Jump to content



[Rant από έναν Intelά]: τι στο διάτανο έχει πάθει αυτή η εταιρεία?


Freedom

Recommended Posts

Και πρίν πεταχτεί κάποιος (ψιτ, ξέρεις ποιός είσαι) και αρχίσει τα "σκέψου και να μην ήσουν Intelάς"), να ξεκαθαρίσω οτι όλα μου τα συστήματα εδώ και πάνω απο 20 χρόνια (για να μήν πάμε στα 80ies, lol) ήταν και είναι Intel. Απο εδώ και πέρα να πω την μαύρη αλήθεια δεν ξέρω αν θα παραμείνω (εννοώ απο τις επόμενες αγορες).

 

Fast forward, ενα απο τα συστηματα είναι ένα Dell Latitude E7250 το οποιο έχει πολλαπλούς ρόλους αναλόγως με τις ανάγκες της στιγμής, έχει στηθεί και για ηχογραφήσεις αλλά επειδή δουλευα στο desktop είχε αλλάξει ρολο σε media center στο υπνοδωματιο. Χαμηλή καταναλωση (10-12W idle και με εξωτερικο 2.5" δισκο 2Tb) συνδεδεμένο με τηλεοραση κοκ για πολλούς μήνες.

 

Κάποια στιγμή αρχίζουν τα bluescreens. Τυχαία. Μπορεί μια φορά την εβδομάδα (εμενε παντα ανοιχτο btw). μια φορα ανα 2-3 μέρες κοκ. Αναλυση, ψαξιμο, όλα εδειχναν σε Wifi module, drivers ή hardware issue. Windows update on. Αντε βαλε βγαλε drivers και παλι δοκιμες και στο περιμενε πότε ή αν θα σκασει. Intel driver assistant, ε του φουστη, αν δεν ξέρουν αυτοι...αντε 1 μηνας δοκιμες.

 

Και εκεί που ήμουν πλεον 98% σιγουρος οτι το Wifi module (7χχχ μοντέλο) κοιτάει κατάματα την Βαλχάλα των Wifi modules, λεω, ΟΚ, φακ δατ σιτ, τελευταία ευκαιρια, του ριχνω μπόμπα, στησιμο 2 ημέρες ($@#@%%) παλιοι drivers. Ταυτόχρονα εχω googlάρει και εχω δει οτι λογω Wifi driver σε αρκετα μοντέλα (τον τοτε τελευταιο όταν ειχα το προβλημα) βαράνε BSOD. Οταν ειχα τελειώσει με το στησιμο είχε βγει και ο καινουριος (με το φιξ). Τζαμι, so far so good. Δυο μηνες blue screens απο το πουθενά, 2 χαμένες ημέρες, Intel get your shite together...

 

Λεω ΟΚ, ασε το λαπτοπ στην ησυχια του, να παρουμε ενα NUC11 i3 για το δωματιο. Όπερ και εγένετο. Το βγαζω απο το κουτι, καρφώνω RAM και SSDs το εκκινω στο σαλονι για να δουλευω ανετα να το στησω σαν ανθρωπος. No signal...μη σου γα...αλλάζω HDMI port στην τηλεοραση...no signal...@$%@#%.. άλλο HDMI port...τα ιδια...το παω στο δωματιο στην αλλη τηλεοραση και αρχίζω τα voodoo...εκκινει, μπαινω bios..."Auto Turn On Display" Disabled by default...ΟΚ, κατι πινουν εκει περα, το ενεργοποιώ για τα παντα. Στηνω ολα καλα...τα παντα ολα με Intel Driver Assistant ετσι? Οχι οτι μου κατεβει...

