Jump to content



Σύνδεση ASUS DSL-AC55U πάνω σε Vodafone H300s


ronin13

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των οπτικών ινών στο σπίτι και πλέον είμαστε υπερήφανοι κάτοχοι 100αρας σύνδεσης.

Κάπου εδώ όμως ξεκινάνε τα προβλήματα, καθώς το modem/router που δίνει η Voda είναι λίγο σάπιο και αποτελέι bottleneck στο Gigabit network που έχω στο σπίτι. Συν το ότι για να δουλέψει το τηλέφωνο και το Vodafone TV πρέπει να είναι αυτό συνδεδεμένο σαν modem (τουλάχιστον έτσι μου είπαν απο την Τεχνική Υποστήριξη).

 

Και κάπου εδώ μπαίνει το ASUS του τίτλου.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καταφέρει να το κάνω να δουλέψει αξιόπιστα σαν router στο δίκτυό μου, καθώς ενώ οι δικές μου συσκευές (υπολογιστής, κινητό κτλ) συνδέονται κανονικά, της κοπέλας μου δεν έχουν internet. Η συνδεσμολογία που δουλεύει καλύτερα μέχρι στιγμής είναι η σύνδεση δύο θυρών LAN AC-55U και H300s, και απενεργοποίηση του DHCP στο ASUS, αλλά για κάποιο λόγο ίντερνετ έχουν οι μισές συσκευές.

 

Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι:

Vodafone       -----100 Mbps----->      H300s   -------->       AC-55U      <-----1Gbps---->       λοιπές συσκευές σπιτιού.

 

Έχει κάποιος κάτι κατα νου;

Γιατί και στο internet που έχω κοιτάξει δεν έχω βρει κάτι οριστικό, και το μενού του είναι χαώδες.

Link to comment
Share on other sites

Αν συνδέεις lan με lan τότε το ac-55u είναι dumbAP.

Και τι σημαίνει δεν έχουν ίντερνετ; Παίρνουν IP από τον DHCP του Η300; Μπορούν να κάνουν ping το Η300; Μπορούν να κάνουν μία διεύθυνση στο ίντερνετ με όνομα και IP; Πχ. ping google.com , ping 8.8.8.8

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.