Jump to content


Πλατφορμα διεκδικησης αναδρομικων στον εφκα


Seek & Find

Recommended Posts

Δυστυχως μ'αυτα παιδευομουν αλλα τζιφος.. ειχε γινει λεει μια δικαστικη προσφυγη(Αγωγή Ν.702/77 αυτο βρηκα)  για παρανομη παρακρατηση χρηματων για ασφαλισμενους του ΝΑΤ και τωρα θα ανοιγε και ηλεκτρονικη πλατφορμα για καποια αιτηση ακουσαν μαλλον σε παπαδακη η κατι τετοιο. Κατσε να πω στον ψοφιο μηπως ξερει @DEADLAZARUS

Ευχαριστω!

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

20181025-efka-makridaki-1024x576.jpg
WWW.ERTFLIX.GR

Ειδική πλατφόρμα έχει ανοίξει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για τους συνταξιούχους, προκειμένου να κάνουν αίτηση


αν εννοείς αυτό

WWW.EFKA.GOV.GR

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συνταξιούχους


ηλεκτρονικη αιτηση Συνταξιουχων στον ΕΝΦΙΑ για τις μειώσεις σε κύρια και επικουρική σύνταξη.
όταν πατήσεις εκεί σου ζητά κωδικούς taxisnet παρακάτω δεν έχω ιδέα πως συνεχίζεις.Ούτε γνωρίζω αν το ΝΑΤ ανήκει εκεί ή κάπου αλλού.

Πρόσεχε μόνο, από γκουγκλ τα βρήκα, δεν γνωρίζω τι και πώς. Αν έχεις παέι ήδη εκεί και δεν είναι αυτό που αναζητάς, αγνόησε το ποστ μου

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πάρε και το ΦΕΚ να το χεις πρόχειρο αν και δε νομίζω να σε διευκολύνει. Σου βάζω το κείμενο μόνο στο λινκ, τσέκαρε ότι αντιστοιχεί ακριβώς στο αυθεντικό ΦΕΚ αν πας να βυθιστείς σε τέτοιες αναγνώσεις.
Άρθρο 2. Στο γ κάτι πήρε το μάτι μου περί ΝΑΤ

give-money.jpg
WWW.LAWSPOT.GR

Ποια ποσά επιστρέφονται, πώς και πότε θα γίνει η καταβολή, τι ισχύει για όσους έχουν ασκήσει αγωγές (ΦΕΚ)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 12 ώρες, το μέλος Seek & Find έγραψε:

Δυστυχως μ'αυτα παιδευομουν αλλα τζιφος.. ειχε γινει λεει μια δικαστικη προσφυγη(Αγωγή Ν.702/77 αυτο βρηκα)  για παρανομη παρακρατηση χρηματων για ασφαλισμενους του ΝΑΤ και τωρα θα ανοιγε και ηλεκτρονικη πλατφορμα για καποια αιτηση ακουσαν μαλλον σε παπαδακη η κατι τετοιο. Κατσε να πω στον ψοφιο μηπως ξερει @DEADLAZARUS

Ευχαριστω!

Καλά, έχεις τους ειδικούς στο πιάτο σου (Παπαδάκης/Αυτιάς) και ρωτάς εμένα:p;

Αυτοί ξέρουν πιο πολλά από εμάς.

Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα, δυστυχώς.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Καλά, έχεις τους ειδικούς στο πιάτο σου (Παπαδάκης/Αυτιάς) και ρωτάς εμένα


αυτοί παραπέμπουν στις σελίδες που του δείξαμε ο αστρο κι εγώ. Οι τύραννοί του ίσως εμπίπτουν σε ειδική υποκατηγορία που δεν έχει ρυθμιστεί έτσι ή δεν εμφανίζεται με έυχρηστο τρόπο στην σελίδα. Θα του πρότεινα να δοκιμάσει κι ένα τηλέφωνο στο ΝΑΤ μη τυχόν γνωρίζουν καλύτερα να τον καθοδογήσουν πιο εξειδικευμένα εκεί αλλά δεν τολμώ. Η ιστοσελίδα τους είναι τα ζώα μας αργά και είναι σφόδρα πιθανόν να τον μπερδέψουν χειρότερα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Παράθεση

α. Στο πρώτο στάδιο  οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά  την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία μέχρι 17/12/2020. Εφόσον διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά  τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους.

