Jump to content



Καινούργιος στο άθλημα του νερού!!!


man@ice

Recommended Posts

Χαιρετώ όλους στο φόρουμ και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό!!!

Θέλω να βάλω και εγώ με την σειρά μου νεράκι στο pc μου και να κινηθώ το πολύ μέχρι τα 120-150. Σαν πρώτη σκέψη βλέπω κάποια έτοιμα συστηματάκια όπως Bigwater, Waterchill, Reserator κτλ που είναι στα πλαίσιο που θέλω χρηματικός.

Υπάρχει και η επιλογή των κομματιών ένα προς ένα αλλά απο ότι βλέπω με έναν προχειρο υπολογισμό ανεβαίνει η ταρίφα.

Για το Bigwater απο ότι βλέπω υπάρχουν τα πάντα που χρειαζεται μέσα στο κιτ αλλά αρκετές περιπτώσεις που έχει προβληματικό block απο μαμά οπότε με φοβίζει λίγο.

Για το Waterchill της Asetek απο ότι διαβάζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) έχει καλύτερο ψυγείο, αντλία και ίσως και block. Η αντλία λέει ότι είναι 220v όπότε θέλει και ρευμα, μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με αυτό; Επίσης στο συγκεκριμένο κιτ απο ότι εχω δεί δεν περιέχει το υγρό που πρέπει να βάλεις. Τι θα πρέπει να χρητιμοποιήσει κανένας καθώς και απο που μπορεί να το βρεί;

Το σύστημα μου έιναι Α64 3500+ με Asus A8V, οποιαδήποτε πρόταση δεκτή μιας και είμαι νέος στο παιχνίδι του νερού.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε τα άλλα thead στο Water Cooling , και τα πολύ παλαίότερα για να πάρεις μια ιδέα. Μάθετα καλά ώστε να μπορείς να στήσεις ένα νεροσύστημα με ξεχωριστά κομμάτια γιατί θα είναι ιο αποδωτικό.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και έχω κάνει κάποιο ανάλογο ψάξιμο όχι μονο στο συγκεκριμένο φορουμ αλλά και σε αρκετά άλλα.

Αν φτιάξω ένα custom λογικά θα είναι πιο αποδοτικό αλλά μαλλον ξεφέυγουμε στην τιμή. Με πρόχειρους υπολογισμούς αν πάω για φθηνές λύσεις: Αντλία περίπου 50, ψυγείο για 12άρη ανεμιστήρα 50, μπλόκ άλλα 50 όποτε είμαστε ήδη στα 150 χωρίς τους σωλήνες, το Reservoir, το υγρό και λογικά αν η αντλία είναι 220v κάποιον μηχανισμό για να ξεκινάει μαζί με το pc.

Στο multirama απο ότι έχω δεί έχουν το Waterchill με 102.30 τελική τιμή. Απο ότι έχω διαβάσει το ψυγείο του είναι το Black Ice xtreme που έχει απο μόνο του 50 και η αντλία του είναι 700l/h ενώ η Eheim 1048 έχει 600l/h και έχει 50-55. Με αυτά τα 2 αν πάρεισ ξεχωριστά φτάσαμε τα 100 ένω όλο το κιτ έχει 102.

Πόσο μεγάλη διαφορά έχει αν πάρω ξεχωριστά ψυγείο για 12άρι ανεμιστήρα, μια Eheim 1048 (που έιναι και 100l/h πιο κάτω απο αυτή του Asetek) και ένα άλλο block έτσι ώστε να αξίζει τα 60-70 παραπάνω; Θα μιλάμε για 6-7 βαθμούς πιο κάτω ή για 1-2 βαθμούς;

Να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει το extreme o/c απλά να είναι σε χαμηλές θερμοκρασίες η cpu επειδή με το XP-90 τώρα είμαι 40-41 idle και χτυπάω 50άρες σε full load.

