Jump to content



στήριξη πλαστικού ηλεκτρολογικού καναλιού σε εξωτερικό δοκάρι-κολλα?


Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα να στηρίξω ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κανάλι 16mmX16mm μήκους 2m στο κάτω μέρος του εξωτερικού δοκαριού του μπαλκονιού για να περάσω πάνω απο την μπαλκονόπορτα ένα καλώδιο ρεύματος. Δεν θέλω να ανοίξω τρύπες και επίσης σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω αυτό που έχει αυτοκόλλητο γιατι σε εξωτερικές συνθήκες πιστεύω θα ξεκολλήσει σύντομα.

σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάτι σε κόλλα, σιλικόνη, μαστίχη. Σε ένα βίντεο είδα οτι τα κολλάει με ακρυλική μαστίχη στον τοίχο. Όμως διάβασα σε μια σελίδα οτι η ακρυλική μαστίχη δεν είναι καλή για εξωτερικές συνθήκες. Μια πλαστική ράγα στην σίτα του μπαλκονιού την είχα κολλήσει παλιά με μια σιλικόνη διάφανη στο μάρμαρο και είναι μπετόν αρμέ. Δεν θυμάμαι μάρκα. Βέβαια εκεί κόλλησε στο μάρμαρο και επίσης το κανάλι επειδή θα είναι κάτω απο το δοκάρι θα ασκεί δύναμη προς τα κάτω, αντίθετη με την επιφάνεια κόλλησης.

Τι υλικό θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω για να κρατήσει χρόνια? Να μην είναι κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά στον σοβά του δοκαριού σε περίπτωση που θελήσω να το αφαιρέσω μελλοντικά το κανάλι. Και να είναι ένα οικονομικό υλικό, μην δώσω πάνω απο 5 ευρώ για να κολλήσω απλά ένα ηλεκτρολογικό κανάλι.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να έβαζες εναν άκαμπτο ηλεκτρολογικό σωλήνα κουβίδη με πλαστικά στηρίγματα; Με 2-3 τρύπες θα είσαι έτοιμος (αναλόγως το μήκος που θες).

Γιατι αν βάλεις γερή κόλλα, σίγουρα θα φύγει λίγος σοβάς αν βγάλεις κάποτε το κανάλι. Αν βάλεις πιο ήπια κόλλα, πιθανών να ξεκολλήσει το κανάλι, αναλόγως πόσο σαθρός είναι ο σοβάς του δοκαριού.

IMG_6330.jpeg.13f38d6e075af9d27dc666bdacd0942f.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, το μέλος stam1982 έγραψε:

Η πιο απλή λύση και με αντοχή στο χρόνο είναι αυτοκόλλητο κανάλι με αρμολόγιση ακρυλικής σιλικόνης.Αν το βάψεις δε,δεν πρόκειται να κάνει κιχ.

Καλησπέρα. Οι σιλικόνες διάβασα δεν βάφονται. Ακρυλική σιλικόνη ποια θα πρότεινες.για αυτή την δουλειά? Αν κάνω κάτι άλλο, να πάρω κανάλι χωρίς αυτοκόλλητο και βάλω ανά μισό μέτρο ένα κομμάτι διπλής οψης αυτοκόλλητη χοντρή ταινία που έχω της tesa για να μην κρεμάσει και ανάμεσα να βάλω την ακρυλική σιλικόνη που λες θα γίνει δουλειά? Την άνοιξη θα το βάψω. Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

 

Είναι πολύ απλά τα ππράγματα, μην τα κάνεις πολύπλοκα. Παίρνεις αυτοκόλλητο καναλι στις κατάλληλες διαστάσεις. Παίρνεις και ακρυλικη σιλικόνη για πιστόλη της de braven και τέλος.

https://www.google.com/search?q=den+braven+ακρυλικοσ+στοκοσ&oq=de+braven+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCQgCEAAYDRiABDIGCAAQRRg5MgkIARAAGA0YgAQyCQgCEAAYDRiABDIJCAMQABgNGIAEMgkIBBAAGA0YgAQyCQgFEAAYDRiABDIJCAYQABgNGIAEMgkIBxAAGA0YgAQyCQgIEAAYDRiABDIJCAkQABgNGIAEMgkIChAAGA0YgAQyCQgLEAAYDRiABDIJCAwQABgNGIAEMgkIDRAAGA0YgAQyCQgOEAAYDRiABNIBCDQ4NjBqMGo3qAIAsAIA&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1#imgrc=NmZNeQCkFwVtvM&imgdii=t3iTFKMOuK8-zM

Έγινε επεξεργασία από stam1982
Συμπλήρωση
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος stam1982 έγραψε:

Καλησπέρα, πριν είχες γράψει ακρυλική σιλικόνη ενώ τώρα έγραψες στο ψαχτηρι ακρυλικού.στοκος. τελικά τι να.παρω? Τι διαφορά.εχουν? Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Μια ακρυλική μαστίχη που έχω της isomat δεν κάνει? Πρέπει να είναι αρμμοστοκος.ή σιλικόνη? Κάπου διάβασα ότι η μαστίχη δεν έχει αντοχή εξωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

Πάλι χάθηκες,για το ίδιο προϊόν μιλάμε. Το προϊόν πρέπει να είναι ακρυλικό για να βάφεται,δε θες τη σιλικόνη του υδραυλικού.

Όλα τα σιλικονοειδη έχουν θέμα με την υπεριώδη ακτινοβολία.Μην υπερβάλεις όμως,σε μερικά χρόνια απλά το ξαναπερνας.

Έγινε επεξεργασία από stam1982
Συμπλήρωση
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι τέτοιο σε αυτοκόλλητη ταινία θα έκανε δουλειά αν βάλω μερικά κομμάτια.ανα διαστήματα? Φαίνεται ισχυρη 

 

Έγινε επεξεργασία από tzitzikas2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.