Jump to content



putty + raspberry pi


liangour

Recommended Posts

Σπουδάζω στο εξωτερικό και επειδή δε θέλω να μοιράζομαι το ιδιο δίκτυο με τους δίπλα, και μιας και έχω το ρούτερ στο χώρο μου, έχω βάλει πάνω το ένα repeater tp-link tl-wa850re ως access point δημιουργώντας άλλο δίκτυο με άλλο κωδικό.

Προσπαθώ να σετάρω pi hole με ένα raspberry pi zero w αλλά ενώ εμφανίζεται κανονικά στο μενού του tp-link, δεν μπορώ να μπω από το putty με την ip που φαίνεται. Όταν ρυθμίζω το pi zero να μπει στο δίκτυο του αρχικού ρούτερ του σπιτιού τότε συνδέεται κανονικά από το putty.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

Screenshot 2021-01-17 130649.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στην εικόνα σου φαίνονται οι IP των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στον extender και δεν καταλαβαίνω καν αν μία από αυτές είναι ο υπολογιστής από τον οποίο κάνεις ssh. Δεν έχω ψάξει τον συγκεκριμένο extender, αλλά είναι πιθανό να χρησιμοποιεί NAT, οπότε όλες οι συσκευές που φιλοξενεί στην πραγματικότητα είναι πίσω από μία και μοναδική IP στον router σου. Εναλλακτικά, μπορεί να είναι ενεργή κάποια επιλογή για AP isolation.

 

Γενικά από την περιγραφή σου μένουν κάποια κενά. Λογικά έχεις πρόσβαση στο περιβάλλον του router. Βάλε μια εικόνα και από εκεί, να δούμε πώς εμφανίζεται εκεί το Pi, όταν είναι πίσω από τον extender. Αν βλέπεις μόνο τον τελευταίο, τότε χρειάζεσαι να ρυθμίσεις port forwarding για την port 22.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχεις δίκιο γιατί στο τηλέφωνο φαίνεται η ίδια ip. Και χθες φαινόταν η ίδια και στο raspberry pi.
Αλλά σήμερα δε φαίνεται ούτε το pi ούτε το extender. Και γενικότερα κολλάνε και οι δύο συσκευές (router+extender) και πολύ συχνά δε μαφήνουν να μπω στο interface τους.

 

Screenshot 2021-01-17 152232.jpg

Screenshot 2021-01-17 170943.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ping περνάει προς το rapsberry?

 

Putty λογικά τρέχεις από το Τ440 που φαίνεται? Στην εικόνα που έδωσες από το repeater φαίνεται να έχει πάρει ip σε διαφορετικό lan από αυτό του rapsberry.

Τι DHCP settings έχεις σε router και repeater?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ακολουθούν screenshots από το repeater. Συνδέθηκα με εθερνετ για να αφήσει να μπω.

 

Untitled.png

Untitled2.png

Untitled3.png

Untitled4.png

 

 

 

Στο ρούτερ δεν μπορώ να μπω. Δεν ξέρω γιατί. Πλέον όταν πατάω την ip μου ανοίγει αυτό εδώ: 

Untitled5.png

Untitled6.png

 

 

 

(update)Τώρα κατάφερα να μπω. Ό,τι να ναι. Ενώ είμαι συνδεδεμένος στο δίκτυο του extender, πατάω στον browser την ip που φαίνεται στο ipconfig στο command prompt και με πετάει στο ρούτερ.

 

Screenshot 2021-01-17 212632.jpg

Έγινε επεξεργασία από liangour
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε πρώτα με ping να δεις αν "μιλάνε" μεταξύ τους οι συσκευές που είναι στο δικό σου wifi ,για να δούμε αν υπάρχει κάποιο είδος isolation όπως είπε και ο acct.

Το δίκτυο βλέπω αποτελείται από πολλές συσκευές στο ίδιο(?) Lan και καλό είναι να μην πειράξεις πολύ τις ρυθμίσεις στο router που συνδέονται και οι υπόλοιποι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.