hayabusa Μάϊος 11, 2009 #5141 Μάϊος 11, 2009 έχεις δει τι χρώμα έχει ο δρόμος ; Γενικά της άλλαξες τα φώτα της φωτογραφίας. Πέρα από την λάθος ισορροπία λευκού το πεζοδρόμιο είναι άθλιο και ο ουρανός έχει ένα σωρό τρύπες.
performer Μάϊος 11, 2009 #5142 Μάϊος 11, 2009 δλδ αν ο δρομος εχει κιτρινο φωτισμο, το wb ειναι λαθος...
hayabusa Μάϊος 11, 2009 #5143 Μάϊος 11, 2009 ακριβώς επειδή είχε τέτοιο φωτισμό ο δρόμος έπρεπε να βάλεις με το χέρι την σχετική επιλογή από το μενού της μηχανής ώστε να πάρεις το σωστό αποτέλεσμα.
racer Μάϊος 11, 2009 #5144 Μάϊος 11, 2009 Αυτές τις έχω βγάλει πριν από τα Χριστούγεννα Ποια σου φαίνεται πιο σωστή; EDIT: Τι έχεις κάνει στον ουρανό;
GoMaR Μάϊος 11, 2009 #5145 Μάϊος 11, 2009 το πεζοδρομιο ειναι πορτοκαλι ;ακριβώς επειδή είχε τέτοιο φωτισμό ο δρόμος έπρεπε να βάλεις με το χέρι την σχετική επιλογή από το μενού της μηχανής ώστε να πάρεις το σωστό αποτέλεσμα.oυτε ετσι...να το φτιαξει μετα απο προγραμμα.Καλυτερο αποτελεσμα θα παρει μεσω προγραμματος παρα manually μεσω της μηχανης
hayabusa Μάϊος 11, 2009 #5146 Μάϊος 11, 2009 αφού δεν τραβάει σε RAW λέει @racer: στα δικά μου μάτια η πρώτη σου μου φαίνεται σωστή (ίσως και λίγο πιο παγωμένη απ'ότι θα έπρεπε) και η δεύτερη άθλια. (εκτός και αν οι δρόμοι εκεί κατω έχουν αυτό το απαίσιο χρώμα που θυμίζει να μην πω τι )
Teodor_ch Μάϊος 11, 2009 #5147 Μάϊος 11, 2009 εγώ πάλι το wb το βλέπω να είναι σωστόέχετε δεί πώς φαίνονται όλα με τα κίτρινα φώτα?σίγουρα η φωτογραφία είναι λίγο χάλια, αλλά όχι λόγω του wb
GoMaR Μάϊος 11, 2009 #5148 Μάϊος 11, 2009 εγώ πάλι το wb το βλέπω να είναι σωστόέχετε δεί πώς φαίνονται όλα με τα κίτρινα φώτα?σίγουρα η φωτογραφία είναι λίγο χάλια, αλλά όχι λόγω του wbhttp://farm4.static.flickr.com/3616/3308493475_46e475a03c_o.jpgσκεψου αυτην τη φωτογραφια με το wb του performer.Οταν την εβγαλα , ετσι βγηκε.Ολο πορτοκαλι
CmoS Μάϊος 11, 2009 #5149 Μάϊος 11, 2009 Στη καλητεχνικη φωτογραφια ο καθενας οπως θελει τραβαει.Αμα ο performer τραβουσε για διαφημιστικη τοτε λογο του υπαρχοντα φωτισμου (πυρακτωσεως δεν ειναι αυτες οι λαμπες?) τοτε θα εβαζε και το σωστο WB. Εχει και αυτη την γλυκα της , πιο πολυ με πειραζει ο ουρανος (πειραξες στο ps?) και το πλακακι παρα το WB.
Teodor_ch Μάϊος 11, 2009 #5150 Μάϊος 11, 2009 http://farm4.static.flickr.com/3616/3308493475_46e475a03c_o.jpgσκεψου αυτην τη φωτογραφια με το wb του performer.Οταν την εβγαλα , ετσι βγηκε.Ολο πορτοκαλι άρα δε τράβηξες τη στιγμή αλλά μία φωτογραφία που να σου αρέσει τίποτα δεν είναι σωστό/λάθος και οι δύο έχουν το νόημα τους σκέψου όμως, ότι απο τη στιγμή που αρχίζεις το πείραγμα ανεβαίνουν και τα standard δές το χρόνο του εσκαφέα και του κίτρινου αμαξιού στη μέση και των κόκκινων αυτοκινήτων δε νομίζω να είναι έτσι στην πραγματικότητα αν είναι λάθος που συζητάμε admins πείτε το γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει το νόημα του θέματος είναι ΜΟΝΟ για φωτογραφίες?
GoMaR Μάϊος 11, 2009 #5151 Μάϊος 11, 2009 άρα δε τράβηξες τη στιγμή αλλά μία φωτογραφία που να σου αρέσειτίποτα δεν είναι σωστό/λάθος και οι δύο έχουν το νόημα τους τοτε οταν θα βγαλεις ενα δεντρο , η ενα τοπιο με θαλασσα , θα αφησεις την θαλασσα κοκκινη και το δεντρο μωβ. αυτο μου λες ;Τοτε δεν θα υπηρχε η επιλογη στο bw στις μηχανες αλλα ουτε και οι grey cards για την σωστη ισσοροπια λευκου.Σωστα ;Αλλιως ειναι να την πειραξει απο επεξεργασια και να θελει να περασει αλλο "μηνυμα" η αλλη "καλλιτεχνικη" αποψη στη φωτογραφια , ωστε να πουμε ειναι "γουστο" του φωτογραφου.ο performer πολυ απλα υπεθεσε αφου με τα ματια μου φαινεται πορτοκαλι , ετσι ειναι και στην πραγματικοτητα. Τα ιδια εκανα και εγω καποτε σκέψου όμως, ότι απο τη στιγμή που αρχίζεις το πείραγμα ανεβαίνουν και τα standard δές το χρόνο του εσκαφέα και του κίτρινου αμαξιού στη μέση και των κόκκινων αυτοκινήτων δε νομίζω να είναι έτσι στην πραγματικότητα Δε βλεπω κατι λαθος.Και btw το wb το εκανα μεσω προγραμματος και οχι την ωρα της ληψης με καρτα. τωρα αν το κιτρινο χρωμα του εσκαφεα ειναι ενα τονο πιο ζεστο η πιο κρυο παιζει αλλα οχι αλλο χρωμα Τα αλλα αμαξια δεν ειναι εντελως κοκκινα οπως και το αμαξι που βλεπεις ειναι πορτοκαλι.Δες τα αλλα χρωματα και θα καταλαβεις.
Teodor_ch Μάϊος 11, 2009 #5152 Μάϊος 11, 2009 απο κάπου που είχα διαβάσει (μπορεί να ήταν και απο εδω μέσα)σε νυχτερινές φωτογραφίες με κίτρινα φώτα (δεν ξέρω πώς λέγονται) η πληροφορία χάνεταιαυτό γίνεται με συγκεκριμένα χρώματα (προφανώς απο το παράδειγμα σου, στο κίτρινο και στο κόκκινο) και δεν μπορείς να το διορθώσεις με αλλαγή του WB1) το κίτρινο αμάξι φαίνεται να φωσφορίζει!2) το κόκκινο έχει χάσει την λάμψη του
GoMaR Μάϊος 11, 2009 #5153 Μάϊος 11, 2009 οκ τοτε...βρηκες 2 αμαξια με ελαχιστα λανθασμενη πληροφορια απο ενα μη σωστο τροπο αλλαγης wb..οκ.Γιαυτο τον λογο να την αφησω ολη πορτοκαλι.
Teodor_ch Μάϊος 11, 2009 #5154 Μάϊος 11, 2009 οκ τοτε...βρηκες 2 αμαξια με ελαχιστα λανθασμενη πληροφορια απο ενα μη σωστο τροπο αλλαγης wb.. οκ.Γιαυτο τον λογο να την αφησω ολη πορτοκαλι. για αυτό σου είπα σκέψου όμως, ότι απο τη στιγμή που αρχίζεις το πείραγμα ανεβαίνουν και τα standard άλλο να τραβήξεις αυτό που βλέπεις - που τί να πεί κάποιος...δεν είναι έτσι? και άλλο να την πειράξεις κανένα δεν είναι σωστό/λάθος ειδικά το πρώτο είναι noob-proof για αυτό και είπα ότι το μικρότερο πρόβλημα στη φώτο του performer είναι το WB
GoMaR Μάϊος 11, 2009 #5155 Μάϊος 11, 2009 ενταξει δε το συνεχιζω απο μεριας μου γιατι δε βγαζω ακρη και δε θελω να γινει ποθ#2
ΝTG Μάϊος 11, 2009 #5156 Μάϊος 11, 2009 σκέψου όμως, ότι απο τη στιγμή που αρχίζεις το πείραγμα ανεβαίνουν και τα standard .................................................... αν είναι λάθος που συζητάμε admins πείτε το γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει το νόημα του θέματος είναι ΜΟΝΟ για φωτογραφίες? για το α) να πω οτι απο τη στιγμη που πηραμε μερικοι dslr τα standard ειναι by default ψηλα. Θα θελες δλδ να δεις review του dubber με δαχτυλιες πχ στο φακο, flare ,wb εκτος τοπου και χρονου και αλλα λοιπα "ομορφα"?? Για τη πλακα του το κανει και ασχολειται και προσπαθει για το κατι παραπανω χωρις να ειναι επαγγελματιας. Οσο για το β) θεωρω οτι ολα αυτα εμπεριεχονται στη λεξη "tutorials"..
Sakis Μάϊος 11, 2009 #5157 Μάϊος 11, 2009 Δίνω συνέχεια από εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?t=59887&page=4Επειδή εδώ είναι οί δοκιμές.@NTG αυτή την στιγμή δέν έχω πρόσβαση στό PC μέ τα RAWs οπότε αναγκάστικα να δοκιμάσω μέ τό jpg.Φένεται ότι έχεις δίκιο.Η αρχική.http://img91.imageshack.us/img91/7518/sdim1002.jpgΜέ διόρθωση στό WB Πρός την ζεστή μεριά.http://img162.imageshack.us/img162/7984/sdim10021.jpgEdit: Στό PC φένονται οι διαφορές πιό καλά.
deninho Μάϊος 11, 2009 #5158 Μάϊος 11, 2009 Όπως είπε και ο ΕνΤιΤζης, δεν είναι πρόβλημα αυτές οι συζητήσεις. Το πρόβλημα είναι να μπαίνουν άσχετα με τη φωτογραφία Τα σχετικά, κατ'εμέ, με αυτό το θέμα: επίδειξη φωτογραφίας, επεξήγηση διαδικασίας "εμφάνισης"-πειράγματος φωτογραφίας, τεχνικές - ως προς τη φωτογράφιση- απορίες.Ποστ με προσφορές, τι φωτογραφική να πάρω, ή πάω για ύπνο, είναι άσχετα με το θέμα.Βέβαια, όταν κάποιο θέμα, όπως και αυτό που αναπτύχθηκε από GoMaR και Theodor_ch, παραμεγαλώνει και τείνει προς το φιλοσοφικό, μάλλον θέλει να μεταφερθεί σε αυτόνομο thread.
angel_f Μάϊος 11, 2009 #5159 Μάϊος 11, 2009 Εκανα μια παρεμβαση στην φωτο σου Sakis http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/sdim10022.jpg
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.