β. Εφόσον δεν διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά θα πρέπει μέχρι 28/2/2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση τα ζητούμενα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.  
Ειδικότερα ζητούνται από τους κληρονόμους να επισυνάψουν τα ακόλουθα 3 πιστοποιητικά...

Εχω μπερδευτει με το παραπανω..

1. Στην α φαση απλα βαζω τα στοιχεια που απαιτουνται και θετω την κατασταση της αιτησης ως προσωρινη;

2. Το ειρηνοδικειο της περιοχης δεν συμπεριλαμβανεται στη λιστα για να εκδωσω τα ζητουμενα πιστοποιητικα, εδω τι κανω επιλεγω Αθηνων;

3. Εστω επιλεγω Αθηνων, στην φορμα για το εκαστοτε πιστοποιητικο μου ζηταει να επισυναψω καποια δικαιολογητικα. Εχει το "browse" για να επισυναψω καποιο αρχειο αλλα δεν μου λεει ποια δικαιολογητικα να επισυναψω, Εδω τι κανουμε;

Link to comment
Share on other sites

https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2020-11/manual-anadromika-klironomon_0.pdf

οι οδηγίες. Σελίδα 10. Με απρόσεκτο διάβασμα αστραπή τα 3 πιστοποιητικά είναι που πρέπει να βαλεις. Τα πρόσθετα είναι για την περίπτωση που στην αίτηση υπάρχουν και ανήλικα τέκνα, οπότε πρέπει να βάλεις στην ίδια αίτηση τα ανάλογα πρόσθετα πιστοποιητικά για καθένα από αυτά.

1. πιστοποιητικό περί μη αποποίησης (ο αιτών/ούσα συν ένα για κάθε ανήλικο τέκνο ξεχωριστά)
2. περί μη δημοσίευσης διαθήκης (το ίδιο για τον αιτούντα και κάθε ανήλικο τέκνο)
3. πλησιεστέρων συγγενών (παρομοίως)

Για το ειρηνοδικείο δεν γνωρίζω τι έχουν κάνει. Πρέπει να μπει η δικαστική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα δύο πιστοποιητικά, το 1 και το 2. Μπορεί να είναι και λάθος του συστήματος αν λείπει εκείνο που σε αφορά. επίσης βεβαιώσου ότι το αναζητάς με το σωστό όνομα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Ναι, δυστυχως λειπει το αρμοδιο ειρηνοδικειο τα κοιταξα ενα προς ενα τι να κανω να περιμενω; Λεει ομως τα ακολουθα:

Παράθεση

δικαστήριο κληρονομίας είναι το Ειρηνοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο κληρονομούμενος είχε κατά το χρόνο του θανάτου του την κατοικία του και αν δεν είχε κατοικία, τη διαμονή του και αν δεν είχε ούτε διαμονή, το Ειρηνοδικείο της πρωτεύουσας του Κράτους.

Τωρα για τα  1,2,3 μαλλον δεν τα εξηγησα καλα. Στην φορμα που συμπληρωνω για να μου χορηγηθούν τα 1 2 3 (οχι δηλαδη στην αρχικη αιτηση) μου ζηταει να επισυναψω καποια επιπροσθετα δικαιολογητικα αλλα δεν μου γραφει ποια ειναι αυτα. Μπορεις να το διαπιστωσεις μπαινωντας εδω και πατωντας νεα αιτηση. Δεν χρειαζεται να ολοκληρωσεις την διαδικασια απλα δες το. Εγινε τωρα κατανοητο; Αν οχι πες μου να συμπηρωσω.

 

Ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

'ωπα, σιγά σιγά γιατί θα μπερδευτώ:

την διαδικασία δεν την ξέρω γιατί δεν με αφορά προσωπικά, δεν το έχω ψάξει ποτέ. Κοίταξα το λινκ που έδωσες μήπως καταφέρω να σε ξεμπερδέψω.

Είδα μέχρι ένα σημείο, ελπίζω να βλέπουμε το ίδιο. Έφυγα χωρίς να ολοκληρώσω.

