχοειδης ή στη τελικη στρωση σοβα. Για αυτες δε ξερω αν ειναι καλύτερα να βαλω ακρυλικος στοκο ή τσιμεντοειδη σπατουλαρισματο μιας και θα σπατουλαριστουν καποια σημεια επειδη ειχε πλυμηρησει και εχει φτυσει το στοκο και λιγο σοβα. Οι αλλες ειναι μεταξύ τουβλου και κολωνων ή δοκαριου. Σε ενα σημειο ειναι σα να πηγε πισω ο τοιχος. Σε μερικα σημεια εχει ξεκολησει ο σοβας οπως μεταξυ τουβλων κολωνας και με ευκολια πεφταν κοματια οπως βλεπετε. Δεν ειναι σιγουρος αν αξιζει σε αυτα να σκάψω με το πιστολετο γυρω στα 10cm και να βαλω καποιο τσιμεντοειδες R2 και σοβατισμα με υαλοπλεγμα για παραδειγμα. Τελος οσο αφορά τις ρωγμες κατα μηκος των καλώδιων δε ξέρω κατα πόσο αξίζει να ανοιχτουν.. παντως φαινεται πως εχει ρωγμη σε ολο το βαθος. Σκεφτομαι μηπως καπω ελαστομερες σφραγιστικο να διορθωνε το προβλημα χωρις να φτιαχτει ολος ο σοβας. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 3, 2020 από Parhs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Οκτώβριος 4, 2020 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2020 On 8/25/2020 at 6:49 AM, karmen1983 said: Εδω εισαι Υπαρχει ειδικη τριγωνικη ξυστρα γι αυτη τη δουλεια. Αλλα αν εχεις πολυεργαλειο με προσαρτημα για σοβα ή γενικα δομικα θα κανεις δουλειά εστω κ πιο αργα. ( με γωνιακο τροχο επισης αλλα η σκονη ειναι ανυποφορη) Δοκιμασα αυτη τη σπατουλα αλλα επειδη ειναι λεπτο το σιδερο στραβωνε στις ακρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektar2018 Δεκέμβριος 23, 2020 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2020 hello! Σε τοιχο βαμμενο με καλης ποιοτητας πλαστικο, σε καλη κατασταση που δεν εχει ομως λεια υφη, ειναι σοβας παραδοσιακος, ποια ειναι η διαδικασια για να γινει (σαν) σπατουλαριστο? Πρεπει να ασταρωθει και μετα να σπατουλαριστει ή στοκαριστει με λειο σοβα? Και μετα βάψιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Δεκέμβριος 24, 2020 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2020 22 hours ago, Nektar2018 said: hello! Σε τοιχο βαμμενο με καλης ποιοτητας πλαστικο, σε καλη κατασταση που δεν εχει ομως λεια υφη, ειναι σοβας παραδοσιακος, ποια ειναι η διαδικασια για να γινει (σαν) σπατουλαριστο? Πρεπει να ασταρωθει και μετα να σπατουλαριστει ή στοκαριστει με λειο σοβα? Και μετα βάψιμο? Δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω πως μονο σπατουλαρισμα γινεται. Ο σοβας δεν εχει τοσο λεπτο κοκκο εκτος αν σου κάνει και τυπου μαρμαροσοβας οχι σπατουλαριστο. Βεβαια αν ειναι πολυ χοντρο τωρα δε θες λεπτο στοκο λιγο πιο χοντρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astro87 Ιανουάριος 10, 2021 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2021 Καλησπέρα! Να παραθέσω ένα θέμα που με απασχολεί. Πριν από 6 μήνες βάψαμε το σπίτι μας με χρώματα γνωστής εταιρίας με πλαστικο οικολογικό χρώμα. Η μπογιά αφού στέγνωσε άρχισε να μυρίζει ελάχιστα το πρώτο διάστημα και με την πάροδο του χρόνου αυτό εχει επιδεινωθεί. Η εταιρία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δεν ξέρω τι να κάνω! Έχει κανείς ιδέα που μπορεί να οφείλεται αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts