Jump to content



διαφορά wi-fi από wi-fi direct


Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Προσπαθώ να καταλάβω τη διαφορά wi-fi σύνδεση (τη στιγμή που θέλεις να κάνεις τη σύνδεση) μεταξύ wi-fi και wi-fi direct.

 

Ουσιαστικά, το wi-fi direct (εάν έχω καταλάβει καλά), κάνει μία συσκευή access point. π.χ. ένας εκτυπωτής με wi-fi direct ιδιότητα, γίνεται καί access point, για να μη χρειάζεται να περνάνε οι εκτυπώσεις μέσω wireless router ή access point.

 

Όταν θέσεις τον εκτυπωτή σε wi-fi direct mode, τον κάνεις access point, και μία συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν:

 

α. ή με WPS button

 

β. ή μέσω SSID και password (π.χ. κινητό / tablet / laptop κ.τ.λ.)

 

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε σύνδεση π.χ. σε ένα wireless router και μία συσκευή wi-fi direct είναι (νομίζω και εδώ ήθελα βοήθεια να καταλάβω) ότι στην wi-fi direct κάνεις τη σύνδεση ΜΟΝΟ τη στιγμή που εσύ θέλεις (discovery) ενώ, αντίθετα, σε ένα π.χ. wi-fi router μπορείς να κάνεις σύνδεση όποτε θέλεις (χωρίς να πρέπει να βάλεις σε discovery το router, εκτός την περίπτωση WPS).

 

Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί έφτιαξαν το wi-fi direct εφόσον, στην περίπτωση όχι WPS, αλλά στην περίπτωση μίας συσκευής π.χ. tablet, πάλι θα σου ζητήσει SSID + password. Δε θα μπορούσαν να το φτιάξουν το wi-fi search να δουλεύει διπλά; Εννοώ, καί για wi-fi συσκευές καί για direct;

 

Τώρα, το μόνο που είναι διαφορετικό είναι στην αναζήτηση:από αλλού κάνεις π.χ. σε ένα κινητό αναζήτηση για wi-fi δίκτυα και από αλλού για wi-fi direct συσκευές. Η ουσία είναι ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαινω το ερωτημα που θετεις ομως ..... 

Το wifi direct κανει ακριβος οτι λεει η ιδια η λεξη , ενωνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ τις 2 συσκευες μεσω wifi

 

Το γιατι το εφτιαξαν ? Ποιος ξερει .... ισως να ειπαν , εφοσον εχει wifi , ας του βαλουμε και αυτην την λειτουργια για τους καημενους που ζουν στην ουγκαντα και δεν εχουν modem με ιντερνετ και wifi 

 

Link to comment
Share on other sites

On 16/3/2022 at 5:55 ΜΜ, το μέλος kpetros έγραψε:

Το γιατι το εφτιαξαν ? Ποιος ξερει .... ισως να ειπαν , εφοσον εχει wifi , ας του βαλουμε και αυτην την λειτουργια για τους καημενους που ζουν στην ουγκαντα και δεν εχουν modem με ιντερνετ και wifi 

 

Για να μπορείς να συνδεθείς απευθείας με μια συσκευή χωρίς να είναι απαραίτητο να συνδεθείς στο τοπικό δίκτυο, κάτι που για πολλούς λόγους μπορεί να είναι μη επιθυμητό ή ανέφικτο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.