Κατ΄ αρχάς: το ζήτημα με το ότι δεν υπάρχει το ειρηνοδικείο που σε ενδιαφέρει. Απαντιέται ήδη στην σελίδα που μου έδωσες για να μπω. Το διάβασες; (θα διαβάζεις τα πάντα στο Ταξις, δεν είναι να τα προσπερνάς, ακόμα κι αν σου φαίνονται άχρηστα)

 

Για να επιλέξετε δικαστήριο, λαμβάνετε υπόψη ότι:

δήλωση αποποίησης κληρονομίας γίνεται στη γραμματεία του δικαστηρίου κληρονομίας
δικαστήριο κληρονομίας είναι το Ειρηνοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο κληρονομούμενος είχε κατά το χρόνο του θανάτου του την κατοικία του και αν δεν είχε κατοικία, τη διαμονή του και αν δεν είχε ούτε διαμονή, το Ειρηνοδικείο της πρωτεύουσας του Κράτους.
Μέχρι την 01/03/2013, δικαστήριο της κληρονομίας ήταν το μονομελές Πρωτοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο κληρονομούμενος είχε κατά το χρόνο του θανάτου του την κατοικία του και αν δεν είχε κατοικία, τη διαμονή του και αν δεν είχε ούτε διαμονή, το μονομελές Πρωτοδικείο της πρωτεύουσας του κράτους.

Σήμερα, η υπηρεσία παρέχεται για συγκεκριμένα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία. Σταδιακά, θα ενταχθούν όλα τα δικαστήρια.

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση του πιστοποιητικού ηλεκτρονικά, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οπότε, αν το δικαστήριο που σε αφορά δεν εμφανίζεται, δεν βάζεις στα κουτουρού Αθήνα. Αθήνα θα βάλεις μόνο αν εμπίπτει η περίπτωσή σου στην Αθήνα (αν δεν βγάζεις άκρη μόνος σου για το πού εμπίπτει, είτε ρωτάς στο ΚΕΠ όπως σου υποδεικνύει είτε πρέπει να στο απαντήσει κάποιος που γνωρίζει την περίπτωσή σου και τις διατάξεις, συνήθως είναι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υπάλληλοι στη γραμματεία του δικαστηρίου που εκδίδει το πιστοποιητικό κλπ).

Αφού ξεκαθαρίσεις το θέμα του σε ποιο δικαστήριο ειναι να απευθυνθείς, εφόσον δεν υπάρχει στη λίστα, είτε θα περιμένεις μέχρι να το βάλουν (σταδιακά θα ενταχθούν, διάβασε παραπάνω) είτε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για την τηλεδιάσκεψη. Να φοράς κολώνια και γραβάτα αν τηλεδιασκεφθείς.

Αφού βγάλεις άκρη με τα παραπάνω, αν καταλήξουμε ότι μπορείς να υποβάλεις μέσω αυτής της εφαρμογής, ερχόμαστε στην ερώτηση που κάνεις. Σκοπός σου είναι να πάρεις δύο πιστοποιητικά (τουλάχιστον δύο, αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα για τα οποία ο αιτών υποβάλει μια αίτηση για καθένα ενσωματωμένη στην δική του αίτηση, τότε χρειάζεσαι από ένα πιστοποιητικό μη αποποίησης για το κάθε πρόσωπο κληρονόμου).

Δεν θυμάμαι αν χρειάζεται κάποιο δικαιολογητικό (του τύπου ληξιαρχική πράξη θανάτου, συν κάτι που τεκμηριώνει το γιατί ενδιαφέρεσαι) ή αν μπορείς για το μη αποποίησης να συμπληρώσεις μονάχα τα στοιχεία. Αυτό, αν δεν θυμάται ακριβώς να στο απαντήσει κάποιος εδώ, θα στο απαντήσουν εύκολα κι από την γραμματεία του ειρηνοδικείου σου ή κάποιος εκεί συμβολαιογράφος ή δικηγόρος κλπ.

