Jump to content



Ιος στον υπολογιστή.


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, κάτι κατέβασα χθες και προφανώς είχε ιο ... μου κλείδωσαν όλα τα αρχεια και πήραν την μορφή (.booa) . Δεν μπορώ να ανοίξω κανένα αρχείο. Υπάρχει καμία λύση εκτός φορμάτ? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις backup ή δεν σε ενδιαφέρουν τα αρχεία προχωράς σε format και βάλε και ένα antivirus. Επίσης λίγο προσοχή τι κατεβάζεις.

 

edit: δοκίμασε και το αυτό.

Έγινε επεξεργασία από suboy
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, είναι πιθανότατα η νέα εκδοχή του djvu ransomware (μετά τον Αύγουστο του 2019), για την οποία δεν υπάρχει αποτελεσματικό εργαλείο αποκρυπτογράφησης, από όσο ξέρω. Θα μπορούσες να πειραματιστείς, αλλά μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

 

Σημαντικό: αποσύνδεσε τον υπολογιστή που έχει πρόβλημα από το τοπικό σου δίκτυο, και μη συνδέεις εξωτερικές συσκευές με αρχεία που δε θες να αλλοιωθούν κι αυτά.

 

Αν έχεις ένα κενό και καθαρό στικάκι, μπορείς να κατεβάσεις σε έναν άλλο υπολογιστή πχ το malwarebytes, να το εγκαταστήσεις στον μολυσμένο υπολογιστή και τουλάχιστον να τον καθαρίσεις από τα εκτελέσιμα αρχεία και τις εγγραφές στο registry, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.

 

Διαφορετικά, αν έχεις backup, πυρηνική βόμβα και στήσιμο από την αρχή.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.