 

Το βαζω να κανει νανάκια (sleep), την πέφτει, το power button αναβοσβηνει. Το παταω τιποτα. Μην σου γα....παμε παλι χ10 μονο βγαλσιμο πριζα και απο την αρχή. Shutdown? Μια απο τα ιδια με την διαφορά οτι το power button εμενε ανοιχτο (μηδεν HDD activity ομως). Πατημα, τιποτα. Ξηλωμα απο την πριζα και παμε παλι...αρχιζω να το ψαχνω, μπαινω στο φορουμ της εταιρειας, ενα σιτλοαντ απο τετοιες αναφορες. Η λυση λενε, ξηλωσε τους τελευταιους igpu drivers και βάλε drivers ενος έτους πριν (θεοι εκει περα, τι να πω). Και μολις το δοκιμαζω και αυτο. ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Μπορει το συστημα να κανει shutdown!!! Αλλά δεν κάνει sleep, χαχαχαχαχαχαχ...του λεω να κανει sleep, η οθονη χανει σήμα για 1-2 δευτερολεπτα και μετα ανοιγει και όλα είναι όπως ήταν πριν του πω να κανει sleep (δεν βγαινει η login screen, προφανως δεν κανει ποτε sleep, δεν ειναι οτι κανει sleep και στο καπάκι wake).

 

Αυτα τα θέματα δεν τα είχα ούτε 20 χρονια πριν ρε φούστη μου, είναι δυνατόν?

 

(ρητορική ερώτηση)

Έγινε επεξεργασία από Freedom
  • Like 1
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

57 λεπτά πριν, το μέλος Freedom έγραψε:

είχε αλλάξει ρολο σε media center στο υπνοδωματιο.

 

Βάλε linux να δεις άσπρη μέρα, εφόσον είσαι σίγουρος ότι τα προβλήματά σου είναι από win+win drivers και δεν έχεις hardware θέμα.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

 

Βάλε linux να δεις άσπρη μέρα, εφόσον είσαι σίγουρος ότι τα προβλήματά σου είναι από win+win drivers και δεν έχεις hardware θέμα.

 

 

 

Οχι ευχαριστώ, been there, done that με μερικές εκδόσεις, 1-2 VMs και μέχρι εκεί και για πολυ συγκεκριμένες χρήσεις. Δεν ειναι λυση αυτή. Το λαπτοπ λυθηκε ουτως ή αλλως, μένει και ένα θέμα με το άλλο.

 

Σιγα μην ξαναγυρίσω αν είναι παλι σε OSX, μην τρελλαθουμε κιολας...το λειτουργικό ειναι προσωπική υποθεση και πρέπει να ταιριάζει ή τουλάχιστον να μην ειναι εμποδιο με το workflow σου και τις αναγκες σου.

 

Ήθελα δεν ήθελα τα έχω δουλεψει σε καθημερινή βάση και τα OS (3 διαφορετικές εκδόσεις, 2 διαφορετικά μηχανήματα, 2-3 χρονια συνεχόμενα) και τα Linux. Καθε ένα έχει τις δικές του παπαριές, το θέμα ειναι με ποιές παπαριές κάποιος μπορεί να "ζήσει"...

 

Το θέμα και ρητορικο ερώτημα ειναι τι στον @#@$$ εγινε με αυτή την εταιρεία που την θεωρουσα και τέρας σταθερότητας τρομάρα να τους έρθει...

Έγινε επεξεργασία από Freedom
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Intel=marketing

 

το πήρες;  Δεν σε ξέρουμε. 

 

Όταν η εταιρεία αλλάζει κάθε τρεις και λίγο socket κ μάλιστα παρουσιάζει ίδιους επεξεργαστές ελαφρώς πειραγμένους στη συχνότητα ως κάτι καινούριο καταλαβαίνεις πολλά. Όσο για τα wifi της κ τους ssd  τερματίζει την υποστήριξη τους λίγο μετά αφού βγουν στην αγορά. Έχω χρυσοπληρωσει τον 520 κ εδώ κ χρόνια το toolbox δεν τον υποστηρίζει να του κάνω trim. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.