Προσπαθώ να θυμηθώ τι είχα υποβάλει όταν είχε πεθάνει η μάνα μου, νομίζω ληξιαρχικές πράξεις θανάτου μοίραζα δεξιά κι αριστερά. Αντίγραφα τέτοιων πράξεων, αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι το μόνο δικαιολογητικό, τότε τα έδινε το ληξιαρχείο (αν χρειάζονται πολλά όποιοι εξυπηρετείς και δεν τα έχουν σε μορφή pdf, να τους πεις ότι καλό είναι να ζητήσουν 1-2 ίσως και τρία πρωτότυπα, να μην χάσουν το πρωτότυπο και να βγάλουν φωτοτυπίες τις οποίες θα επικυρώνουν είτε κάποιος δικηγόρος/ΚΕΠ είτε οι δημόσιες αρχές στις οποίες κατατίθεται η αίτηση. Ξέρω, σε μπερδεύω χειρότερα, μην ανησυχείς, συγκράτησε μονάχα «ληξιαρχική πράξη θανάτου = να την έχετε σε πολλά αντίτυπα αν πρόκειται να κινηθείτε με χαρτί).
Ίσως να είχα υποβάλει μαζί κι ένα εγγυτέρων συγγενών (αυτά τα δίνει ο Δήμος ή τα κεπ, νομίζω με τον κορώνα μπορείς να το βγάλεις κι ηλεκτρονικά απευθείας).
Ίσως μια σκέτη δήλωση ότι το ζητώ επειδή έχω έννομο συμφέρον.

Το δεύτερο πιστοποιητικό που χρειάζεσαι είναι το «περί μη δημοσίευσης διαθήκης». Αν υπάρχει διαθήκη και αυτοί τους οποίους εξυπηρετείς έχουν κληρονομήσει μέσω διαθήκης, η εφαρμογή δεν σε αφορά. Θα πρέπει να γίνει η αίτηση διαφορετικά, έτσι όπως το βλέπω η εφαρμογή επιτρέπει την διαδικασία που κοιτάς μονάχα για «εξ' αδιαθέτου κληρονόμους»

Το τι γίνεται με τους «εκ διαθήκης κληρονόμους» και αυτά τα συγκεκριμένα αναδρομικά δεν έχω ιδέα. Είτε το έχουν γράψει στον νόμο/απόφαση/δεν ξέρω πώς πέρασαν την ρύθμιση, νομίζω ήταν με τροπολογία στη Βουλή αλλά μπορεί να το μπερδεύω με άλλα αναδρομικά, ειτε θα πρέπει να στο πουν από τον ΕΦΚΑ ή κάποιος δικηγόρος κλπ.
Για το πιστοποιητικό «περί μη δημοσίευσης διαθήκης» ίσως χρειάζονται αντίστοιχα δικαιολογητικά με το προηγούμενο (ληξ. πράξη θανάτου/πλησιεστέρων συγγενών) ίσως και τίποτα.

Σε κάθε μα κάθε περίπτωση χρειάζεσαι τα στοιχεία του αποβιώσαντος (του «κληρονομούμενου»).

Καταλαβαίνεις; Συγγνώμη αν σε μπερδεύω χειρότερα

1. Πιστοποιητικο μη αποποίησης = γράφει κατι σε στυλ «ο Σαλντέ δεν έχει αποποιηθεί την κλήρονομιά του τάδε» «ο Σηκεντφαιντ δεν έχει αποποιηθεί» κλπ. Για αυτόν το λόγο χρειάζεσαι ξεχωριστά τέτοια και για κάθε ανήλικο αν υπάρχουν κι ανήλικα στην αίτηση. 

2. περί μη δημοσίευσης διαθήκης = γράφει κάτι σε στυλ «ο τάδε απεβίωσε τότε, δεν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη του στο ειρηνοδικείο μας κλπ». Αυτό λογικά είναι ένα, το ίδιο για όλους (η διαθήκη είναι μία, η μη διαθήκη είναι μηδέν, το 0 είναι ίδιος αριθμός και για τον σαλντε και για τον σηκ, ενώ το μη αποποίησης είναι ξεχωριστό,
 