Επίσης στο Waterchill (αλλά και σε άλλα συστήματα) τι υγρό να χρησιμοποιήσω; κάτι χρωματιστά που έχουν στα καταστήματα (uv reactive) είναι οκ ή θα δημιοργήσουν κάποιο πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω το Asetek waterchill KT03 (με αντλία L20). Το αγόρασα πρίν περίπου 20 μήνες και δουλεύει μια χαρά για οικονομική υδρόψυξη. Δυστυχώς δεν περιείχε ανεμιστήρα για το ψυγείο. Αγόρασα επιπλέον και το Tank της Asetek για γρήγορη συμπλήρωση του νερού και για εξαέρωση. Επίσης πήρα και μερικούς σωλήνες παραπάνω για ρεζέρβα. Οπως καταλαβαίνεις το κόστος ανέβηκε λίγο (περίπου 150e). Απλώς να το έχεις υπόψιν σου.

Ολο το σύστημα υδρόψυξης είναι έξω από το κουτί μου και μέσα έχω μόνο το block.

Με την αντλία που είναι 230V δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Manolof_Ps όντως δεν έιχα προσέξει ότι δεν έχει μέσα στο σετ το Reservoir, αλλά οκ αν είναι να δώσω άλλα 30 περίπου για αυτό. 12αριδες ανεμιστήρες έχω κανα 4-5 οπότε είμαι οκ. Τι υγρό χρησιμοποιείς; Περίπου τι θερμοκρασίες έχεις; Τους σωλήνες απο που τους πήρες; Thx...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε man@ice αν πάρεις το reservoir ΠΡΟΣΕΞΕ τα ρακόρ να είναι 10mm ώστε να κάνουν στο σετ αυτό της Asetek. To Reservoir αυτό βγαίνει με 2 τύπους ρακόρ, 10mm και 1/2". Εγώ από απροσεξία δεν το έλεγξα και έψαχνα μετά για άλλα ρακόρ των 10mm.

Το υγρό είναι μια περίεργη ιστορία. Στο forum γράφονται διάφορα.Εγώ έχω δοκιμάσει απεσταγμένο νερό με λίγο παραφλού μέσα. Δεν μπορώ να πω οτι είναι τέλειο. Με τον καιρό θα δείς σημάδια άλγης. Στον επόμενο καθαρισμό (σε λίγες μέρες) θα αλλάξω σωλήνες (αυτούς που έχω πάνω είναι 20 μηνών). Θα βάλω τότε το υγρό της Koolance που μου έχει φέρει ένας φίλος από Αγγλία. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί Ελλάδα. Αυτό πρέπει να είναι καλό. Θα δείξει......

Σαν watecooling δεν είναι άσχημο. Έχω περίπου 39 σε idle και 42 σε full load. (με θερμοκρασία κουτιού 20). Αυτές είναι θερμοκρασίες από την motherboard. Βέβαια είμαι αρκετά overclocked οπότε καταλαβαίνεις. (Vcore=1.9 με Athlon XP 1700 TB)

Τους σωλήνες τους πήρα από το pc-store στην Στουρνάρη. Πήρα αρκετούς γιατί το watercooling το έβαλα έξω από το κουτί οπότε να φτάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Το θέλω και για ηρεμία αλλά και για καλυτερες θερμοκρασίες για να τον ανεβασω λίγο, αφού τώρα βαράει 50άρες και έρχεται και καλοκαίρι.

Μάλλον κλείνω προς το Waterchill αφού συμφέρει και οικονομικός.

Φίλε Manolof_Ps το reservoir απο που το πήρες; απο ότι βλεπω στο hac έχει με 1/2" και όχι 10mm.

