Jump to content



6 χαρακτηριστικά για αγορά smartphone


serpico75

Recommended Posts

Καλημέρα.

Γίνεται ένας χαμός, φυσικά, στην αγορά από τα κινητά που κυκλοφορούν.

Θα δώσω 6 από τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν για να με βοηθήσετε στην επιλογή.

 

α. τιμή έως €300,00

β. με ενδιαφέρει πολύ η μπαταρία. Να κρατάει πολύ. Δεν το θέλω για παιχνίδια,  ούτε για να τραβάω φωτογραφίες, ούτε extreme πράγματα. Μόνο κλήσεις, Internet (πχ Google browser), YouTube. Και εφαρμογές .txt (όπως πχ notepad στα Windows).

γ. γρήγορη φόρτιση

δ. μέγεθος το πολύ 6,5"

ε. 5G

στ. 6-8/64-128

 

2-3+ προτάσεις θα ήταν πολύ καλά, για να μπορώ και να συγκρίνω

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

Samsung Galaxy A52s 5G

 

έχω την έκδοση με 8gb ram. Το μόνο που μου λείπει είναι ασύρματη φόρτιση. Επιβιώνω με την απώλεια δηλαδή 😛 

 

1. έχω την αίσθηση ότι έχει ανέβει η τιμή του (ή το είχα πάρει σε προσφορά), πάντως είναι πάνω από 300€ ακόμα

2. εξαρτάται τι εννοεί o φίλος "Να κρατάει πολύ" η μπαταρία. Εμένα μου κρατάει ~1 μέρα, δηλαδή στο τέλος της μέρας έχω ένα 20% και το θεωρώ ικανοποιητικό

3. Σε 45 λεπτά χθες, με φορτιστή 15W, είχε πάει από το 20κάτι στο 90κάτι. Πάλι το θεωρώ ικανοποιητικό. Το βράδυ το έχω βάλει να φορτίζει μέχρι 85% και με αργή φόρτιση για λιγότερη φθορά στην μπαταρία (bixby routines ftw)

4-5-6. τα καλύπτει. 5g με βόιδαφον (γτπ) στη Νόβα Σμύρνα έχω πιάσει 1200mbps, το οποίο υπό περιπτώσεις με καλύπτει 😛

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε μόνο για καινούρια συσκευή; Γιατί με 200€ βρίσκεις για παράδειγμα μεταχειρισμένα Mi 10T (με εγγύηση) το οποίο έχει μπαταρία 5000mAh, φόρτιση 33W (όχι ασύρματη - σε 30 λεπτά έχεις πάνω από 60%), 5G και το βασικότερο Snapdragon 865, ο οποίος σε σύγκριση με τον 778 είναι το λιγότερο 20% γρηγορότερος (δες εδώ συγκριτικό).

 

Κλασσικά, όμως η αγορά των μεταχειρισμένων κρύβει παγίδες.

Link to comment
Share on other sites

Για καινούργια συσκευή.

 

Λέγοντας "να κρατάει πολύ" εννοώ με λίγα τηλεφώνημα ανά 2 ημέρες ( <10 και διάρκειας <5' έκαστο), και σε αυτές τις 2 ημέρες ένα όχι απαιτητικό browsing, να θέλει και πάλι γέμισμα ανά 48h. Διάρκεια, δηλαδή, το γέμισμα περίπου ανά 2 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Α. Ερώτησις: το 5G ουσιαστικά θα το θέλω για να μπορώ να δουλεύω Internet πιο γρήγορα από πχ 4G εάν εκεί που βρίσκομαι έχει σήμα 5G; Ουσιαστικά για το τηλέφωνο (τηλέφωνο εννοώ την τηλεφωνική κλήση) δεν βοηθάει; Δηλαδή, εάν δε με ενδιαφέρει το Internet, είτε 4G μόνο, είτε καί 5G έχει το τηλέφωνο, όσον αφορά στηντην τηλεφωνική και μόνον κλήση, ένα και το αυτό;

 

Β. Κοιτάζω και για έναν φίλο που θέλει Samsung έως €180,00 Απ' ο,το βλέπω, η Samsung τα δίνει σε αυτές τις τιμές που ενδιαφέρεται ο φίλος μου, δηλ. έως €180,00 χωρίς φορτιστή. Έχω συμπεράνει σωστά;

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο σύνθετη η απάντηση. Μπορείς να συναντήσεις 5G SA ή NSA (Standalone και Non-Standalone).

Αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειονότητα των εγκαταστάσεων είναι NSA, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν την υποδομή 4G για τις κλήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι το 5G δεν αξιοποιείται στις κλήσεις.

Επιπλέον, το 5G δεν είναι on/off. Παίζει μεγάλο ρόλο το μόντεμ της συσκευής και ειδικά οι συνδυασμοί από μπάντες που υποστηρίζει (Carrier Aggregation). Μία φτηνή συσκυεή 5G έχει τεράστια διαφορά από μία ακριβή, ακόμη και του ίδιου κατασκευαστή.