Link to comment
Share on other sites

Παράβολα που απαιτούνται και από πού θα τα προμηθευτείτε:
Ένα χαρτόσημο ΤΑΧΔΙΚ (μεγαρόσημο) αξίας τριών ευρώ (3,00€) για την κατάθεση της αίτησης
Ένα χαρτόσημο ΤΑΧΔΙΚ (μεγαρόσημο) αξίας δυο ευρώ (2,00€) για την επικύρωση του πιστοποιητικού
Χαρτόσημα μπορείτε να προμηθευτείτε από τις Δ.Ο.Υ. και τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους.
Δικαιολογητικά
α/α    Απαραίτητα Δικαιολογητικά    Κατάθεση από τον Αιτούντα / Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση
1    Αίτηση    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς
2    ΤΑΧΔΙΚ 3 € για την αίτηση    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς
3    ΤΑΧΔΙΚ 2 € για το πιστοποιητικό    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς
4    ΤΑΧΔΙΚ 2 € για κάθε επιπλέον αντίγραφο    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς
5    Ληξιαρχική πράξη θανάτου    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς
6    Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών του κληρονομούμενου    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς
7    Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας για ταυτοποίηση των στοιχείων της αίτησης    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς
8    Σε περίπτωση που αιτηθείτε το πιστοποιητικό ταχυδρομικώς θα εσωκλείσετε στο φάκελο και ένα γραμματόσημο    Κατάθεση από τον αιτούντα αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς

πρόσεχε, το λινκ είναι εταιρεία που διεκπεραιώνει με αμοιβή, προσοχή τι πατάς αν πας στην σελίδα αυτή. Με τον κορωνοϊό κάπου γράφουν ότι έχουν καταργηθεί προσωρινά κάποια από τα δικαιολογητικά/πληρωμές. Μην βιαστείς να πληρώσεις κάτι από τα παράβολα χωρίς να έχεις επιβεβαιώσει αν απαιτείται αυτήν την περίοδο.
 

WWW.DIEKPEREOSEIS.GR

Collapsing Sidebar for Joomla Templates

Το πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης εκδίδεται από τα κατά τόπους ειρηνοδικεία για θανάτους από 1/3/2013 και μετά, ενώ για παλαιότερους θανάτους εκδίδεται και από το πρωτοδικείο αθηνών (κτίριο 4). Δείτε τον αντίστοιχο νόμο (Ν.4055/2012 άρθρο 4, εδάφιο 1 & 6)

 

ΒΗΜΑ 1
11Σκαναρισμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου αθεώρητη*
* Η υποχρέωση θεώρησης δημόσιων εγγράφων καταργήθηκε με το νόμο 4250/2014. Δείτε τη σχετικη εγκύκλιο ΕΔΩ

22Κόστος παραβόλου μεγαροσήμων 5,5€ για την κατάθεση της αίτησης και του αρχικού αντιγράφου και 2,2€ για κάθε επιπλέον αντίγραφο του αρχικού
Η υποχρέωση έκδοσης μεγαροσήμων ανεστάλλει λόγω της πανδημίας από 20/3/2020, σύμφωνα με το Αριθμ. 8721 ΕΞ 2020 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 1384/14.3.2020 και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

Οπότε, αν το δικαστήριο που σε αφορά δεν εμφανίζεται, δεν βάζεις στα κουτουρού Αθήνα. Αθήνα θα βάλεις μόνο αν εμπίπτει η περίπτωσή σου στην Αθήνα (αν δεν βγάζεις άκρη μόνος σου για το πού εμπίπτει, είτε ρωτάς στο ΚΕΠ

 

πριν 2 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

Σκοπός σου είναι να πάρεις δύο πιστοποιητικά

Σε υπερευχαριστω για το σεντονι και την υπομονη.

Για την παραθεση 1: Ξερω που εμπιπτει αλλα δεν υπαρχει στη λιστα της ηλεκτρονικης  πλεον εφαρμογης αρα κλεινω ραντεβου με ΚΕΠ λαιβ

Για την παραθεση 2: Δεν υπαρχουν τελη καθως εχει γινει αναστολη. Τωρα εστω οτι στα ΚΕΠ πουνε βαλε το ταδε, εχω χαρτι πλησιερστερων και πραξη θανατου αλλα δεν εχω περι μη αποποιησης και περι μη δημοσιευσης διαθηκης (δεν υπαρχει διαθηκη). Εδω κολλαει το θεμα αγρια. Εστω οτι συμπληρωνω αιτησεις ηλεκτρονικα στο ταδε ειρηνοδικειο για τα 2 παραπανω χαρτια. Στο τελος μου ζηταει βαλε δικαιολογητικα, υποθετωπραξη θανατου κτλ αλλα δεν μου τα ονομαζει ποια ειναι αυτα. Αρα θα πρεπει να τα ρωτησω στο ραντεβου με τα ΚΕΠ και αυτα μαλλον.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Seek & Find said:

εχω χαρτι πλησιερστερων και πραξη θανατου αλλα δεν εχω περι μη αποποιησης και περι μη δημοσιευσης διαθηκης (δεν υπαρχει διαθηκη). Εδω κολλαει το θεμα αγρια.


