Jump to content



Εκτύπωση από δικτυο


Recommended Posts

Επειδή δεν τα πάω καλά με τα δίκτυα, αν μπορείς κάποιος να με βοηθήσει. Έχουμε έναν εκτυπωτή συνδεδεμένο σε υπολογιστή με Windows XP, ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο τοπικό δίκτυο με άλλους 2, ο ένας  υπολογιστής εχει windows 10, θέλουμε αυτός ο υπολογιστής να εκτυπώνει απο τον ίδιο εκτυπωτή που εκτυπωνει και ο υπολογιστής με τα Windows XP. 

Ποια είναι η διαδικασία? 

 

Link to comment
Share on other sites

Περα απο την λυση του Vag, (δηλαδη να γινεται εκτυπωση με ενδιαμεσο τον XP υπολογιστη)

 

Θα προτεινα να βαλεις κανα φτηνο raspberry με CUPS επανω, να τον δουλευουν ολοι σαν δικτυακο και να μην εξαρταται αν το pc με τα XP ειναι αναμενο η οχι.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

H πιο απλή λύση (για να μην χρειάζεται να έχεις ανοικτό τον  υπολογιστή με τα windows ΧP προκειμένου να εκτυπώσουν οι άλλοι) είναι να συνδέσεις τον εκτυπωτή πάνω στο USB port του router και να χρησιμοποιήσεις (αν δεν είναι ενεργοποιημένη) την επιλογή "printer server" του router. Είναι εφικτό αυτό ή το router είναι πολύ μακριά από τον εκτυπωτή;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.