Συμπέρασμα: Εάν θέλει να δώσει 200€ για τηλέφωνο, ας μην είναι παράμετρος το εάν θα έχει 5G ή όχι, μικρή διαφορά θα κάνει...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Απ' ο,τι βλέπω, η Samsung τα δίνει σε αυτές τις τιμές που ενδιαφέρεται ο φίλος μου, δηλ. έως €180,00 χωρίς φορτιστή. Έχω συμπεράνει σωστά; Και εάν ναι, σε τι τιμή να υπολογίζεται και ένας original Samsung φορτιστής (εαν δεν υπάρχει άλλος φορτιστής στο σπιτι;)

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να μην ανοίγω κι άλλο θέμα, κάποια-καποιες προτάσεις για ένα δεύτερο κινητό:

 

α. έως €170,00

 

β. μπαταρία >= 5000mAh

 

γ. 6-8 / 64-128-256

 

δ. ας έχει και μόνο 4G. 5G δε με ενδιαφέρει

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Και κάτι που δεν έχω ρωτήσει από την αρχή τού θέματος.

 

Μιλώντας για Android, ένα κινητό από την αγορά, από τη συσκευασία, με ποιά έκδοση Android έρχεται, και αυτή η έκδοση πόσο χώρο από το σκληρό δίσκο (ROM) καταλαμβάνει; Ώστε να ξέρουμε και πόσο ελεύθερο χώρο θα έχουμε με το που θα το βγάλουμε από τη συσκευασία.

 

Και, δεύτερον, με το πρώτο update τού Android, αμέσως μόλις βγει το κινητό από τη συσκευασία, πόσο θα καταλαμβάνει;

 

Α, και τρίτον. Το Android, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το update;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω ένα πολύ παλιό Galaxy GT-S7580. Έχω στο ημερολόγιο τής συσκευής, όχι τού Google, έχω, λοιπόν, ένα "βαρύ" ημερολόγιο. Πάρα πολλά events.

 

Μπορώ να το πάρω το ημερολόγιο backup, και να το αντιγράψω σε αντίστοιχο ημερολόγιο (συσκευής και όχι Google) ενός Motorola; Τα Motorola, έχουν δικό τους ημερολόγιο; Πρέπει να κατεβάσω απ' το play store ημερολόγιο, και μετά να κάνω αντιγραφή το ημερολόγιο απ' το 7580; Υπάρχει συγκεκριμένο ημερολόγιο-εφαρμογη συμβατότητας Motorola με τού Samsung;

 

Πώς περίπου δουλεύει;

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Ασφαλέστερη λύση από το να τα έχεις όλα στο γούγλη δε νομίζω να βρεις. Και μέσω του γούγλη μπορείς με έχεις και αντίγραφο ασφαλείας, να τα βλέπεις από όλες τις συσκευές σου, κινητές και ακίνητες και ακόμη και να το μοιράζεσαι με άλλον.

Αν για κάποιο λόγο θέλεις να παρακάμψεις τελείως το γούγλη, τότε κοίτα τι δυνατότητες backup έχει το μαμά πρόγραμμα. Αν δεν έχει τότε κατέβασε άλλο, κάνε backup μέσω του καινούριου αφού αυτό διαβάσει όλες τις καταχωρήσεις και μετά επανέφερε τις καταχωρήσεις μέσω του ίδιου προγράμματος  στο νέο κινητό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα δω για το backup που λες από το μαμά. Πριν πολλά χρόνια, είχα πάρει backup με το πρόγραμμα για backup που έχει η Samsung. Όταν παίρνεις backup, σου έχει να επιλέξεις τι θέλεις να κρατήσει : επαφες, μηνύματα, προγράμματα, και νομίζω είχε καί ημερολόγιο. Αυτό, όμως, έχει να κάνει με το backup. Δεν πολυβολεύει, διότι το restore δεν θα γίνει σε Samsung. Εάν αγόραζα Samsung, ήμουν ok.

Το καλύτερο, αφού δε θέλω γουλη, είναι αυτό που προτείνεις. Εφαρμογή στο Moto που διαβάζει το calendar Samsung, για να μπορεί backup/restore.

 

Αλλά εδώ έχω άλλο θέμα. Πήρα πριν λίγες ημέρες στη μητέρα μου το Moto G31. Με "φοβίζει" η μπαταρία. Καθόλου ευχαριστημένος δεν είμαι. Λίγο να το δουλέψεις, βλέπω και η στάθμη τής μπαταρίας (τα %) κατεβαίνουν πολύ γρήγορα. Της το προσαρμοζω, βέβαια, ακόμα, για να απενεργοποιώ σιγά σιγά κάποια updates που ζητούν κρυφά εφαρμογές στο background. Μπορεί πχ εργοστασιακά να υπάρχει μια εφαρμογή που δε με ενδιαφέρει και πρέπει να κλείσω το update της για να μη βοηθάει αυτό το background update να κατεβαίνει η μπαταρία τόσο γρήγορα. Αυτά όλα τα κλεισίματα με τον καιρό. Αλλά τόσο πολύ και γρήγορα να κατεβαίνει η μπαταρία;

 

Εδώ δύο τινά: ή επειδή έχω πολλά χρόνια να δουλέψω τα μοντέρνα κινητά δεν ξέρω τον χρόνο καθόδου της μπαταρίας των κινητών (όποτε είναι σωστός ο χρόνος τού G31), ή τα Motorola από θέμα μπαταρίας και ενέργειας δεν το 'χουν. Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό; Τι συμβαίνει; Διότι αυτές τις ημέρες έχω κλείσει κι εγώ με παραγγελία το Moto G32. Και το θέμα μπαταρία-ενεργεια είναι κάτι που δίνω πολύ σημασία. Αν η Motorola δεν το 'χει με τις μπαταρίες, να πάω αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.