Οποιαδήποτε άλλη γνώμη-βοήθεια δεκτή για να την κάνω την δουλεία αν είναι το ΣΚ

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

και εγω ειχα το waterchill το πουλησα τωρα, για να παω σε homemade. τα χρηματα του τα αξιζει, αυτο που θελω να προσθεσω εγω ειναι το οτι δεν αξιζει να παρεις το τανκ της ασετεκ,απο χρηματικης πλευρας οταν με 3 ευρο αγοραζεις ενα πολυ μεγαλο ταπερ κανεις στο καπακι του δυο τρυπες λιγο μικροτερες απο τη διαμετρο των σωληνων, ωστε να μπαινουν μεσα οι σωληνες και να ειναι σταθεροι. απο υγρο απονισμενο νερο +παραφλου-μικρη δοση. Αυτα...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Για να γεμίσεις το σύστημα αν δεν έχεις το εξτρα τανκ πως το κάνεις; Βάζεις την αντλία μέσα σε καμιά λεκάνη ή δεν βυθίζεται η συγκεκριμένη;

Link to comment
Share on other sites

Αν τελικά αγοράσεις το waterchill τότε η αντλία L20 είναι βυθιζόμενη. Αν δεν αγοράσεις το tank τότε την βυθίζεις μέσα σε λεκάνη, την βάζεις σε λειτουργία και μετά συνδέεις στον σωλήνα εισόδου. Αναλυτικά γράφει πως να το κάνεις στο manual της υδρόψυξης. Πάντως εγώ σου προτείνω να βάλεις tank. Θα δεις οτι είναι χρήσιμο!

man@ice σκοπεύεις να το έχεις μέσα στο pc όλο το σύστημα υδρόψυξης?

Link to comment
Share on other sites

ειχα Asetek παλια... δεν εμεινα απολυτα ευχαριστημενος... υπαρχουν μερικες λεπτομεριες που η κακη ποιοτητα το προδιδει. Το βασικο μειονεκτημα ειναι ο θορυβος της αντλιας λογο back-pressure απο τους πολυ μικρους σε διαμετρου σωληνες.

Τελος παντων, εαν αγορασεις το κιτ, κοιτα να αγορασεις ενα μικρο ταπερακι και να την αντλια και να την βυθισεις οπως περιεγραψε ο Manolof_Ps. Αλλιως θα κανει ενοχλητικο θορυβο η αντλια...

Επισης αγορασε το κιτ με το Antartica μπλοκ, αποδιδει πολυ καλυτερα!

Link to comment
Share on other sites

μηπως επεσες σε καμια προβληματικη αντλια ? εμενα δεν εκανε καθολου θορυβο. παντως τα κιτ της ασετεκ ειναι πολυ καλης ποιοτητας σε σχεση με αλλα ετοιμα κιτ(γνωμη μου). το οτι εχει 1/2 εξωτερικη διαμετρο σωληνες, ναι κοβει αρκετα τη ροη.

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν ειχα προβληματικη αντλια, απλα ειχα το 10μμ κιτ που οι σωληνες ειχανε 6.5μμ εσωτερικη διαμετρο και ζωριζε την αντλια... μολις εκανα ολο το συστημα μετατροπη σε 1/2" εσωτερικη διαμετρο τοτε ηταν αρκετα ησυχη και πιο αποτελεσματικη ;)

Link to comment
Share on other sites

τα κιτ της ασετεκ νομιζω οτι ολα βγαινουν με 10μμ ρακορ. και εγω αυτο ειχα. μηπως ειχε αερα μεσα ? μου φαινεται λιγο περιεργο να κανει θορυβο η λ20.

Link to comment
Share on other sites

L30 ειχα... με διπλο ψυγειο και ολα τα μπλοκ, οχι - δεν ειχε αερα. Η Asetek εχει kits με 1/2 εξωτερικη (δεν ξερω εαν πεζουν αυτα στην Ελλαδα) και με 10μμ εξωτερικη. Εγω ειχα κανει μετατροπη δικη μου με καινουρια ρακορ και σωληνες 1/2 εΣωτερικης διαμετρου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.