Jump to content



Απορία σχετικά με κανάλια φωνής


Recommended Posts

Στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε 2 ρουτερ σε vdsl me 4 και 3 γραμμες αντιστοιχα με συνολικά 8 κανάλια φωνής(η μια γραμμή είναι fax)

αυτά όλα κουμπώνουν πάνω σε ένα τηελφωνικο κέντρο Grandtream UCM6208 με fxo ports

Επειδή η σύμβαση με τον παρόχο που έχω τώρα λήγει και είμαστε σε φάση ανανέωσης ,μέχρι πόσα κάναλια φωνής και τηλ αριθμούς σηκώνει η καθε γραμμή για να γίνου οι 2 σε 1..αν παω σε ftth ,θεωρητικά αφου η τηλεφωνια ειναι voip, δεν μπορει μια γραμμή να υποστηρίξει 8 κανάλια φωνής?Θα χρειαστώ κάτι να κουμπώσει πάνω στο grandstream?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα επειδή λες οτι το τηλεφωνικό σου παίζει με fxs/fxo αυτό μου λέει οτι δεν είναι σε VoIP λειτουργία τουλάχιστον αυτή την στιγμή.

Αυτό που σε περιορίζει είναι οι υποδοχές του τηλεφωνικού σου, αν πχ μπορεί να υποστηρίξει VoIP με κάποιο module τότε θα μπορούσες με ένα μόνο καλώδιο σε αυτό το module να πάρεις όσες γραμμές σου δίνει ο πάροχος.

Αν τώρα δεν υποστηρίζει VoIP το τηλεφωνικό σου αναγκαστικά θα συνεχίσεις ώς έχει εφόσον δεν θα υπάρχει πρόθεση αναβάθμισης/αλλαγής, με όποια κόστη αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά δεν υπάρχει τεχνικός περιορισμός στον αριθμό καναλιών VoIP που μπορείς να πάρεις από μία γραμμή, εφόσον έχεις αρκετό (ή εξασφαλισμένο με QoS) bandwidth.

Το Grandstream σας μπορεί να πάρει απευθείας VoIP trunk, οπότε δεν χρειάζονται οι FXO - όμως αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να χρειαστεί κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις εάν επιλέξετε να μην τις χρησιμοποιήσετε. Σε αυτή την περίπτωση θα ρυθμίσετε το VoIP που θα σας δώσει ο πάροχος απευθείας πάνω στο τηλεφωνικό κέντρο, και θα έχει όσα κανάλια συμφωνήσετε.

 

Όμως όλα αυτά θα εξαρτηθούν και από την εμπορική λύση που είναι διατεθειμένος να σου δώσει ο κάθε πάροχος.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.