Jump to content



Ζητούνται συμβουλές για ασφαλή χρήση remote desktop


Dreadlord

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Θέλω να δώσω πρόσβαση στον υπολογιστή μου σε ένα άτομο να με βοηθήσει με μία δουλειά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά. Σκέφτομαι λοιπόν να χρησιμοποιήσω teamviewer ή κάποια άλλη remote desktop εφαρμογή για αυτόν τον σκοπό. 

 

Ξέρει κανείς πως μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς να υπάρξει κίνδυνος να γίνει οτιδήποτε? Θέλω το συγκεκριμένο άτομο να έχει πρόσβαση μόνο στις εφαρμογές που αφορούν τη συγκεκριμένη δουλειά και να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει ή δει τίποτα άλλο. Μπορεί αυτό να γίνει με teamviewer ή υπάρχει άλλη πιο ασφαλής εφαρμογή που να μπορεί να το κάνει?

 

Link to comment
Share on other sites

Όποια εφαρμογή και να χρησιμοποιήσεις, βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι κάνει ο άλλος.

Όπως είπε και ο @slalom, θα παρακολουθείς τι κάνει και τι φάκελους ή εφαρμογές ανοίγει και αν δεις να ανοίγει κάτι προσωπικό αποσυνδέεσαι.

Το ίδιο ισχύει και για το Anydesk.

Link to comment
Share on other sites

Μία σημείωση: αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν και μεταφορά αρχείων, επομένως εάν είσαι πολύ παρανοϊκός πρέπει να έχεις το νου σου σε όποιο σημείο έχει ένδειξη μεταφοράς αρχείων το κάθε πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Φτιάξε ένα λογαριασμό, ας πούμε με το όνομα remote_user, ή κάτι πιο φιλικό, το όνομα του ατόμου αυτού, ας πούμε george. Κατά προεπιλογήν, το σύστημα θα δώσει σ' αυτόν το λογαριασμό δικαιώματα τυπικού χρήστη (όχι διαχειριστή). Βάλε password σ' αυτόν το λογαριασμό, το οποίο φυσικά θα κοινοποιήσεις σ' αυτό το άτομο, και κλείδωσε με διαφορετικά password όλους τους υπολοίπους λογαριασμούς που υπάρχουν στο σύστημα. Άφησέ τον να συνδέεται μέσω αυτού του λογαριασμού, να κάνει τη δουλειά του. 

Έγινε επεξεργασία από Oric
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.