Jump to content



Water Chiller για sub-ambient θερμοκρασίες


Fly4ever

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά,

με το που ξεκίνησαν οι ζέστες και φέτος, ξεκίνησαν κι οι σκέψεις για κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό σχετικά με το water loop μου.Σκεφτόμουν κάτι σαν κι αυτό: https://www.caseking.de/hailea-durchlaufkuehler-ultra-titan-300-hc250265watt-kaelteleistung-wase-424.html?__shop=2

Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβω υπόψη μου όπως π.χ. το μέγεθος των σωληνώσεων που δέχεται (18-20mm) ή τα 600-2200 λίτρα/ώρα που έχει σαν recommended coolant flow ή κάτι άλλο?Η αντλία μου είναι αυτή εδώ  https://www.ekwb.com/shop/ek-d5-pwm-g2-motor-12v-dc-pump-motor-sleeved και όπως λέει έχει παροχή 1500 λίτρα/ώρα.

Στην περίπτωση που ταιριάζουν όλα (λέμε τώρα...) σε ποιό σημείο του loop μπαίνει το chiller?Πρίν το ψυγείο,μετά απ'αυτό ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια επί του θέματος!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, YDinopoulos said:

Με τι θα μονώσεις το waterblock για τις υγροποιήσεις ?

Καλησπέρα,

 

βασικά σκέφτηκα πως αν η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα υγρό vs περιβάλλον δεν είναι μεγάλη αλλά μέχρι μερικούς βαθμούς πιο κάτω πως ίσως δε χρειαστεί εξτρα μόνωση.Αλλά το ξέρω πως αν η θερμοκρασία του υγρού φύγει πολύ κάτω τότε σίγουρα θα χρειαστώ κάτι σε αυτόν τον τομέα αλλά δεν ξέρω με τι θα μπορούσα να το μονώσω κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που ρωτώ για να μάθω τι υπάρχει διαθέσιμο.

Πόσο κάτω απ'την ambient αρχίζει να σχηματίζεται υγροποίηση?Εχει να κάνει και με τη σχετική υγρασία του περιβάλλοντος επίσης αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει κάποιο σημείο ασφαλείας?

 

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Link to comment
Share on other sites

1) Αν βαλεις chiller το ψυγειο το βγαζεις.

2) Για να πετυχεις διαφορα μερικων βαθμων κατω απο αυτη του περιβαλλοντος το chiller θα πρεπει να ρυθμιστει πολυ χαμηλοτερα. Δεν την γλιτωνεις την υγρασια.

Link to comment
Share on other sites

O.k. παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

 

Βασικά θέλω πρώτα να ψάξω να βρω αν θα υπάρχει όντως κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα στην τώρα κατάσταση που σε χρήση απαιτητικού gaming είμαι γύρω στους 35-37 βαθμούς above ambient με το loop (fan ψυγείου & αντλία) να τρέχει στο 55-60% της maximum απόδοσής του με τον 8700K χρονισμένο στα 5Ghz σε όλους τους πυρήνες του ταυτόχρονα.Θα ήθελα με την ίδια χρήση και με το loop να δίνει το 35-40% του maximum να πέσω γύρω στους 15 άντε 20 το πολύ βαθμούς above ambient,αυτός ήταν ο στόχος μου.Πέρ'απ'αυτό σκεφτόμουν να προσθέσω στο σύστημα και την GPU στην επερχόμενη αναβάθμισή της οπότε τα πράγματα θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο.

 

...Οπότε εφόσον η υγρασία θεωρούμε πως είναι αναπόφευκτη τι υπάρχει σε αυτό το κομμάτι?Υπάρχει κάτι που κάνουμε για να την αποφύγουμε/περιορίσουμε ή απλά προστατεύουμε τα μέρη όπου μπορεί να φτάσει και να δημιουργήσει θέματα?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Με τι ανεμιστηρες? Θες αλλο ενα τριπλο σιγουρα αν βαλεις και gpu μεσα.

Ποιο ειναι το κουτι?

Οι θερμοκρασιες ειναι ενταξει παντως.

Έγινε επεξεργασία από fatalara
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, fatalara said:

Με τι ανεμιστηρες? Θες αλλο ενα τριπλο σιγουρα αν βαλεις και gpu μεσα.

Ποιο ειναι το κουτι?

Οι θερμοκρασιες ειναι ενταξει παντως.

Ανεμιστήρες αυτοί: Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM

και κουτί Aerocool Xpredator της φωτό.

Για να μπει ακόμα ένα 3πλό θέλει σοβαρό mod το κουτί εκτός αν αλλαχτεί,ετσι κι αλλιώς έχει και τα χρονάκια του,το '14 το πήρα κι έχουν περάσει από μέσα του 3 πλήρεις full αναβαθμίσεις κι αμέτρητες αλλαγές μεμονομένων components.

Για τις θερμοκρασίες δεν μπορώ να πω πως έχω και παράπονο αλλά όλο και θέλεις το κάτι παραπάνω (ή μάλλον "παρακάτω" σ'αυτό το θέμα...)

 

 

 

25a.jpg

Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, fatalara said:

Πρεπει να βρεις κατι με δυο τριπλα τουλαχιστον, αλλιως μενεις οπως εισαι.
Τα ανεμιστηρια ειναι κομπλε. 

...Εχει μπόλικο πράμα στην αγορά,έχουν αναγάγει το θέμα "κουτί" σε άλλο level διαπιστώνω...Δύσκολο ν'αντισταθείς κι άλλο τόσο δύσκολο ν'αποφασίσεις γι'αλλαγή κουτιού τι να προτιμήσεις!Αλλά με βλέπω μαζί με τη μετακόμιση του υπολογιστή απ'το γραφείο στο σπίτι και ξαναστήσιμό του εκεί, να την κάνω και αυτήν την παλλικαριά!!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.