αν υπήρχε το ειρηνοδικείο στην λίστα, θα τα έβγαζες επιτόπου ηλεκτρονικά στην ίδια σελίδα που μου έδειξες αν πρόσεξα καλά μέχρι την οθόνη που έφτασα. Εμφανίζονται ως επιλογές στα drop down πεδία (σκέτατα βελάκια δείχνουν τα πεδία κενά, μόλις επιλέξεις ειρηνοδικείο στο πρώτο πεδίο, εμφανίζονται τα δικαιολογητικά πιστοποιητικά στο δεύτερο.)
Λπγικά γίνεται μέσω ΚΕΠ τώρα που δεν έχεις ειρηνοδικείο (δοκίμασε με άσχετο ειρηνοδικείο να δεις τι σου λέω, μην τρέχω τζάμπα για σκρηνσοτ, τα καταλαβαίνεις μια χαρά φαντάζομαι αυτά που σου λέω).

Τελικά, εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή του ΕΦΚΑ  ua soy ta k;anei ola ο υπάλληλος στην τηλεδιάσκεψη φαντάζομαι.
Μην ανησυχείς θα είναι εύκολο αν το έχω καταλάβει σωστά.

Να προσέχεις το εξής: κάπου πήρε το μάτι μου ότι αν εκείνος που υποβάλει την αίτηση είναι κάποιος εκπροσωπος του κληρονόμου, κάτι γράφει για στοιχεία δικηγόρου κλπ. Εσύ, αν το καταλαβαίνω και συγγνώμη για το αδιάκριτο, θέλεις στην πραγματικότητα να βοηθήσεις έναν κληρονόμο να το κάνει. Σαν να καθόταν ο κληρονόμος στον υπολογιστή και να έκανε την διαδικασία μόνος του. Σου έχει δώσει τα στοιχεία κλπ.
Στην εφαρμογή απευθείας μέσω web, αυτό γίνεται εύκολα επειδή απλώς συμπληρώνεις στοιχεία (μπορείς εύκολα να γράψεις τα στοιχεία του σαλντε χωρίς το κομπιούτερ να καταλάβει ΄΄οτι δεν είσαι ο σαλντε). Σαν να έκανε την αίτηση ο ίδιος ο σαλντε.

Στο ΚΕΠ αυτό δεν γίνεται γιατί μεσολαβεί άνθρωπος που καταλαβαίνει ότι δεν είσαι ο σαλντε. Μην σκας. Απλώς πρέπει να έχεις δίπλα σου τον σαλντε, να τον βοηθάς ώστε να κάνει εκείνος την τηλεδιάσκεψη.

Διευκρίνισέ μου αν το έχω καταλάβει σωστά σε παρακαλώ, για να μην μπερδεύομαι με σενάρια χωρίς λόγο.

Έγινε επεξεργασία από salde
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα τα καταλαβες και ναι το ραντεβου στο κεπ θα το κλεισω με τον "κλειδαριθμο" του ενδιαφερομενου και απλα θα παρευρισκομαι στην τηλεδισσκεψη

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Seek & Find said:

απλα θα παρευρισκομαι στην τηλεδισσκεψη


οπότε αν δε θες να φαίνεσαι επίσημα, θες να μην υπογράφεις εσύ πουθενά, στην τηλεδιάσκεψη πρέπει να τον έχεις δίπλα σου, να «μιλήσει εκείνος κι εσύ από δίπλα όπου δυσκολεύεται θα του τα πληκτρολογείς στο pc. Μόνο εκείνος θα «υπογράφει» την αίτηση. Αν είναι ένας, αρκετά απλό, αν υπάρχουν ανήλικα στην αίτηση λίγο παραπάνω κόπος, ειδικά στο «περί μη αποποίησης», όπου χρειάζονται ένα πιστοποιητικό ξεχωριστό για κάθε πρόσωπο.

Υγιαίνετε

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.