Jump to content



Αγορά Sound Blaster G6. Αξίζει;


Recommended Posts

Σκέφτομαι να αγοράσω τη συγκεκριμένη exteranal sound card, μια που δεν είναι δραματικό το κόστος και δεν υπάρχει και καμιά άλλη αναβάθμιση που να έχει λογική να κάνω τώρα στο PC μου.

 

Χρησιμοποιώ headset Hyper-X cloud II (over usb με μια δικιά τους καρτούλα ήχου) και ένα παλιό σύστημα Logitech 2.1 Z523 (καρφωμένα με 3.5 jack πάνω στη μητρική).

 

Η λογική είναι να τα καρφώσω και τα 2 πάνω στην G6 (τα cloud II έχουν και καρφί) και ευτυχώς η G6 έχει είσοδο για headsets μπροστά και line out για τα ηχεία μου πίσω. 

 

 

audio_setup.jpg.3a0b003fc85390fc3cd365329325b011.jpg

 

 

Στα windows μέσω του συνοδευτικού software θα μπορώ να επιλέγω είτε τη μία έξοδο (headsets) είτε την άλλη (ηχεία).

 

Δυστυχώς στο Linux δεν υπάρχει συνοδευτικό software επομένως θα δίνεται έξοδος και στα 2 ταυτόχρονα. Ειδικά για αυτή την περίπτωση θα προτιμούσα μια εξωτερική κάρτα που να έχει φυσικό διακόπτη για το πού θα δίνει έξοδο.

 

Επίσης υπάρχει και αυτό το περιβόητο "scout mode" να δούμε μήπως βελτιώσει την ακουστική (βήματα κτλ) στο Warzone.

 

 

Οπότε τα ερωτήματα είναι 2

 

1) Αν κάποιος χρησιμοποιεί τέτοιον εξοπλισμό, θα ακούσω διαφορά στον ήχο?

 

2) Υπαρχει κάποια εξωτερική κάρτα ήχου με φυσικό διακόπτη επιλογής εξόδου ήχου, για τις περιπτώσεις που είναι συνδεδεμένες περισσότερες από 1 έξοδοι?

 

 

Link to comment
Share on other sites

εγω λεω προχωρα,πολυ καλυτερα θα εισαι απο την onboard,συν οτι ειναι εξωτερικη και δε θα εχεις το θορυβο του υπολογιστη να περναει στον ηχο.

αργοτερα βαλε και 200ε και παρε και κανονικα ηχεια και θα εισαι τοπ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μόνο εξωτερική σκεφτεσαι; Η ΑΕ5 δε θα σου εκανε;  Δεν βγάζει software για linux?

 

Το scout mode πιο πολύ με ζαλίζει πάρα με βοηθάει να σου πω την αλήθεια. Έχει και πολλά presets για διάφορα παιχνίδια το sound blaster command, αλλά δε νομίζω ότι θα σου αρέσει κανένα. Βέβαια αυτά είναι γούστα, αλλά απ όσο άκουσα αυτά τα presets,  είναι απλώς υπερξεχειλωμενα settings. Βέβαια, η βελτίωση του ήχου σε σχέση με τις σάπιες onboard θα είναι παραπάνω από εμφανής. Ειδικά σε ακρόαση μουσικής, δε μιλάμε για διαφορά, μιλάμε για ξεφτυλισμο των onboard

Έγινε επεξεργασία από giorgos2187
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Μόνο εξωτερική σκεφτεσαι; Η ΑΕ5 δε θα σου εκανε;  Δεν βγάζει software για linux?

 

Ναι ναι μόνο εξωτερική γιατί μόνο αυτές guarantee παίζουν σε linux, μια που δεν χρειάζονται drivers και συνοδευτικό λογισμικό τουλάχιστον για λειτουργία σαν DAC (direct mode). Από κει και πέρα, δεν είναι το scout mode ο βασικός λόγος που την παίρνω (δεν περιμένω κάποια βελτίωση στο warzone). Στο warzone μάλλον είναι σκουπίδι το directional sound. π.χ. αν ο αντίπαλος είναι στον ίδιο όροφο με σένα και τρέχει αριστερά δεξια, ακούς τα βήματα αλλά ούτε με σφαίρες δεν μπορείς να προσδιορίσεις στις περισσότερες περιπτώσεις κατεύθυνση. Ή αν είσαι π.χ. στον 1ο όροφο, ακούς τα βήματα του αντιπάλου αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι στο ισόγειο (έναν όροφο κάτω) ή στον 2ο (έναν όροφο πάνω). Δεν νομίζω ότι εξωτερική κάρτα ήχου θα μου κάνει κάτι πιο καθαρό σε αυτό το κομμάτι. Αλλά έστω ο πιο "crisp" ήχος θα είναι ευπρόσδεκτος και για τη μουσική μου. Άλλοι πίνουν νερό στο όνομά τους, άλλοι δεν καταλαβαίνουν διαφορές. Ξέρω ότι παίζουν ρόλο και τα ηχεία/headsets βέβαια, οπότε ψήνομαι να το δοκιμάσω. 

 

Επίσης οι εξωτερικές έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι και portable, τις βάζεις και στο ps4 αν θες ή ακόμα και στο κινητό σου. Μπορείς να βρεις διάφορες χρήσεις. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Λοιπόν

 

1) Ο ήχος του warzone Είναι σκουπίδι. Τέλος. Όλα όσα λες ισχύουν και δύσκολα αλλάζουν. 

2) Πρότεινα την ΑΕ5 γιατί για αυτήν είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιεί sabre dac (bang&olufsen πατεντα). Ίσως και να χρησιμοποιούνται τα ίδια και στην G6 αλλά αυτό δεν το γνωρίζω. Εάν μπορείς να το επαληθεύσει, τότε είναι ένα μεγάλο συν

3) Τα ακουστικά και τα ηχεία φυσικά και παίζουν ρόλο. Εγώ ας πούμε, τις πραγματικές δυνατότητες της ΑΕ5 τις "ακουσα" πολύ περισσότερο στα audio technica ath-m30x που έχω και είναι πιο audiophile Και studio ακουστικό. Και με τα creative H5 tournament edition ακούω καλύτερα, αλλά οκ. Εάν είχα μόνο αυτά ίσως να μην με ενδιέφερε και τόσο μια καλή κάρτα ήχου. Πότε δεν θα έλεγα ότι πάει χαμένη όμως, γιατί ακόμα και τίποτα να μην κερδίσεις σε ποιότητα, κερδίζεις αρκετά σε εντάσεις.

4) ανήκω σε αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.