Jump to content



συνδεσμολογια εξαεριστηρα


Recommended Posts

Καλησπερα,

επειδη ειμαι λιγο ασχετος θα ηθελα λιγη βοηθεια αν μπορει καποιος..Θελω να συνδεσω εναν εξαεριστηρα μπανιου που πηρα. Ο παλιος συνδεοταν με δυο καλωδια, δεν υπαρχει τριτο καλωδιο διαθεσιμο στην παροχη..
Αγορασα εναν εξαεριστηρα europlast eet100t οποιος εχει timer και οταν κλεισεις τον διακοπτη αυτος συνεχιζει να δουλευει αναλογα με τη ρυμιση που του βαζεις στο timer..
ο εξαεριστηρας εχει ομως απο οτι βλεπω τρεις εισοδους για καλωδια , line(L) , neutarl(N), switch(S)... εγω ομως στο καλωδιο που βγαινει απο τον τοιχο εχω δυο καλωδια. Οποτε συνδεσα το ενα καλωδιο στην εισοδο Ν και το αλλο καλωδιο στην εισοδο L. Το αποτελεσμα ειναι οτι οταν ανοιγω τον διακοπτη για να δουλεψει, ο εξαεριστηρας δουλευει για 5 δευτερολεπτα και κλεινει χωρις να εχω κλεισει τον διακοπτη. Σε αλλους συνδυασμους που δοκιμασα τα καλωδια, δεν παιρνει καν μπρος οταν ανοιγω τον διακοπτη..
Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι συμβατος εξαεριστηρας και να χρειαζεται οπωςδηποτε και τις τρεις εισοδους ενω εχω μονο δυο? Εστω και χωρις timer δεν θα με πειραζε να δουλευει..
Αν καποιος γνωστης μπορει να βοηθησει , ευχαριστω εκ των προτερων..
Συνημμενες ειναι και οι φωτογραφιες απο το εγχειριδιο..

Ευχαριστω
 

IMG_20210204_225403.jpg

IMG_20210204_225421.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στη παρέα μας !  :)
Για πες, εσύ ποίο μοντέλο ανεμιστήρα πήρες?
Αυτό με τον timer ή το άλλο που έχει και timer και αισθητήρα  Υγρασίας?

Να υποθέσω ότι μέσω του timer ορίζεις για πόση ώρα θα λειτουργεί ο ανεμιστήρας αφού εσύ φύγεις από το χώρο.

 

Όμως νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο  πιο σημαντικό από τα παραπάνω:

Το σπίτι έχει προστασία μέσω ηλεκτρονόμου διαρροής?

Αυτή η προστασία, δουλεύει?
Εσύ τι εμπειρία έχεις από ηλεκτρολογικές δουλειές?

Πως είσαι σίγουρος ότι δουλεύεις με ασφάλεια όταν ασχολείσαι με συνδέσεις στα 230Vac?


Γιατί καλά είναι να ρωτάς και να σου απαντάμε, αλλά αυτά τα πράγματα έχουν και κάποιο κίνδυνο, ο οποίος κατά περίπτωση, μπορεί να είναι και μεγάλος!

Και μερικοί από τους  λόγους  -πέρα από το ευνόητο του να μην δουλεύει σωστά το ρελέ διαφυγής- είναι ότι μπορεί το ρεύμα να βρει "ακατάλληλο" δρόμο χωρίς αυτό να ενεργοποιήσει το ρελέ διαφυγής, ή -ακόμα χειρότερα!- εσύ να κατεβάζεις την "ασφάλεια" και το κύκλωμα να έχει τάση !
Συνεπώς μολονότι η σύνδεση μπορεί να μην είναι δύσκολη, μπορεί λόγω απειρίας (τόσο κατά την ίδια την εργασία, όσο και κατά την προκαταρκτικό έλεγχο και εκτίμηση των ενδεχόμενων κινδύνων), να προκαλέσει "δύσκολες" καταστάσεις και σε αυτό έγκειται και η δικιά μας δυσκολία να σου πούμε τι να κάνεις !

 

Επομένως, ότι έκανες έκανες, από μόνος σου και με δική σου ευθύνη, από εδώ και πέρα όμως η δική μου συμβουλή είναι να ζητήσεις την συνδρομή ενός επαγγελματία γιατί το αντιλαμβάνομαι ότι οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά αν πάρουμε κάποια ζητήματα λίγο αψήφιστα, μπορεί να γίνουν και . . . δυσκολότερες!

Εύχομαι καλή παραμονή και καλή συνέχεια ! :) 
 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.