Jump to content



Πτώση απόδοσης laptop σε games με usb c hub


Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ μετά από καιρό. Ανοίγω το thread για ένα πρόβλημα που μου έχει σπάσει το κεφάλι αυτές τις ημέρες. Έχω ένα Xiaomi Mi Notebook Air και μέχρι να στήσω κανονικό pc, πρέπει να μετατρέψω αυτό σε ένα :p . Οι 2 usb απλά δε με φτάνουν, οπότε σε αναζήτηση για hub. 

Το πρώτο που δοκίμασα είναι αυτό. Το συνδέω, όλα ωραία και καλά ώσπου πάω να παίξω και παρατηρώ λίγα fps και stuttering. Υπέθεσα ότι έχει κάποιο πρόβλημα, το επέστρεψα και πήρα αυτό. Guess what, έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αυτή τη φορά το έψαξα λίγο παραπάνω.

Αν είναι συνδεδεμένο όπως πρέπει, δηλαδή το τροφοδοτικό του λάπτοπ σε αυτό και αυτό στη usb c του λάπτοπ, έχω το πρόβλημα απόδοσης. Αν το αφήσω αυτό πάνω και απλά τραβήξω την τροφοδοσία, δηλ. το λάπτοπ τρέχει από τη μπαταρία, έχω κανονική απόδοση σε παιχνίδια. 

Έτρεξα το afterburner για να δω τι συμβαίνει όταν βάζω/βγάζω την τροφοδοσία (no comments που δεν είναι screenshot :P). Στο μπλε έπαιζα με την τροφοδοσία, και στο κόκκινο που ανεβαίνει το gpu1 bus usage την έβγαλα και το παιχνίδι έτρεχε κανονικά. Το afterburner έχει σαν 1 την nvidia και σαν 2 την onboard. Τι #$@#$%@! είναι αυτό το πρόβλημα; Κάποια ασυμβατότητα; Στο google δε βρήκα κανέναν να έχει αντίστοιχο θέμα.. Έχω παραγγείλει ένα κανονικό usb hub γιατί δε βλέπω να βγαίνει άκρη με τα c, αλλά και πάλι είμαι περίεργος να μάθω τι φταίει. Any ideas? 

 

Inked1604171666644_ΑΑΑLI.jpg

Έγινε επεξεργασία από racer
Link to comment
Share on other sites

Το έχω τσεκάρει, οι ρυθμίσεις είναι σωστές. Max performance παντού.

Αυτό που έχω ως πιο πιθανό είναι πως το hub κρατάει κάποιο ρεύμα και το λάπτοπ για κάποιο λόγο "πέφτει" όταν το συνδέω στο ρεύμα; Σε κάποιες φώτο προϊόντων, όπως εδώ, φαίνεται πως παίρνουν 100w από το τροφοδοτικό και βγάζουν 85 στο λάπτοπ. Το τροφοδοτικό του xiaomi είναι 65w, άρα ας πούμε του φτάνουν χοντρικά 50 και τα κακαρώνει; Θα μπορούσα θεωρητικά να λύσω το πρόβλημα με ενα δυνατότερο τροφοδοτικό; 

Έγινε επεξεργασία από racer
Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανο ειναι αυτο που ειπες, το hub δε μπορει να δωσει στο λαπτοπ ολα τα watt που χρειαζεται. Και εδω και καποια χρονια ολα τα λαπτοπ εχουν παρομοια συμπεριφορα με το δικο σου οταν δε τροφοδοτουνται πληρως με οτι χρειαζονται.
Γιατι απλα δε βαζεις το hub σε μια αλλη θυρα ; ή εαν δεν εχεις αλλη usb-c να παρεις ανταπτορα ή νεο hub για να το βαλεις σε κλασσικη usb,

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.