Jump to content



Εγγραφή βίντεο σε φορητό υπολογιστή Lenovo


Recommended Posts

Έχω το Lenovo Ideapad 3 και θέλω να δημιουργήσω δικό μου βίντεο με την ενσωματωμένη κάμερα του φορητού. Υπάρχει κάποια εφαρμογή του Windows 10 ή πρέπει να εγκαταστήσω κάποια εγώ; Δεν έχω ιδιαίτερη εξοικοίωση με το Windows 10 και δεν έτυχε να ξανακάνω βίντεο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς με το windows camera app. Φυσικά οι δυνατότητες είναι οι απολύτως βασικές. Και μην περιμένεις σοβαρά αποτελέσματα από την webcam του laptop.

 

Ένα από τα καλύτερα εξειδικευμένα λογισμικά (open source) για εγγραφή από κάμερα είναι το OBS, αν θες να το δοκιμάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ανοίγω το πρόγραμμα του Windows και η κάμερα δεν ανοίγει καν, μολονότι την ανοίγω χειροκίνητα. Διάβασα ότι οι φορητοί της Lenovo έχουν διακόπτη για την κάμερα. Ο δικός μου μάλλον δε λειτουργεί ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Μάλλον θα καταλήξω σε αγορά κάμερας... Θα δοκιμάσω και το OBS. Βρήκα ένα εκπαιδευτικό βίντεο εδώ:

 

Έγινε επεξεργασία από ΣτοΠαραΠεντε
Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, το μέλος ΣτοΠαραΠεντε έγραψε:

Διάβασα ότι οι φορητοί της Lenovo έχουν διακόπτη για την κάμερα. Ο δικός μου μάλλον δε λειτουργεί ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Μάλλον θα καταλήξω σε αγορά κάμερας...

 

Καλύτερα να καλέσεις το support της Lenovo να σε καθοδηγήσουν. Η κάμερα δεν λειτουργεί ούτε με κάποια προγράμματα τηλεδιάσκεψης π.χ. webex, zoom κτλ? Μήπως είναι χαλασμένη? Καλύτερα να το ψάξεις, ώστε αν είσαι στην εγγύηση να το πας για επισκευή πριν αγοράσεις έξτρα webcam. Βέβαια αν σε ενδιαφέρουν σοβαρά αποτελέσματα σε εγγραφή video, θα πρέπει ούτως ή άλλως να αγοράσεις μια καλή webcam (τουλάχιστον 1080p με autofocus @ 60fps) ή να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου τηλέφωνο με την εφαρμογή droidcam.

 

18 λεπτά πριν, το μέλος ΣτοΠαραΠεντε έγραψε:

Θα δοκιμάσω και το OBS. Βρήκα ένα εκπαιδευτικό βίντεο εδώ:

 

Το OBS είναι κορυφαίο. Μπορείς να ξεκινήσεις εγγραφή με 4-5 κλικς δεν είναι τίποτα. Βέβαια έχει άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης και αυτές θέλουν ψάξιμο και διάβασμα. Το tutorial που δίνεις είναι τα απολύτως βασικά.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

Την αγόρασα διαδικτυακά από την Αθήνα με μονοετή εγγύηση, οπότε δεν. Νομίζω ότι στο Zoom άνοιγε, δε θυμάμαι. Τώρα διαπίστωσα το πρόβλημα, καθώς πρώτη φορά άνοιξα την εφαρμογή Camera του Windows. Έχω ήδη τη Microsoft Lifecam for Business για το σταθερό:

 

WWW.E-SHOP.GR

Äåí èá óáò îåöåýãåé ôßðïôá�áðïëáýóôå âßíôåï õøçëÞò ðïéüôçôáò ìå áíáëïãßá åõñåßáò ïèüíçò ê SKU:PER.602436

 

Την έχω δοκιμάσει μέσω της εφαρμογής Camera, αλλά δεν μπορεί να αποθηκεύσει ούτε εικόνα ούτε βίντεο.

 

Εγκατέστησα το OBS και δούλεψε μια χαρά η Lifecam στο σταθερό. Μόνο που έχει θόρυβο και λογικά θα χρειαστώ μικρόφωνο με φίλτρα ήχου.

Έγινε επεξεργασία από ΣτοΠαραΠεντε
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.